Sponsorgoals.nl

Het was koud en nat, maar het was het meer dan waard!

Afgelopen zondag was het zo ver, de SGOEPPA. Op dit onderlinge wedstrijdje tussen Skoll, Gyas, Orca, Euros, Proteus, Pelargos en Asopos konden onze nieuwe eerstejaars comporoeiers voor het eerst laten zien hoe goed hun nieuwe definitieve ploeg is. Met 15 boten waren wij de grootste deelnemer en ook al was dit een sportieve onderlinge wedstrijd, we zouden gaan laten zien wat we waard zijn. Dat hebben we gedaan!

Om 7 uur ’s ochtends kwam ik aangefietst op de Driewerf bij Orca. Na een lekker bakje koffie maakten de andere 6 CompoComs en ik alles klaar voor de wedstrijd. Wij 7 hadden de hele SGOEPPA voorbereid en zouden die dag ook als wedstrijdleiding fungeren. Dit betekende dat ik helaas niet alle Gyasploegen op kon vangen, maar gelukkig namen Sander en Sonja deze taak van me over.

Zo begon ik bij de start, om alle ploegen weg te starten voor hun 500m. Deze 500m zouden ze twee keer doen die dag, met een finale voor de twee gemiddeld snelste damesploegen en herenploegen. Door wat problemen met portofoons, was het contact met het vlot niet goed. Hierdoor besloten Floris van Asopos en ik een ander systeem te gebruiken waardoor we konden zorgen dat alle ploegen de juiste tijd kregen. Dit betekende wel dat ik helaas de hele dag bij de start moest blijven staan, waardoor ik weinig meekreeg van de sfeer op Orca. Om maar niet te spreken van de kou en de regen bij de start.

De dag begon met een blok herenploegen. Optima Forma (onze Heren TopC4) had besloten twee boten te starten en kwam als eerste Gyasploeg uit. Met 2:11 en 2:10 zette zij supergoede tijden neer (waaronder de dagtijd) waarmee beide boten in de voorlopige top kwamen. Vervolgens was het de beurt aan TOPCIEQUATROW, die ook besloten hadden twee boten te starten. Bij de start mocht ik dan niet zo veel meekrijgen, wat ik wel meekreeg was dat deze heren met minder dan 8 man deze twee boten vulden. Hierdoor roeiden sommige van hen wel 4 keer, waarvoor hulde! De tijden die ze roeiden waren 2:23 en 2:27, waarmee ze halverwege het veld kwamen te liggen. Vervolgens was het de beurt aan Delirium. Helaas beukte een Tritonacht tijdens hun race asociaal door het wedstrijdveld heen, wat zorgde dat de heren flink om moesten roeien. Met 2:24 roeiden ze desalniettemin een goede tijd, waar ze trots op mogen zijn. Het eerste blok eindigde voor Gyas met de Belastingdienst. Na hun Gyas voor jou week van twee weken terug, hadden zij besloten ook mee te doen aan de SGOEPPA, tof gasten! Zij roeiden 2:28.

Vervolgens gingen we snel door met het eerste damesblok, we liepen namelijk een half uurtje uit door de problemen uit het eerste blok. De dames van Extase waren de eerste Gyasploeg. De start was nogal een eenzaam plekje, er waren weinig mensen die met deze kou en de motregen mee wilde fietsen. Ik vond het dan ook geweldig dat ik Giel, de superfanatieke coach van Extase, op z’n fiets aan de start zag verschijnen! Het resultaat mocht er zijn, met 2:35 belandden de dames in de top. Feroz (onze Dames TopC4) had besloten drie boten op de SGOEPPA neer te leggen. Aangezien ze de boten nog lekker random hadden verdeeld, hadden ze besloten zichzelf Feroz 21, Feroz 1000 en #Feroz te noemen. Feroz 1000 en Feroz 21 roeiden tegen elkaar, waar ik toch even mee wilde fietsen. De dames gingen met rake klappen over het kanaal en zette tijden neer van 2:33, 2:31 en 2:42. Flosanta vervolgde met een tijd van 2:56, waarmee ze 8 ploegjes achter zich lieten. Andromeda was vervolgens aan de beurt. De dames roeiden een tijd van 3:01. Élata is ook al fanatiek aan het trainen geweest de afgelopen tijd, in hun herkenbare roze shirtjes en zebra petjes. Ze roeiden dan ook een toptijd van 2:34, waar ze supertrots op mogen zijn! Navitas had me last moment gevraagd of ze nog mee mochten doen. Dat had ik nog kunnen fixen en zo lagen ze aan de start tegen Aude Audena. Aangezien dit weer een Gyas wedstrijdje werd, sprong ik weer snel op de fiets en fietste ik met ze mee. Navitas roeide een hele nette 2:43, waarmee ze in de bovenste helft belandden. Aude Audena snoekte helaas een aantal keer, maar herstelde steeds goed. Ik was er daarom zeker van dat het de tweede keer harder zou gaan.

Vervolgens was het weer de beurt voor de heren. TOPCIEQUATROW zette tijden neer van 2:34 en 2:32, waarmee ze met hun totale tijd op een 15de en 16de plek kwamen van de 31. Lekker gedaan heren, zeker omdat jullie zo vaak in de boot zaten! Voor Optima Forma was dit de kans om te laten zien dat zij in de finale behoorden en dat deden ze. Met tijdens van 2:19 en 2:18, belandden ze gemiddeld op de 2de en 3de plek met een onderling verschil van 0.02 seconde. Kijk, dat is nog eens een gelijkwaardige ploeg! De Belastingdienst roeide hun laatste race in 2:24, waarmee ze op de 11de plek uitkwamen. Delirium was de allerlaatste boot van de tweede herenheat en moest helaas alleen starten. De heren kunnen wel zeggen dat ze constant zijn. In de tweede heat zetten ze opnieuw een tijd van 2:24 neer, waarmee ze op een 7de plek eindigden.

En toen kwamen er ineens geen boten meer naar de start. Stomverbaasd kwam ik er achter dat we door het nieuwe systeem alle uitgelopen tijd weer ingehaald hadden en weer op schema liepen. Extase ging de tweede heat nog harder dan de eerste, met 2:29 zorgden ze dat ze op de 3de plek terecht kwamen. Flosanta zette een tijd 3:04 neer en werd 32ste van de 36. Toen deze dames weggeroeid waren, zag ik Ricky op zijn fiets aankomen. Hij was er helemaal klaar voor om zijn Feroz dames naar de finale te schreeuwen. Dit mocht baten, met tijden van 2:27, 2:31 en 2:44 mochten de dames de dagtijd en de overall 1ste, 2de en 12de plek op hun naam zetten. Élata liet ook zien dat hun eerste toptijd geen toevalstreffer was, met 2:35 zette ze zichzelf op de 4de plek neer. Aude Audena liet de tweede ronde zien wat ik de eerste rond al voorspeld had, dat ze veel harder konden, ruim 15 seconden om precies te zijn. Andromeda bleef constant roeien en zette een tijd van 3:02 neer en het bleek dat het maar goed was dat ik Navitas nog mee had laten doen. Met 2:46 werden ze 15de, jullie zitten bij de snelste helft dames!

Zo was ik eindelijk klaar met starten en fietste ik klappertandend maar tevreden terug naar Orca, benieuwd hoe de stand zou zijn. Ik had namelijk wat geruchten gehoord, maar dat was ook alles. Het was dus ook echt heel vet om te horen alle Gyas herenploegen bij de bovenste helft zaten, waaronder de 2de en 3de plek. Toen ik de damestijden hoorde werd ik nog enthousiaster, we hadden namelijk de 1ste, 2de, 3de en 4de plaats bemachtigd! Dat we het zo ontzettend goed zouden doen, had ik echt niet verwacht. Dit alles betekende dat de finales zouden bestaan uit Optima Forma tegen de TopC4 van Asopos en de damesfinale een onderlinge wedstrijd was tussen twee boten van Feroz. Na de heren en dames succes gewenst te hebben, sprong ik dus weer op de fiets richting de start om mee te fietsen.

Zo kwam ik net op tijd om het grootste gedeelte van de finale van de heren mee te fietsen, waar Optima Forma aan de start lag. Met een snoeihard startje ramden ze zichzelf voor de Asoposploeg en lieten ze er tot de finish niet meer langs komen. Onder luid gejuich van hun ploeggenoten en alle andere Gyanen die nog aanwezig waren op het vlot, kwamen ze als eerste over de finish, gewonnen! Dat we de damesfinale zouden winnen lag al vast, maar de twee Ferozboten lieten zien toch alles op alles te zetten om nog één keer alles te geven. In een hele spannende race werd #Feroz eerste voor Feroz 21.

Zo konden we twee keer zingen ’s avonds, echt heel vet. Ik vond het een hele leuke dag en resultaten zijn echt heel goed, ik ben benieuwd hoe het jullie het in het seizoen gaan doen als jullie zo door blijven trainen! Het mocht dan vreselijk koud zijn geweest, het was het was het dus helemaal waard. Hulde dat zo veel ploegjes naar deze wedstrijd wilde komen in hun sinterklaasweekend, jullie mogen allemaal heel trots zijn op hoe jullie het gedaan hebben. Kom donderdag allemaal om de borrel om Feroz en Optima Forma te feliciteren met hun overwinning, hopelijk de eerste van vele. Tot slot kunnen jullie de precieze uitslagen hier vinden.

Reacties

Jan Willem Snippe · do 11 dec 2014 om 22:42
Gefeliciteerd iedereen. Kan een mooi seizoen worden.
Danniek Vinkenvleugel · vr 12 dec 2014 om 10:06
Super Ben, je mag terecht trots zijn!
Anne Fokkema · ma 15 dec 2014 om 15:24
Hulde voor het verslag en de inspanningen weer Ben!