Nieuws

Gyas Masterchef

Na het succes van vorig jaar presenteren wij de tweede editie van MASTERCHEF GYAS!!!! Jaahaaa je leest het goed! Er komt een epische samenwerking aan tussen Kookcie & de BAM! Het gaat als volgt; je kan je in duo’s inschrijven via je vertrouwde inschrijflijst in de app/site. Jullie doen samen mee en starten in de voorrondes. De BAM bedenkt een kook-/bakuitdaging, zoals een perfecte soufflé, of een gerecht met pastinaak in de hoofdrol. Jij en je maatie krijgen de opdracht op maandagmiddag 13 december te horen en hebben dan een paar uur de tijd om aan de kook te gaan. Als de tijd om is komen de ware fijnproevers van Gyas, de echte kenners, ongeveer een half uur bij je huis langs om jullie creatie op de proef te stellen. Ze beoordelen jullie gerecht op basis van creativiteit, smaak, presentatie, etc. De jury moet meerdere maaltijden beoordelen, dus maak een klein hapje. Jury omkopen is ten strengste verboden, maar mag zeker geprobeerd worden. Als jullie de voorrondes gehaald hebben mogen jullie door naar de finale, op 10 januari. De winnaars winnen een prestigieuze prijs: de Gouden Pollepel!! En dat is niet het enige, ook krijgen ze een diner bon twv 50 ekkels! Kan jij een ei bakken, pasta pesto maken, of een soepje opwarmen?! Dan ben jij wat wij zoeken!!!!! Schrijf je snel in! Er zal een klein bedrag gestreept worden. Dikke kus, de BAM & de Kookcie

Gyas First Dates

Lieve Gyanen,

Voel je je ook zo eenzaam nu de kerst er weer aan komt. Ben je weer de enige zonder aanhang op het kerstdiner? Heb je inmiddels Tinder en zelfs Grindr uitgespeeld? Wordt je ook zo moedeloos van de zoveelste lockdown? Mis je nu al het vuig regelen midden in de sapjes? Gelukkig staat het beheer voor je klaar. Na de succesvolle eerste twee edities van beheer de Boer, geven wij nu ook alle singles van gyas een kans om de liefde te vinden. Op woensdag 15 december organiseren wij de derde editie van Gyas First Dates. Cupido staat voor ons klaar om de mooiste koppeltjes samen te brengen voor een corona proof date night. Wil je meer weten of je inschrijven, check dan de inschrijflijst!

Sinterklaas

do 02 dec
Lieve Gyanen,

Op donderdagavond 2 december zullen Sinterklaas en zijn Pieten namens Gyas de nodige lekkers en roe uitdelen! Is er iemand die jij, samen met je ploeg, commissie of dispuut, zou willen verrassen? Bijvoorbeeld een coach, commissiegenoot, je stuurploeg, een vriend of vriendin? Stuur dan je mooie, grappige of lieve gedicht naar praeses@gyas.nl. Wie weet komt de Sint met zijn Pieten dan even (corona-proof op de stoep) langs!

Laat ook even weten waar en vanaf hoe laat de Sint welkom is!

Neem je pasje mee naar de outing

Beste Gyanen,

Wegens afwezigheid van bestuur zal er niet altijd iemand op Gyas aanwezig zijn. Zorg dat iemand uit je ploeg of je coach een pasje voor de voordeur meeneemt, anders sta je waarschijnlijk voor een dichte deur.

BAM! Kroegentocht

Lieve allemaal!!!

Schrijf je in voor de kroegentocht 29 november!

We zullen in twee groepen in totaal 4 leuke kroegjes afgaan waar je zelf misschien nog nooit bent geweest! Per kroeg krijg je een heerlijk speciaal biertje. Tussendoor zullen we een korte stop maken voor een vette hap. Dit wil je niet missen!
De 4 spebi’s en de snack worden gestreept. Meer bestellen kan altijd, dit moet je dan ter plekke zelf betalen.
LET OP! Er zijn twee groepen die tegelijk de kroegen rond gaan. Schrijf je dus maar op 1 van de 2 inschrijflijsten in!

16.00 tot 20.00 maandag 29 november.

Je krijgt nog bericht welke kroeg je verwacht wordt om 16.00!

Groetjes,
De BAM!

Almanak foto eerstejaars

De almanak is al bijna af, maar de ploegfoto's van jullie nieuwe ploegen mogen natuurlijk niet ontbreken! Om met jouw ploeg een vereeuwigd plekje in het jaarboek van Gyas te krijgen moet je de volgende dingen doen:
- Stuur een LIGGENDE ploegfoto op met als naam: PLOEGNAAM.png/.jpeg/.jpg
- Voeg hierbij de VOORnamen van de ploegleden toe op alfabetische volgorde
- Stuur dit op naar almanak@gyas.nl vóór zondag 28 november 23:59u
Wanneer je je foto later instuurt, zal er een boete van dertig euro over de gehele ploeg gestreept worden.

huldiging olympiërs

Aanstaande vrijdag stond de huldiging voor onze olympische toppers op het programma. Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen van de rijksoverheid zijn we echter genoodzaakt om deze feestelijke dag tot nader order uit te stellen.

Wij zijn druk bezig met het vinden van een nieuw moment waarop het programma in zijn volledigheid plaats kan vinden. Zodra wij hier meer over weten laten wij dit zo snel mogelijk weten.
Ik hoop op uw begrip. Laat ik voorop stellen: van uitstel komt geen afstel!

Eerstejaars ploegen 2022

do 11 nov
Beste Gyanen,
Afgelopen donderdag zijn de eerstejaars ploegen bekend gemaakt.
Deze dames en heren gaan de eer van Gyas hoog houden in het Eerstejaarsklassement en met z'n allen een jaar Gyas vertegenwoordigen op de nationale roeiwedstrijden.

Namens Gyas wens ik ze veel succes en plezier dit jaar!
Opdat er veel geblikt mag worden!

Selectiebekendmaking

Over een paar uur is het eindelijk zover; de selectiebekendmaking! Nadat vandaag de laatste ergometertraining gedaan zijn, zullen wij vananvond om 9 uur officieel de eerstejaar 22 bekendmaking.
Kom allen de nieuwste wedstros feliciteren! Tot vanavond op de borrel!

Online mentale/psychische ondersteuning van de Rijksuniversiteit van Groningen en de Hanzehogeschool Groningen

E-health zelfhulp modules van Mirro
Zit het gewoon even tegen? Voel je je een beetje uit balans of heb je een aanhoudend gevoel van stress? De online zelfhulpmodules van Mirro kunnen jou daar misschien bij helpen! Deze zelfhulpmodules bieden jou ondersteuning als je een moeilijke periode doormaakt. Je kan ze vrijblijvend en vanuit huis volgen. Er zijn verschillende onderwerpen waar je uit kunt kiezen. Denk bijvoorbeeld aan angst, studiestress of piekeren. Maar ook voor onderwerpen als grip krijgen op Corona-stress, alcoholgebruik, overmatig gamen, plannen en uitstelgedrag of rouwverwerking zijn deze e-health modules geschikt. De modules zijn kortdurend en oplossingsgericht. Let wel op! Als jij ernstige klachten ervaart is het altijd aanbevolen om ook een afspraak te maken met je huisarts.

RUG studenten kunnen voor meer informatie naar : www.rug.nl/sp/ehealth
Hanzehogeschool studenten vinden de Mirro modules hier.

Wil je meer informatie over andere vormen van ondersteuning bij de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool?
RUG studenten: klik hier
Hanzehogeschool studenten: klik hier