Nieuws

Resonant festival tijdens de PEil en PEik

vr 12 - zo 14 mei
Tijdens de PEiL-weekend organiseert D.S.R. Proteus-Eretes ter ere van haar veertiende lustrum op 13 mei het Resonant Festival op Lijm & Cultuur in Delft. Het terrein is op loopafstand van de vereniging.

Nabeschouwing Hollandia/Aegon NK klein

Afgelopen weekend werd er weer een zinderend spannende wedstrijd gevaren op de Bosbaan. Het was namelijk tijd voor de Hollandia en het Aegon NK klein. Het weer was wisselvallig en zorgde voor af en toe vervelende regenbuien voor de toeschouwers. Maar gelukkig was er genoeg spektakel aanwezig om langs de baan te blijven want met maar liefst 4 NK titels was Gyas de best presterende vereniging op het NK klein. Sophie Souwer wist in het Dames Elite 1x veld het Nederlands kampioenschap binnen te slepen met een tijd van 7.30,98.
Luuk Adema zat dan wel in de B finale die hij ook heeft gewonnen maar hij was wel de hoogst geeindigde Senior B roeier en won daarmee ook de titel van Nederlands kampioen Senior B skiff.
Nils Meijer en Sybren Visser wonnen met overmacht het Lichte Elite 2- veld en werden ook Nederlands kampioen in een tijd van 6.49,53.
Last but not least zette de Gyas/Nereus combi met Ymkje Clevering en Veronique Meester een geweldige prestatie neer door dubbel Nationaal Kampioen te worden in zowel de Dames Elite Twee zonder en de Dames SB twee zonder!

Borrel Navy!

do 27 apr
Lieve mede-gyanen!

Gyas is donderdag gewoon open!
Nog geen plannen met Koningsdag of na kingsland nog zin in een biertje? Kom dan donderdagavond nog even afteren op Gyas om samen met Navy nog een lekker pilsje te drinken op onze grote vriend Willy! Dus trek je mooiste oranje outfit aan en komt allen gewoon naar Gyas! Willy wordt tenslotte maar 1 keer 50!

Liefs, Navy

Rottebokaal

za 29 - zo 30 apr
De Bavaria Rottebokaal op de Willem Alexanderbaan in Rotterdam op 29 en 30 april vindt dit jaar voor de derde keer plaats als onderdeel van de NOOC-bokaal . Alle C4’en verroeien een voorwedstrijd over 1000 meter vanuit doorstart en finale over 2000 meter vanuit vaste start.
Voor alle andere nummers wordt zowel de voorwedstrijd als de finale verroeid over 2000 meter met vaste start.

Voorbeschouwing Hollandia/Aegon NK klein

za 22 - zo 23 apr
Nu de Varsity de start van het korte baan seizoen heeft in geluid maken we ons weer op voor de volgende wedstrijd. Dit weekend zal namelijk de Hollandia worden gevaren op de Bosbaan in Amstelveen. Voor de eerstejaars weer een belangrijke wedstrijd voor hun klassement maar ook voor de ouderejaars is deze wedstrijd van groot belang. Want de Hollandia is dit jaar niet alleen de start van het Development klassement maar dit jaar zal ook tijdens de Hollandia het Aegon NK klein plaats vinden. Dit wil zeggen dat de skiffjes en twee zonders kans maken op een Nederlands Kampioenschap. Gyas heeft maar liefst 14 roeiers die zich willen gaan bewijzen op dit NK. Zeker de moeite waard om te gaan kijken dit weekend want er zullen veel ploegen van Gyas de baan overgaan.

Borrel Memento Borrelori

wo 19 - vr 21 apr
Beste gyanen,

De tijd der escalatie is aangebroken! Doe je meest zonnige kleding aan en kom al het zand wat tijdens de tentamen periode is verzameld donderdag weg spoelen met liters onovertroffen gouden godennectar bla bla bla... Zwemkleding mee bla bla bla... Misschien thuisgebracht bla bla bla...

Vriendelijke groeten,

Memento Borrelori

Marloes en Sophie naar het EK!

vr 26 - zo 28 mei
Het is dan nog niet helemaal officieel bekend maar het staat al wel vast.
Marloes Oldenburg en Sophie Souwer mogen Gyas vertegenwoordigen op het EK in Racice, Tsjechie.
Sophie heeft namelijk een plek veroverd in de vrouwen dubbel vier samen met Nicole Beukers, Inge Janssen en Olivia van Rooijen.
Marloes heeft zich in de dubbel twee gevochten en zal samen met Lisa Scheenaard starten.

Beide dames van harte gefeliciteerd en heel veel succes met voorbereiden de komende periode.

Het EK zal van start gaan op 26 mei tot 28 mei. Natuurlijk zal deze wedstrijd op Gyas te volgen zijn.

Coachvoorbereidingsperiode

Heb je ambitie om volgend jaar misschien wel een wedstrijd-, een club- of een andere boot te coachen? Geef je dan op de coachvoorbereidingsperiode. Deze periode is voor iedereen met enige vorm van coachambitie. Het traject is verdeeld in twee delen; kennis en kunde. De start van het eerste deel is op donderdag 20 april en eindigt op donderdag 18 mei. In deze weken zullen er op maandag- en donderdagavond colleges en workshops worden georganiseerd om je coachkennis te vergroten. Tevens is er in deze periode de mogelijkheid om mee te fietsen met de huidige wedstrijdcoaches. Na vijf weken kennis verzamelen start het tweede deel van de periode. Vanaf dan kan je namelijk zelf aan de slag met een ploeg. Een talentenboot om precies te zijn. Dit is overigens niet verplicht maar wel een echte aanrader. Het talentenproject start op maandag 22 mei en eindigt op 2 juli op de NSRF. Of misschien wel beter gezegd op slotfeest op Gyas.Hoe groot, klein of onzeker je coachplannen nog zijn, schrijf je vooral in, want de coachvoorbereiding is een mooie kans om te kijken wat je wil en kan.

Asfalteren Laan vd Vrede

wo 19 - vr 21 apr
De Laan vd Vrede is nu opengebroken en wordt van 19 tot 21 april geasfalteerd. Lees in dit bericht de informatie die BAM Infra ons gestuurd heeft.

Houd in ieder geval rekening met verkeershinder. Botenwagen, leveranciers en Jarings taxi zijn op de hoogte gesteld. Een ander punt is dat op ons aandringen zwart asfalt zal worden gebruikt, in plaats van het rode fietspad-asfalt. Zo is het duidelijk voor buurtbewoners dat de weg daar nog geen fietspad is. Hopelijk scheelt dat ongemak tijdens op- afladen en Heineken leveringen.

Bandjes Skøll-Cup feest, inschrijflijst open om 12.00 vandaag

za 15 - zo 16 apr
Schrijf je vanaf 12.00 uur in op de inschrijflijst als je een bandje wil voor het Skøll-Cup feest van aankomende zaterdag. Het is een 18+ feest en bij de deur moet je identificatie laten zien. Bandjes kosten 3 euro, inschrijven kan tot vrijdag 22.00 uur. Gyas krijgt maar 70 bandjes dus wees er snel bij!