Sponsorgoals.nl

Nieuws

Stukjes Almanak

Lieve Gyanen,

Wij van de AlmanakCie zijn weer druk bezig met de nieuwe almanak en hebben hiervoor jullie hulp nodig! Woon jij in een Gyas huis, zit je in een genootschap of is je familie ook lid bij Gyas? Stuur dan nu een liggende foto van je genootschap, huis of familie in! Let op, er zijn een aantal puntjes waar je op moet letten:
- De deadline voor het inleveren van een foto van je genootschap/huis/familie is 30 september 23.59u.
- De foto moet liggend zijn en moet vernoemd worden naar jullie genootschap/huis/familie. Dus: NAAMGENOOTSCHAP/HUIS/FAMILIE.jpg.
- Vermeld de voornamen van de leden van je genootschap/huis/familie op alfabetische volgorde.
- Het opsturen van je foto kan naar almanak@gyas.nl

Wij zijn erg benieuwd naar jullie prachtige foto’s!

Veel liefs,

AlmanakCie ‘21-’22

P.s.: Stuur je je foto niet op tijd in en wil je wel in de almanak, dan zal er een boete van 15 euro gestreept worden over je hele genootschap/huis/familie.

Bestel-al-je-foto's moment om je tijd bij Gyas nooit meer te vergeten!

Lieve Leden,

Het is al weer bijna 9 oktober wat betekent dat sommige mensen straks geen lid meer zullen zijn van Gyas. Ben jij van plan om je uit te schrijven maar wil je nog wel al je mooie vastgelegde herinneringen (of momenten die je juist niet meer herinnert) van je tijd bij de allermooiste vereniging in Groningen? Dan heb je t/m 9 oktober de tijd om al je foto's (of alleen de leukste) te bestellen via de site! Je krijgt ze via een we-transferlink in de mail toegestuurd.

Voor de leden die lid blijven: ook jullie kunnen gewoon al jullie foto’s bestellen!

Met vragen kan je terecht bij fotocie@gyas.nl

Flitsende groetjes,
FotoCie

Deadline wijzigen lidmaatschap (9 oktober 2021)

Mocht je je lidmaatschapsvorm willen wijzigen, doe dit dan uiterlijk op zaterdag 9 oktober 23:59u. Na deze datum zullen wijzigingen niet meer worden doorgevoerd en dien je het opgegeven lidmaatschap te betalen/volbrengen gedurende het hele collegejaar. Het wijzigen van je lidmaatschapsvorm kun je zelf doen op de site. Klik bij je account op de knop ‘wijzig je gegevens’ en vervolgens aan de rechterkant op ‘lidmaatschapsvorm’. Als je hier nog vragen over hebt, mail dan naar abactis@gyas.nl.

BAM! Proefleden Crazy 88

ma 06 sep
Lieve eerstejaars,

Jullie eerste week zit er al weer op, en jullie beginnen steeds meer te wennen. De indelingsavond is voorbij, jullie hebben al de eerste ploma gehad en staan misschien al wel op de lebberlijst! Om jullie wat ontspanning te bezorgen, heeft de BAM! een zeer leuk activiteit op maandag 6 september. Namelijk: crazy88!

Schrijf je in met je ploegje en ga op pad om opdrachten uit te voeren in het centrum van Groningen!! We zien jullie op maandag 6 september om 20:30.

Kusjes de BAM!

SVP 2021

Mocht je overwegen om een plekje in de eerstejaars wedstrijdploegen van Gyas te veroveren, dan is het nu tijd om je hier in te schrijven voor de SVP (selectievoorbereidingsperiode). Tijdens deze weken gaan de coaches rustig bezig met de basis van de individuele roeiers en ploegen. De periode start met een bijeenkomst op dinsdag 31 augustus en eindigt 8 oktober. Als je voor een deel nog op vakantie bent, maar wel graag mee wil doen, schrijf je dan in en stuur een mailtje naar Arienne (wedstrijd@gyas.nl). Dan wordt er met de coaches overlegd wat er nog mogelijk is.

De SVP is dus voor roeiers die serieus willen gaan trainen ter voorbereiding op het selecteren of die nog twijfelen en willen kijken of het wedstrijdroeien iets voor hen is. Tijdens deze periode ga je per week ongeveer 2/3x roeien, 2x circuiten en 1x ergometeren!

De NSRF zoekt een nieuwe commissaris wedstrijdroeien

Wil jij je graag inzetten voor heel studentenroeiend Nederland? Staat het wedstrijdroeien bij jou hoog in het vaandel en lijkt het jou tof om bezig te zijn met de uitzendingen? Dan is de Nederlandse Studenten Roei Federatie op zoek naar jou!

Wat krijg jij ervoor terug?
Je gaat deel uitmaken van een enthousiast team van bestuursleden van verschillende verenigingen afkomstig. In dit team krijg je de kans je verder te ontplooien en te ontwikkelen op beleidsmatig- en bestuurskundig gebied binnen de roeiwereld. Daarnaast biedt deze functie de kans impact op nationaal niveau te maken. Deze uitdagende veelzijdige bestuursfunctie heeft een relatief grote mate van vrijheid om zelfgekozen thema’s extra aandacht te geven.

Functieduur
De functieduur is in overleg in te vullen, in verband met de continuïteit wordt gestreefd naar langere beschikbaarheid (bijvoorbeeld voor drie jaar). De functie is onbezoldigd maar reiskosten worden vergoed. Onkosten voor uitzendingen worden eveneens vergoed. De grootte van de functie is gemiddeld 12 uur/week.

Herken jij jezelf in deze functieomschrijving en zie je het helemaal zitten om de volgende commissaris wedstrijdroeien van de NSRF te worden? Solliciteren kan t/m 30 augustus middels een mail met CV en motivatiebrief naar secretaris@nsrf.nl.

Meer informatie is te vinden via deze link: https://nsrf.nl/vacature-commissaris-wedstrijdroeien/

Voorbeschouwing Henley Royal Regatta

wo 11 - zo 15 aug
Aankomende week is het eindelijk weer tijd voor één van de oudste en meest elitaire wedstrijd van het jaar; de Henley Royal Regatta. Ties zal aankomende week als enige Gyaan aan de start liggen. Samen met Menno en Lars lag ties al eerder aan de start tijdens de Worlcup in Sabaudia. De samenstelling van de ploeg komt nog een vereniging te pas, namelijk Skoll. De 4- zal aankomende vrijdag voor het eerst boord aan boord op de Theems verschijnen.
Wij wensen hem natuurlijk heel veel succes!

KEI-week!

ma 16 - vr 20 aug
De KEI-week komt er weer aan! De CIE is al de hele vakantie druk bezig met het voorbereiden van de KEI-week en het belooft weer een spectaculaire week te worden!

Hieronder een korte samenvatting van de activiteiten die er tijdens de KEI-week te doen zijn:

Maandag 16 augustus
10:00 - 17:00 Informatiemarkt; Drafbaan Stadspark*
11:00 - 19:00 Inhouse-tour & Gyas terras; A.G.S.R. Gyas

Dinsdag 17 augustus
10:00 - 17:00 Informatiemarkt; Drafbaan Stadspark*
11:00 - 19:00 Inhouse-tour & Gyas terras; A.G.S.R. Gyas

Woensdag 18 augustus
13:00 - 18:00 Sportplaza; ACLO Zernike
14:00 - 18:00 Duurzaamheidsactie; Gyas door de grachten

Donderdag 19 augustus
11:00 - 19:00 Inhouse-tour & Gyas terras; A.G.S.R. Gyas
13:00 - 18:00 Sportplaza; ACLO Zernike

Vrijdag 20 augustus
11:00 - 19:00 Inhousetour & Gyas terras; A.G.S.R. Gyas

*Het is mogelijk om je in te schrijven tijdens de inhousetour op Gyas en tijdens Sportplaza op de ACLO. Je kunt je dus niet inschrijven op de Drafbaan in Stadspark.

Dus ben jij KEI-leider of heb jij een vriend/vriendin/huisgenoot die lid wil worden bij Gyas? Neem ze mee naar Gyas en laat ze zien wat wij allemaal te bieden hebben! Voor KEI-lopers is er de mogelijkheid via de KEI-app om je in te schrijven voor een tijdsslot. Voor ouderejaars studenten die niet meedoen aan de KEI-week kun je je inschrijven voor een tijdslot via het volgende inschrijfformulier: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc6hx76En0Iacht_GM0o5LkvppGxtb-RedBm94-yheTRNJWRA/viewform

Mocht je daarnaast nog interesse hebben om mee te helpen met de voorbereidingen van de KEI-week, schrijf je dan snel in op de inschrijflijst voor de Klus&Clean!

Ouderejaars roeien

ma 06 sep
Ik wil jullie graag informatie geven over het komende jaar.

Als eerste op het programma staat de najaarsbokaal. Op de site is een inschrijflijst te vinden met meer informatie en de mogelijkheid om je aan te melden. Vanaf september gaan ook de DOP (Doorstart Ouderejaars Periode) en de clubselectie van start. De inschrijvingen voor de Najaarsbokaal sluiten al voordat de DOP begint, dus kun je deze niet starten als DOP ploegje, maar wel met een al bestaande ploeg . Er is een beperkt aantal plekken voor de najaarsbokaal, meer informatie staat op de inschrijflijst.

De DOP is een periode waarin je een nieuwe ploeg vormt en nieuwe boottypes kan ontdekken. Je vormt je ploeg op basis van hoe vaak en hoe intensief je wilt roeien; dit kan natuurlijk ook je huidige competitieploeg zijn waarmee jullie verder gaan. Samen stellen jullie doelen en bepalen jullie wat je wil gaan doen komend jaar. Er zijn verschillende bokalen in het voorjaar die je kunt starten door heel Nederland.
Naast de DOP is er voor ouderejaars de mogelijkheid om club te roeien. Club is de intensiefste vorm van competitieroeien en zit dicht tegen het wedstrijdroeien aan. Je traint 4 tot 5 keer per week in toegewezen materiaal met goede coaching.

De clubselectie begint later, mocht je hier interesse in hebben, geef dit aan op de inschrijflijst van de DOP.

De DOP begint met een informatieavond op 6 september, dus meld je snel aan! De commissie die dit allemaal organiseert is de OCC (ouderejaars competitie commissie), dus voor vragen kun je bij mij (Sybren) of bij de OCC terecht.

Sophie wint de B finale!

vr 23 - za 31 jul
Sophie heeft gister haar laatste wedstrijd van haar Olympische Spelen geroeid. Met een tijd van 7:25.96 voer zij niet alleen een eerste plek in de B finale, wat een Olympisch Diploma betekent, maar ook een nieuw Gyas record!
Wij zijn ontzettend trots op onze Gyaan!
Gyas onverwoestbaar!