Sponsorgoals.nl

Nieuws

Emma du Marchie Sarvaas kandidaats-praeses 2020-2021!

vr 27 mrt 20:00
Vol trots presenteren wij Emma du Marchie Sarvaas als kandidaats-praeses 2020-2021!

Klik hier voor het bekendmakingsfilmpje!

Praeses bekendmaking!

vr 27 mrt 20:00
Vrijdag 27 maart is het zo ver, we gaan de nieuwe Praeses voor het jaar 2020-2021 bekendmaken! Omdat hij/zij niet in de Wherry aan kan komen op het vlot zullen we dit jaar iets anders moeten doen. Om 20:00 zal iedereen te horen krijgen wie volgend jaar Praeses mag zijn! Houd de site dus goed in de gaten

Sporten in quarantaine - Isolatiespinning I Tjas

ma 23 mrt 18:00
Wil jij in quarantaine blijven sporten en heb je en Tacx (of iets dergelijks)? Doe dan op maandagavond 23 maart mee met de eerste Isolatiespinning van Tjas! Om 18:00 uur zal onze vaste spinningtrainer via deze link live een training geven. Je moet dan wel even een (gratis) account aanmaken bij Twitch, maar hoeft geen lid van Tjas te zijn om aan te sluiten. Johan staat bekend om zijn uitmuntende muzieksmaak, maar verzoeknummers zijn natuurlijk altijd welkom, die kan je indienen via deze link!

Vertegenwoordig jij Gyas tijdens deze Isolatiespinning? Doe vooral mee!

Maatregelen betreft coronavirus

do 12 mrt - ma 01 jun
Update 25-3-2020

Met pijn in ons hart moeten wij jullie meedelen dat ook Gyas in ieder geval tot 1 juni al haar bijeenkomsten en evenementen moeten annuleren. Het betreurt ons dat we jullie niet op ons Bootenhuysch kunnen ontvangen. Gyas is een lange tijd dicht, maar dat betekent niet dat Gyas niet doorgaat. Klik hier voor de volledige update.

Voor vragen over het beleid of de komende periode kun je terecht bij praeses@gyas.nl.

Gyazette Maart 2020!

Wat is nu een mooiere manier om het roeiseizoen in te gaan dan met een nieuwe Gyazette. Aangevuld met de nieuwe leden Inge, Sofieke, Louise en Sterre heeft de redactie wederom hard gewerkt om een leuk blad voor jullie samen te stellen. In deze editie krijg je onder andere een kijkje achter de schermen bij de topC4 heren (hoe doe je dat, zuipen en toch een beetje fatsoenlijk roeien?), stellen we de EJL en EJLD voor en zijn we de Groninger archieven ingedoken op zoek naar de allereerste Gyazette.Lees de nieuwe editie hier! <a href="https://issuu.com/gyazette/docs/gyazette_maart_2020"</a>

Nieuw Gyasrecord!!!!!

zo 08 mrt
Sophie Souwer heeft vandaag bij de bondstest het Gyasrecord op de ergometer verbeterd. Voor het eerst ging er een vrouw van Gyas onder de 6min40 op 2km. Marloes Oldenburg deed op dezelfde test 6min48

Oud record: 6min 41.3

Nieuw Gyas record: 6min 39.8!!!

Lustrum UB - Laura Cuijpers over antifase roeien

Morgen viert de Universiteitsbibliotheek haar lustrum (405-jarig bestaan) middels een open dag. Op het programma staan dan ook lekenpraatjes: promovendi geven een korte samenvatting van hun onderzoek. Gyaan Laura Cuijpers, gepromoveerd op een onderzoek naar het roeien in antifase zal hier ook aanwezig zijn.

Wanneer: vrijdag 6 maart
Tijdstip: 14.00 uur
Locatie: UB, Jantina Tammeszaal, 4e verdieping

Over het praatje van Laura Cuijpers: www.rug.nl/library/ub405/laura-cuijpers
Het hele programma van de lekenpraatjes: www.rug.nl/library/ub405/laymans-talks

Open ergo-uren 16 maart

ma 16 mrt 18:00 - 20:00
Ergo-uren 16 maart!

De Supervisoren organiseren open ergo-uren op 16 maart!

Tijdens deze uren zullen de supervisoren je nuttige roei-skills bijbrengen op de ergometer.
De inschrijving voor de ergo-uren gaat per persoon (niet per ploeg!)
Per uur 18-19 uur of 19-20 uur zijn er 8 plekken, kijk daarom goed waar nog plaats is!

De ergo-uren zijn een goeie voorbereiding op het aankomende roeiseizoen, dus waar wacht je nog op?!

Voor vragen kan je iemand van de Supervisoren aanspreken, appen of mailen.

Werkactie Paaspop

vr 10 - zo 12 apr
Werken op een festival waar o.a. Paul Kalkbrenner, Kraantje Pappie, Kensington, Chef’Special en vele anderen optreden? Dit is je kans!

Op 10, 11 en 12 april vind jaarlijks PaasPop plaats in Schijndel. Dit jaar kun je een geweldig weekend beleven en daarnaast de verbouwing van Gyas een stapje vooruit helpen.

Ontbijt, lunch en avondeten wordt geregeld én je krijgt (buiten werkuren om) toegang tot het festival.

Entreebandjes Gyas-Hunze Feest

za 29 feb - zo 01 mrt
Hoi! Als je je hebt ingeschreven voor het Gyas-Hunze Feest moet je vandaag overdag je bandje komen ophalen in de tent bij Gyas! Zonder bandje geen entree.