Nieuws

KEI zoekt crew

Wil jij helpen tijdens de leukste feestweek van Groningen? Join dan een van de KEI-crews!
In de organisatie van de KEI-week zijn ze nog op zoek naar een aantal toppers die het leuk vinden om of parttime (één dagdeel of meer) of de volledige week mee te helpen binnen onze gezellige KEI-crews! Denk hierbij aan taken als logistiek, op- en afbouw en andere kleinere taken zoals bandjes scannen en artiesten begeleiden. In ruil hiervoor kun je gratis naar te gekke feesten. Lijkt dit jou wat of wil je graag wat meer info? Stuur een appje naar 0629761553.

Hunze Toertocht Blauwe Stad 13 en 14 augustus

za 13 - zo 14 aug
In het weekend van 13 en 14 augustus organiseert De Hunze een unieke toertocht! Er zijn nog plekken over en jullie zijn uitgenodigd mee te roeien. Op beide dagen kan er een afstand van 50 km worden verroeid in C-boten. De route loopt via het Winschoterdiep naar het Oldambtmeer en eindigt de eerste dag op camping De Bouwte in Nieuwolda. Daar kun je eten, drinken, overnachten, ontbijten en de volgende dag vol goede moed de tocht voortzetten. Via het Nieuwe Kanaal zal er naar het noorden via Delfzijl, Appingedam en het Damsterdiep terug naar Groningen worden geroeid. Je kunt je opgeven voor één of twee dagen, en je kunt je opgeven voor het volledig roeien van de route, of voor halve dag(en) roeien en halve dag(en) fietsen. Stel dat je de hele tocht wil meemaken, dan kan je overnachten in (je eigen) tent of zelf een overnachting elders regelen.

Terugblik Henley en Worldcup III

Van 28 juni tot en met 3 juli vond de Henley Royal Regatta In Engeland plaats. Maarliefst twee Gyanen lagen op de Theems aan de start.
Namelijk de - voor de FISU WK geselecteerde - ploeg met Leonard in de vierzonder met Thijs (Njord), Sander (Aegir) en Cornelus (Okeanos) & Fleur als stuur in het studentenachtenveld met de dames van Aegir.

Op woensdag om 19.50 Nederlandse tijd lag Leonard aan de start om te strijden in de Visitors’ Challenge Cup. Hierin hebben zij de Fransen eruit gevaren met maarliefst een verschil van vier bootlengtes. Hiermee hadden ze zich geplaatst voor de volgende ronde, die plaatsvond op vrijdagavond. Hier moesten ze het opnemen tegen de ploeg van de Universiteit van Washington. Deze waren hen helaas te snel af, waardoor het Henley avontuur voor de FISU vierzonder hier helaas ten einde liep.
Fleur verscheen op de donderdag aan de start in de Island Challenge Cup. In hun heat roeiden ze Dublin eruit en plaatsten ze zich voor de volgende ronde op vrijdag. Hier werden ze verslagen door de acht van de University of London en was ook het avontuur voor de dames uit het Hoge Noorden ten einde.


Op 8, 9 en 10 juli vond de Worldcup III in Luzern plaats; hier lag Stefan samen met Niels, Maxim en Max aan de start in de lichte heren dubbelvier. In de voorwedstrijd roeiden ze met een tijd van 6.10.32 naar de tweede plek. De volgende dag was de Duitse ploeg hen te snel af en eindigden ze wederom op een tweede plaats in de A-finale.

Wij zijn natuurlijk ontzettend trots op onze Gyanen!

Eindfeest op Gyas Buitendag

ma 04 jul 09:00
Daggg pilsparels!

Het is vast niemand ontgaan: maandag is er eindelijk weer een epische Buitendag!! Helaas hebben wij vernomen dat sommige parels van jullie een herkansing hebben of een ander obstakel op de weg waardoor helaas niet iedereen naar de Buitendag kan. Niet getreurd, want ook aan jullie hebben we gedacht! Het feest in de avond is namelijk toegankelijk voor iedereen! Dus ook als je s middags nog hard aan de studie moet, kan je ‘s avonds 10x zo hard met ons aan de zuipage. Het feest zal vanaf 22:00 op Gyas zijn. Laten we knallend de zomer ingaan, hopelijk tot dan!!

Buitengewoon veel kusjes,
BuiCie

Doorverkoop Kaartje Buitendag

ma 04 jul 09:00
Hallo pilsparels!

Volgende week maandag keert de Buitendag eindelijk weer terug! Dat wil je niet missen natuurlijk, maar als je toch niet kan, heb je tot morgen (dinsdag 28 juni 12.00 uur) de tijd om je kaartje door te verkopen. Stuur een mailtje naar Buitendag@gyas.nl met de volgende gegevens: met wie heb je geruild, allergieën, wel of niet vegetarisch en met wie diegene buddy wilt zijn. Aankomende week zullen jullie een mail ontvangen met alle belangrijke informatie.

Toedeloe,
BuiCie

Nabeschouwing Vogalonga

zo 05 jun
Op 2 juni vertrok de MRC richting Venetië voor een heuse verkenningsmarathon. De allermooiste roeimarathon van de wereld, al zeggen we het zelf, wachtte op ons. De Vogalonga; 2000 roeiboten in allerlei soorten en maten op de lagune en door de grachten. Van kanos, drakenboten, traditionele Italiaans roeiboten en gondels tot aan de "Van Binsbergen" helemaal uit het mooie Groningen.

Beheersbekendmaking

Vol trots presenteer ik vanavond het kandidaatsbeheer ‘22-‘23 aan jullie. Kom allemaal proosten op het nieuwe beheer vanaf 22:00 uur. En vergeet niet: elke 100 liter uit de tank is een 5 cent goedkoper biertje!!

Werken bij de Brouwerij!

Ben je opzoek naar een leuk horeca bijbaantje? Kom dan werken bij onze stamkroeg: De Brouwerij!

Ter versterking van het Brouwerij team zijn ze opzoek naar enkele nieuwe collega's. Ben jij enthousiast, gemotiveerd, gezellig, minimaal 18 jaar en enkele dagen/avonden per week beschikbaar?

Aarzel dan niet en stuur je sollicitatie naar: info@cafedebrouwerij.com of laat je gegevens achter bij de bar!

Skiff 1/2 examendag

vr 08 jul
Voor de zomer nog even je skiff examen halen zodat je in het zonnetje lekker kunt blijven roeien? Schrijf je dan in voor de skiff examen dag op 8 juli. Op deze dag staan er tal examinatoren voor je klaar om je skiff 1 of skiff 2 af te nemen. Train de komende weken dus nog even door en dan zien we je 8 juli!

Blikkenborrel vanavond!

Afgelopen weekend werd er weer veel en hard geroeid door Gyanen in heel Europa.
Zowel Ymkje als Marloes hebben een uitzonderlijke prestatie geleverd door in Poznan (Polen) op de World Cup 2 allebei twee medailles te behalen. Ymkje won goud in de twee zonder, Marloes behaalde een zilveren plek in de vier zonder en samen stapten ze in de acht, wat goed was voor nog een gouden plak!
Ook op de WAB in Rotterdam werd er geblikt. Op de zaterdag domineerde Camryn en Ilse het lichte dames beginnelingen dubbel 2 veld en op de zondag wist Camryn dit te herhalen in de skiff. Ook Thijs kwam als eerste over de streep in het lichte heren beginnelingen skiff veld. Leo wist weer te winnen in zijn vier zonder combi.
Om dit te vieren is er vanavond weer een blikkenborrel! Kom op Gyas een biertje drinken en feliciteer iedereen!