Sponsorgoals.nl

Nieuws

Voorbeschouwing Hollandia NK Klein

vr 16 - zo 18 apr
De terrassen gaan helaas nog niet open en van de avondklok zijn we ook nog niet af, maar er glooien lichtpuntjes aan de horizon met komend weekend het hoogtepunt: het Nederlands Kampioenschap in de kleine nummers (skiff en twee-zonder). Dit jaar niet op de Bosbaan vanwege corona, maar op de Willem-Alexanderbaan. Echter, daardoor niet minder spannend. Een wedstrijd waar de Nederlandse roeitop zich verzameld om voor komend jaar weer uit te vechten wie er in zijn eentje het hardst gaat. Gyas ligt met 10 boten aan de start.

Gyas winst op het EK roeien!

vr 09 - zo 11 apr
Na een weekend hard racen kunnen we met trots terugkijken op een succesvol EK in Varese. Ymkje prolongeert haar Europese titel en Marloes wint zilver met de 8+!

BAM! Heel Gyas Bakt

Na het daverende succes van Gyas Masterchef presenteren de BAM! & Kookcie: heel Gyas bakt!! Het gaat als volgt; je kan je in duo’s inschrijven via je vertrouwde inschrijflijst in de app/site. Jullie doen samen mee en starten in de voorronde. De voorrondes vinden plaats op 19 en 26 april, op de inschrijflijst kunnen jullie je voor 1 van deze voorrondes inschrijven. De BAM! en Kookcie bedenken tijdens deze een technische bakopdracht. Jij en je partner krijgen de opdracht op maandagmiddag 19 of 26 april te horen en hebben dan een paar uur de tijd om te gaan bakken. Tussen 5 en 7 komen je favo fijnproevers langs om de creaties te beoordelen op creativiteit, smaak, presentatie, etc. Dit gebeurt gewoon op de stoep, lekker coronaproof. Als jullie de voorronde gehaald hebben mogen jullie door naar de finale, op 3 mei. Tijdens deze finale kunnen jullie je meest creatieve bakkunsten aan ons laten zien. De winnaars winnen een heeele lekkere prijs. Voor deze activiteit krijg je ook punten voor het Gyas bokaal dus schrijf je snel in! Er zal een klein bedrag gestreept worden. Dikke kus, de BAM & de Kookcie

Online vrouwen disputen kennismakingsavond

Lieve eerstejaars meiden,

Gyas is 3 prachtige damesdisputen rijk die iedere week samenkomen, de borrel bezoeken (nu helaas even niet) en door het jaar heen veel activiteiten ondernemen. Ook dit jaar zijn wij, ZOT, Funest en Vita, weer opzoek naar nieuwe leuke, enthousiaste eerstejaars meiden om ons dispuut mee te verrijken. Maar wie zijn wij eigenlijk? En nog belangrijker; wie zijn jullie?
Wij staan te popelen om jullie te leren kennen en om dat gemakkelijk te maken, organiseren wij een online disputenkennismakingsavond. Kom gezellig een online biertje met ons drinken en een praatje maken op donderdag 22 april om 19:30u. Het enige wat je hoeft te doen is je in te schrijven op de inschrijflijst en al je eerstejaars vriendinnen mee te nemen.
Wij hebben er zin in, tot dan!

Liefs,
ZOT, Funest & Vita

p.s. ben je al nieuwsgierig geworden, neem dan alvast een kijkje op onze instagram pagina’s:
@g.d.d.zot
@gddfunest
@gddvita

Voorbeschouwing EK Varese

vr 09 - zo 11 apr
Het Nederlandse roeiequipe heeft wijselijk het koude Nederland ingewisseld voor het zonnige Italiaanse meer naast Varese. Nederland ligt hier met 18 boten aan de start waaronder 3 dames van Gyas. Zij gaan komend weekeinde strijden voor de felbegeerde Europese titels en eindelijk zich weer meter aan de roeitop van Europa.

Joris Kluvers kandidaatspraeses 2021-2022

do 08 apr 21:00
Vol trots presenteren wij de kandidaatspraeses van 2021-2022: Joris Kluvers!

Bekijk hier het bekendmakingsfilmpje: https://youtu.be/8vRh5a8wQDY

Wij hebben als bestuur het volste vertrouwen in Joris door zijn tomeloze inzet en betrokkenheid op de vereniging. Joris werd 4 jaar geleden lid van Gyas en is toen gelijk gaan wedstrijdroeien in de EJL ‘18. Na dit succesvolle jaar is hij alleen maar harder gaan roeien en op dit moment roeit hij zelfs bij het RTC. Maar roeien is niet het enige wat Joris doet, hij coacht meerdere ploegen en is actief in het commissieleven. Zo is hij voorzitter van het CBR, zit hij bij de WedCie, de OCC en klust hij bij de MatCie.

Joris ademt Gyas en wij denken dat Joris met al zijn toewijding en kennis een goede praeses zal zijn. Heel veel plezier het komende jaar!

Go Kluvers!

GroningenBokaal spar 24 - 25 april (ICE)

Beste ouderejaars competitie ploegen,

De tweede spar van de GroningenBokaal is al weer in zicht! In het weekend van 24 en 25 april organiseert de ICE een spar over 2000 meter uit doorstart, deze zal op het rechte stuk van het Noord-Willemskanaal verroeid worden.

Schrijf je vooral in! Alle gladde nummers kunnen gestart worden, ook zal er ruimte zijn voor de ervaren C4+'en. Ploegen die zich voor de Bokaal hebben ingeschreven hoeven zich niet nog een keer los op deze lijst in te schrijven. Let op! Door de huidige omstandigheden weten we niet zeker of we iedereen een startplekje kunnen geven, wie zich als eerst inschrijft heeft dan ook voorrang.

Eerstejaars competitieploegen zijn automatisch ingeschreven voor de spar.

ps. De inschrijflijst sluit op vrijdag 16 april 23:59

Praesesbekendmaking

do 08 apr 21:00
Donderdag 8 april is het zo ver, we gaan de nieuwe Praeses voor het jaar 2021-2022 bekendmaken! Wij kunnen hem/haar dit jaar helaas opnieuw niet verwelkomen op het vlot. Om 21:00 zullen wij daarom een livestream uitzenden waarin bekend wordt wie volgend jaar de Praeses is van Gyas. De link zal in dit nieuwsbericht komen te staan.

BAM! Blind Beer

ma 12 apr
Is jouw bierkennis echt zo goed als je jezelf altijd voorhoudt? Ben jij de enige in je vriendengroep met een goede smaak, en wordt het tijd dat de rest dat erkent? Of heb je gewoon zin om zattig te worden van een hoop spebi’s? Nou let’s go we gaan 6 spebi’s drinken in 2 uur (meer mag natuurlijk ook). De BAM brengt vrijdag 9 april bierpakketten rond, met flesjes zonder label en een zwarte dop. Op maandagavond 12 april om 19:00 gaan we drinken. Per biertje komt een kort quizje waarin je moet aangeven wat je proeft. De fijnproevers die het meeste smaken goed raden winnen een spebipakketje! Schrijf je in samen met iemand uit je commissie/ploeg/dispuut/genootschap en geef op de inschrijflijst aan bij wie het pakket bezorgd moet worden. De kosten zijn rond de 15 ek.
De inschrijflijst sluit op dinsdagmiddag 6 april want dan wordt het bier besteld dus schrijf je daarvoor in!! Voor deze activiteit krijg je ook punten voor de Gyasbokaal!
Kusjes van de BAM

GroningenBokaal

Beste roeiers,
Samen met Aegir organiseren we de Groningenbokaal, deze Bokaal zal bestaan uit 4 sparren met de mogelijkheid van 2 extra sparren. Beide verenigingen zullen omstebeurt een spar organiseren. De Groningenbokaal is toegankelijk voor alle competitieroeiers in een boottype naar voorkeur.


Voor eerstejaars ploegen is het verplicht om hier aan deel te nemen en hoeven zich dan ook niet in te schrijven. Ouderejaars ploegen kunnen zich via de inschrijflijst opgeven om aan de bokaal deel te nemen. Als ouderejaars de spar los willen starten kan dat, hiervoor is een aparte inschrijflijst. Als je als ploeg deelneemt aan de bokaal ben je verplicht minimaal 3 sparren uit te roeien, je mag dus een spar skippen. Dit moet de ploeg uiterlijk een week van te voren laten weten door te mailen naar competitie@gyas.nl.


Let op: door een drukke agenda van beide verenigingen beginnen we al volgend weekend met de eerste spar bij Aegir. De agenda van de spaqr kan je terug vinden op de inschrijfljst.

De inschrijflijst staat nu open!


Datum Organisatie Afstand Start
10 en 11 april Aegir 1000 meter Vaste start
24 en 25 april Gyas 2000 meter Doorstart
15 en 16 mei Aegir n.t.b. n.t.b.
29 en 30 mei Gyas n.t.b. n.t.b.