Sponsorgoals.nl

Nieuws

YMKJE CLEVERING EUROPEES KAMPIOEN

vr 09 - zo 11 okt
Na een dominante race is Ymkje Clevering Europees kampioen geworden! De 4- kwam goed uit de startblokken en het werd al snel een gevecht voor zilver voor de andere boten in de finale.
Marloes Oldenburg won eerder vanochtend niet onverdienstelijk de b-finale. De 2- kwam net te kort voor een a-finale ticket maar herpakte zich met een sterke race.

Quina Care Sponsorloop

Op 18 oktober gaat Baukje Zaaijer een alternatieve marathon lopen in Groningen. Het doel is om zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel Quina Care. Quina Care is een stichting in Ecuador die zich inzet voor goede zorg in de jungle van Ecuador. Het subdoel van de marathon is om zoveel mogelijk geld op te halen voor antigif tegen slangenbeten, aangezien hier veel mensen aan overlijden.
Het lijkt Baukje leuk als mensen een stukje mee willen lopen. De voorwaarde is wel dat je een tempo
loopt van 4:50-4:55 per kilometer, en natuurlijk ook dat je gesponsord wordt!

Steun Baukje in haar marathon voor antigif!

Lees meer over dit goede initiatief in dit artikel.

Nabeschouwing Waterwolf roeimarathon

Afgelopen zondag is de Waterwolf roeimarathon weer geroeid. Deze ging ondanks corona door! Dit jaar stond er een flinke zuiderwind tijdens de marathon, dus de laatse 20 km was vol tegen de wind in de tank leeg trappen. Desondanks hebben er dit jaar maar liefst 4 ploegen van Gyas de Waterwolf gestart!

EK Poznań 2020

vr 09 - zo 11 okt
De countdown voor het Europees kampioenschap 2020 is begonnen, het is nog 2 dagen aftellen tot de heats beginnen. Op vrijdag 9 oktober zal het roeigeweld losbarsten op het Poolse water van Poznań. Net als de normale roeier op Gyas, hebben onze internationale toppers ook een gek jaar gehad. De switch van zicht op de Olympische spelen, naar even niet meer mogen roeien, was gek. Des te mooier is het dat alsnog 2 van onze dames in de lockdown fanatiek hebben doorgetraind en inmiddels ook alweer een tijdje roeien. De dames hebben afgelopen week de finishing touches aangebracht op het Italiaanse water van Lago di Pusiano, om zodoende komend weekend te kunnen knallen.

Nabeschouwing Thêta Herfstregatta

Het is een frisse zaterdagmorgen, 8 uur ‘s ochtends. Daar komt de eerste Gyas ploeg aangelopen, het is Duplice. Een tweedejaarsploeg die de C4 links heeft laten liggen en meteen de uitdaging van de gladde vier is aangegaan. Ze hebben veel getraind en zijn gespannen, ze zijn hier om te winnen. Nadat rustig de laatste bananen worden opgegeten en de boot is aangeriggerd, gaan ze het water op. Tijdens de race ziet het er goed uit en ze behalen de finish zonder fouten. Naderhand geloven ze het eerst niet, wordt er nou een vervelende grap uitgehaald? Maar het is echt zo, ze hebben gewonnen!
Dit was het begin van de Theta Herfstregatta een week geleden, een competitie wedstrijd waar uiteindelijk 8 van de initiële 13 ploegen van Gyas aan hebben meegedaan (thuisquarantaine….). De race bestaat uit eerst een 2100 m met daarna een 250 m. In het tweede blok op zaterdag waren er vier Gyas ploegen: de A1, Clubdames ’20, Adt Vitam en Dieper kan je niet zinken. De A1 startte in het 4+ Dames 1 veld, met veel oud clubploegen. Ze werden hier tweede! Jammer natuurlijk maar het biedt veel perspectief voor de Najaarsbokaal. De Clubdames ’20 met trouwe coach en supporter Jan-Willem maakte harde halen en behaalde zo de eerste plek in het 4+ Dames 3 veld! Adt Vitam kreeg het voor elkaar dat met een meldtijd van 13:00 iemand zich had verslapen, maar uiteindelijke met de voltallige boot hebben ze toch een mooie tweede plek in het C4+ Heren 2 veld behaald. Dieper kan je niet zinken heeft hun naam geen eer aan gedaan, met een op twee na laatste plek in het C4+ Heren 3 veld en een mooi weekend kan het een stuk erger!
Op de zondag zijn er nog 3 Gyas ploegen van start gegaan. De ploeg Doorgehaald mocht als eerst van start in het C4+ Dames 1 veld, gestreden hebben ze zeker want er was iemand in de boot die echt moeite had om alles binnen te houden en hier hebben ze een prachtige vierde plek aan over gehouden. In de middag waren Zwoeleblik en VIVAX + VESI aan de beurt, ook allebei in een dames C4. Zij hebben respectievelijk een vierde en derde plek behaald, wat prachtig is!
Al met al heeft Gyas het fantastisch gedaan dit weekend met twee taarten, laten we hopen dat we binnenkort weer dit soort weekenden mee kunnen maken waarop we met zijn allen gezellig een andere stad bezoeken!

Nabeschouwing Amstelbeker

zo 27 sep
De boten zijn alweer afgeladen en de ploegen hebben de trainingen weer opgepakt, alsnog blikken we even terug op afgelopen zondag in Amsterdam. Nadat de laatste wijzigingen in de ploegen werden doorgeveven en alle Gyanen hun gezondheidsverklaring hadden ingevuld, mochten ze het water van de Amstel betreden.
De dames 8+ beet het spits af met de time-trial. Onder leiding van Lisanne Petter en met invalster Anouk Rekers op de 6 positie roeide ze niet hun beste pot. Ze werden verwezen naar een knock-out wedstrijd tegen Okeanos. De dames wisten zich hier goed te herpakken en kwamen fel uit de start. Helaas moesten ze op een paar seconden toch hun meerdere erkennen tegen de ervaren Okeanos dames.
De mannen roeiden ook een mindere time-trial op het onstuimige Amsterdanse water. Na een korte stop bij RIC roeiden de mannen, net als de dames, een betere pot tegen het Tilburgse Vidar. Ook de mannen moesten hun meerdere erkennen op een paar seconden. Helaas is er bij een knock-out systeem geen ruimte voor een 2e kans en mochten beide achten hierna weer richting het Hoge Noorden. Gelukkig brak de zon nog een klein beetje door en was het een leerzame ervaring na een lange tijd zonder wedstrijden!

Online commissie/dispuut carousel

do 15 okt 20:00
Lieve Gyanen,

Dit jaar vindt het commissie carrousel online plaats en doen de disputen ook mee. Dus lijkt het je leuk om bij een commissie of dispuut te gaan, ben je benieuwd wat het inhoudt of wil je zelf je commissie of dispuut presenteren: zet dan allemaal donderdag 15 oktober 20:00 in je agenda!

Voor de commissies en disputen zelf, jullie hebben net een mail gekregen. Lees deze even goed door.

Veel plezier!

Liefs,
Cie400

Voorbeschouwing Amstelbeker

zo 27 sep
Aanstaande zondag wordt de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen verroeid. De Amstelbeker viert dit jaar haar 2e lustrum op een bijzondere manier met mondkapjes en aanvullende maatregelen. De 750 meter lange race loopt van Nereus tot aan de Hoop en werkt met een knock-out systeem. De snelste studenten- en burgervereniging ploegen tegenover elkaar komen te staan in de finale om de Palm- en Fortunabeker.

Coronaprotocol

wo 23 sep - za 31 okt
Vanaf donderdag 15 oktober zijn er weer wijzigingen gemaakt in het coronaprotocol op Gyas. We vragen iedereen het protocol goed door te lezen. Deze vind je in deze link

De belangrijkste zaken op een rijtje:
- Zodra je op Gyas komt, geef je automatisch toestemming om je gegevens te gebruiken voor eventueel bron- en contactonderzoek. Bij de ingang ligt een binnenkomst boek. Hier moet iedereen die het Bootenhuysch betreedt zijn naam en aankomsttijd in noteren.
- ROEIEN: Roeien mag alleen in skiffs. Alle skiffs blijven in het skiffpad liggen (rechter gangpad). De palen van de skiffs zullen aan het einde van dit gangpad komen te liggen. Een uitzondering hierop is het zijn van huisgenoten. Mensen uit hetzelfde huishouden mogen met maximaal 4 personen (incl. stuur) in een meerpersoonsboot.
- BLOKKENSCHEMA: Om het roeien veilig te kunnen faciliteren wordt er gebruik gemaakt van een blokkenschema. Let op! Dit blokkenschema is geüpdatet per 19 oktober 2020. Je kunt alleen roeien in de blokken die er voor jouw groep zijn gereserveerd. De bloktijden in dit schema zijn vertrektijden voor het roeien.
- LOOPROUTES: We hanteren looproutes op Gyas. Deze staan op de grond met cognackleurige pijlen. Volg te allen tijde de looproutes! Nadat je binnenkomt, leg je je spullen in één van de kratten in de sapjeskamer (en dus NIET in de kleedkamers). De kleedkamer en douches mogen niet gebruikt worden. Je komt omgekleed naar Gyas toe en loopt direct via de looproute naar de loods. Voor ergometeren ga je via de dameskleedkamer. Voor skiffen ga je door de meest rechter deur naar het skiffpad
- ERGOMETERS: Ergometers kunnen in het botenboek worden ingeschreven, hierbij moet je ook een tijdsblok inschrijven. In het linker gangpad staan de ergometers. Deze staan op 1,5 meter afstand uit elkaar en mogen niet worden verplaatst. Er wordt in groepen van 4 personen ge-ergoëd. Roeiers mogen, zodra ze bij een ergometer zijn, niet meer terug de loods in richting de kleedkamers. Ze moeten de looprichting blijven hanteren. Na het ergometeren maak je je ergometer schoon en verlaat je de loods via het middelste gangpad.
- ERGOHOK: In het ergohok blijven de RowPerfects en de Wattbikes staan. Deze kunnen in het botenboek worden ingeschreven, hiervoor zullen ook tijdsblokken moeten worden ingeschreven. Je loopt via de dameskleedkamer, achter de ergometers langs, naar de trap. Voor de trap hangt een duidelijk bord waar ‘ergoruimte vrij’ en ‘ergoruimte bezet’ op staat. Wanneer het bordje op ‘vrij’ staat kan je naar boven. Je draait dan het bordje naar ‘bezet’ en begint met je outing. Na je outing maak je je materiaal schoon, loop je naar beneden en draait het bordje weer naar ‘vrij’. Dan pas mag de volgende persoon naar boven. Verlaat de loods weer via het middelste pad.
- KRACHTHONK: Het krachthonk mag worden blijven gebruikt met 2 personen tegelijkertijd. Het krachthonk moet in het botenboek worden ingeschreven, hiervoor zullen ook tijdsblokken moeten worden ingeschreven. Ook hiervoor hangt een bordje 'vrij/bezet' bij de trap. Voor het krachthonk moet je dezelfde route als voor het ergohok volgen.
- CIRCUIT: Er staan 2 kratten met materiaal voor circuittraining in de sapjeskamer. Je kunt een krat inschrijven in het botenboek. Hierbij hoef je geen tijdsblok in te schrijven. Haal het krat op in de sapjeskamer en ga naar het veldje naast Gyas.
- ACTIVITEITEN: Alle roeiwedstrijden en -evenementen op Gyas zijn afgelast. We zijn bezig met online activiteiten. Ook zullen we circuitoefeningen met jullie delen, deze kunnen jullie doen met het materiaal in de kratten. Daar zullen jullie binnenkort meer over horen. We raden nogmaals sterk af om fysieke ploma’s of andere bijeenkomsten te houden.

Andere belangrijke links:
Schoonmaakprotocol

Virtuele Botendokter Wielerklassieker

za 03 okt 10:00
Beste wielerliefhebbers!

De Tour de France eindigde dit jaar met een flinke climax! Pogacar met de winst in maar liefst 3 klassementen ervandoor, terwijl George Bennet een felle strijd uitvocht met Peter Sagan voor het groen, of was het toch Sam Bennet? En het seizoen is nog niet klaar, zo staat het wereldkampioenschap voor de deur, worden er nog twee grote rondes gereden, komt er een Ardennen periode aan en wordt het seizoen afgesloten met de Vlaamse klassiekers en Parijs - Roubaix. Maar er is nog een tocht die belangrijker en groter is dan de Tour. De tocht der tochten, de tocht die de tand des tijds doorstaat, de tocht door weer en wind, de tocht waar er wordt gekoerst, gestoempt, geflikt, gelinkebalt en gekwakt alsof het leven ervan afhangt. De strijd die jaarlijks wordt uitgevochten op de flanken van de wierden, door het Grunneger land of de Drentse Keien, om vervolgens te clashen op de ruige wildernis van de Onlanden. Ut Gaait Deur: de Botendokter Wielerklassieker!