Nieuws

Move zoekt in samenwerking met Gyas projectleiders!

Stichting Move laat kinderen uit aandachtswijken ontdekken welke mogelijkheden zij hebben in de maatschappij. Dit doen zij door deze kinderen te koppelen aan studenten. In een kortlopend project leren ze elkaars leefwereld kennen en bedenken de kinderen hoe ze hun eigen buurt kunnen verbeteren. Ga met je ploeg/dispuut/genootschap/vrienden deze uitdaging aan om plannen te realiseren en geef zo samen met de kinderen hun buurt een boost. Te gek toch?!

Praeses Lustrumcommissie

Ondanks dat het pas 2017 is, is het om de vijf jaar weer tijd om de zoektocht te starten naar een lustrumcommissie. Als eerste zijn we opzoek naar een nieuwe praeses voor de lustrumcommissie!

Ben jij de persoon die Gyas volgend jaar een episch jaar gaat bezorgen met jouw ideeën en praeses skills? Als praeses van de lustrumcommissie ben je de eindverantwoordelijke voor het lustrum. Samen met je commissie, die jij bij elkaar gaat zoeken, ga jij de uitdaging aan om Gyas een geweldig lustrumjaar te bezorgen.

Geïnteresseerd geworden of heb je nog vragen? Bij vragen; spreek gerust iemand van het bestuur aan. Wil jij het 11e lustrum tot een legendarische hoogte laten stijgen solliciteer dan nu door voor 6 november een brief met motivatie en CV te sturen naar bhcom@gyas.nl.

Nabeschouwing Tromp Boat Races

za 14 - zo 15 okt
Afgelopen weekend reed de Bowa volgeladen met skiffs naar Hilversum aangezien maar liefst 46 Gyanen zich aan de 5250 meter op het Hilversums kanaal wilden wagen. Met het grote aantal boten en de toeristische wandelroute naar de vlotten ontstond er een prettige chaos, die naast het vergeten van een rugnummer hier en een bankje daar prima verliep. Daarnaast nam het weer bijna tropische temperaturen aan, zowel voor de roeier als toeschouwer perfecte omstandigheden.

Traianus Regatta

za 28 okt
Komend weekend zal Gyas afreizen naar de bosbaan voor de Asopos Najaarswedstrijden, maar ook de vierde wedstrijd van de Najaarsbokaal komt al in zicht, namelijk de Traianus Regatta. Deze wedstrijd wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd en zal plaatsvinden in Nijmegen bij Phocas. Doe je mee aan de najaarsbokaal of heb je zin om op 28 oktober een los wedstrijdje te starten, lees dan snel verder!

Huldiging Internationale Roeiers

do 19 okt 20:00
Het afgelopen jaar waren er maar liefst 8 Gyanen die op internationaal niveau gepresteerd hebben. We zijn zelfs veel zilveren plakken en ook 2 keer goud rijker. Donderdag 19 oktober zullen we onze roeiers huldigen en het glas heffen op nog vele mooie jaren en halen. Om 20:00 zal er een BHM zijn, hier kan je je voor inschrijven. Vanaf 20:30 zal de huldiging plaats vinden. Rond 22u zal Rogier weer in zijn rol van veilingmeester kruipen en zullen er dingen als pakjes, bladen en shirts geveild worden, waar de opbrengst naar het talentenfonds gaat! Dus kom langs met je (asopos)ploeg, commissie of dispuut, om onze roeiers in het zonnetje te zetten!

Voorbeschouwing Tromp Boat Races

za 14 - zo 15 okt
Komend weekend is het tijd voor de Tromp Boat Races in Hilversum. Ook dit jaar zal de Bowa volliggen met skiffs, een twee en een vier om 5250 meter over het Hilversums kanaal te roeien. Deze achtervolgingsrace is een mooie gelegenheid voor de ouderejaars om zich te meten met de rest van Nederland en voor de tweedejaars een kans om te laten zien dat ze na een periode skiffen hard over de baan kunnen.

Nabeschouwing Waterwolf

zo 01 okt
Zondag 1 oktober was het zo ver: voor de twaalfde keer kon heel roeiend Nederland meedoen aan de Waterwolf, een marathonroeiwedstrijd van 53km door het prachtige Grunneger Platteland, georganiseerd door de Hunze. De wedstrijd is vernoemd naar een van de grootste gemalen van Nederland genaamd De Waterwolf, vlakbij Oldehove, waar halverwege de tocht langs gevaren wordt. Het is een lange en vermoeiende tocht, zeker als er, zoals dit jaar, een sterke stroming tegen en op de tweede helft van de tocht een straffe tegenwind moesten worden getrotseerd. Drie dappere Gyasploegen gingen deze strijd aan! Het afroeifeest werd afgezegd, of niet, en op de zondagochtend werd er om 7:00 uur verzameld om daarna naar de Hunze te roeien, de stuurliedenvergadering bij te wonen en richting de start te varen. Bewapend met veel eten en genoeg water werd er vol goede moed de boot in gestapt om te kijken hoe het zou gaan.

Geert en Nanne hebben met stuur Merel Jacobs een record in het wedstrijdveld gevaren! De andere twee ploegen in een c2x en een c4x, hebben de prestatietocht gevaren.

Pasmoment Gyas wielerkleding

za 14 okt
De botendokter wielerklassieker staat weer voor de deur. Door veel interesse in de fietsoutfit van Gyas van het merk Lawi is deze vanaf zaterdag weer beschikbaar! Deze zaterdag 14 oktober (vanaf 10 to 12 uur) voor de start van de wielerklassieker is er een mogelijkheid om je nieuwe fietspakje te passen en te bestellen.

Hoe kies ik de beste zorgverzekering?

De premies voor zorgverzekeringen in 2018 zijn bekend! Dat betekent dat het het weer tijd is om op zoek te gaan naar de zorgverzekering die het beste aansluit bij jouw wensen. Maar hoe vind je eigenlijk de zorgverzekering die het beste bij jouw past? En waar moet je over nadenken bij het kiezen van een zorgverzekering?

Wil jij Bestuur Buschman zien zweten?

ma 30 okt
'Fiets voor het zieke kind': een indoorspinningevenement waar geld ingezameld wordt voor het Beatrix Kinderziekenhuis op maandag 30 oktober. Tussen 14:00u en 18:00u wordt er gefietst in blokken van 50 minuten. Voor elke fiets die we reserveren is het de bedoeling minimaal €50 bij elkaar te brengen. Dit bedrag gaat dus rechtstreeks naar het Beatrix Kinderziekenhuis!