Comité van aanbeveling

 Jacques Wallage

Jacques Wallage is een Nederlands politicus. Sinds 1 oktober 1998 is hij burgemeester van de gemeente Groningen.

Jacques Wallage begon zijn politieke loopbaan als gemeenteraadslid en enige tijd later ook als wethouder in Groningen. Later (van 1981 tot 1989) was hij lid van de Tweede Kamer voor de PvdA. In 1989 werd hij staatssecretaris van Onderwijs en Wetenschappen in het derde kabinet-Lubbers. In 1993 werd hij staatssecretaris van Sociale Zaken in dit kabinet nadat Elske ter Veld was afgetreden.

Voor de Tweede Kamerverkiezingen van 1994 was Wallage campagneleider van de PvdA. Van 1994 tot 1998 was Wallage fractievoorzitter van de PvdA in de Tweede Kamer. Ondanks zijn herverkiezing aanvaardde hij in 1998 de burgemeesterspost in Groningen.

 Gerard Kemkers

Gerard Kemkers is een Nederlandse schaatscoach en oud-schaatser.

Gerard Kemkers vormde als stayer een populair schaatsduo met allrounder Leo Visser, maar heeft altijd een beetje in Vissers schaduw gestaan. Op de Olympische Winterspelen in Calgary (1988) veroverde Kemkers op de vijf kilometer brons, achter de Zweed Tomas Gustafson en Leo Visser.

Kemkers is nu coach van de zeer succesvolle TVM-schaatsploeg. Sinds het seizoen 2005-2006 heeft Kemkers in zijn team onder andere Sven Kramer, Ireen Wüst en Paulien van Deutekom. Op 21 december 2006 werd Kemkers tijdens het NOC*NSF Sportgala verkozen tot Sportcoach van het jaar 2006.

Het jaar 2007 begon voor Kemkers eveneens uitstekend: Sven Kramer werd Europees- en wereldkampioen, Ireen Wüst haalde zilver op de Europese kampioenschappen en werd eveneens wereldkampioen. Ook zijn andere pupillen Van Deutekom, Verheijen, Olde Heuvel en Wennemars presteerden goed met diverse persoonlijke records. Een uitverkocht Thialf bedankte Kemkers door, terwijl de kampioenen werden rondgereden in de arrenslee, luidkeels "Gerard bedankt" te scanderen.

 Jan-Willem Gabriëls

Jan-Willem Gabriels is een Nederlandse roeier. Hij is lid van de Groningse studentenroeivereniging Gyas. In 2004 bereikte hij zijn voorlopige hoogtepunt met het winnen van de zilveren medaille als lid van de acht met stuurman tijdens de Olympische Spelen in Athene.

Sinds 2005 maakt hij deel uit van de nationale Vier zonder Stuurman met Mathijs Vellenga, Geert Cirkel en Gijs Vermeulen. In 2005 behaalde deze ploeg een zilveren medaille op het werldkampioenschap roeien te Gifu, Japan. In 2006 moest de ploeg echter genoegen nemen met brons tijdens de wereldkampioenschappen in het engelse Eton.

Philip Wagner

Philip Wagner studeerde Bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen en aan de Europese Academie te Berlijn. In zijn dagelijks functioneren vervult Philip Wagner zowel de rol van intellectueel verkeersleider als van adviseur en ondernemer.

Zijn competentiegebieden zijn organisatiekunde, strategisch management en kennismanagement. Hij ziet de samenleving als zijn werkterrein; via een conceptuele benadering probeert hij kennis toepasbaar te maken op uiteenlopende maatschappelijke vraagstukken. Hij levert bijdragen aan binnen- en buitenlandse postacademische leergangen, onder andere op het gebied van moderne organisaties en de ontwikkeling in de (kennis)samenleving.

Als ‘executive professor’ is hij verbonden aan de Universiteit van de Nederlandse Antillen op het gebied van Internationaal Strategisch Management. In zijn adviespraktijk staat integrale ondernemersadvisering centraal.