Sponsorgoals.nl

Aankondigingen

Coronaprotocol

wo 23 - wo 30 sep
Vanaf maandag 17 augustus zijn er weer wijzigingen gemaakt in het coronaprotocol op Gyas. Hierin zijn onder andere het contactonderzoek en de regels omtrent proefleden opgenomen. We vragen iedereen het protocol een keer goed door te lezen. Deze vind je in deze link

Er gelden van zaterdag 19 september t/m zondag 4 oktober een aantal aanvullende corona maatregelen op Gyas:
- Zodra je op Gyas komt, geef je automatisch toestemming om je gegevens te gebruiken voor eventueel bron- en contactonderzoek. Bij de ingang ligt een binnenkomst boek. Hier moet iedereen die het Bootenhuysch betreedt zijn naam en aankomsttijd in noteren. Je moet nog steeds tijdsloten inschrijven voor de boten, ergometer, het krachthonk en het terras.
- Om het roeien veilig te kunnen faciliteren zal er gebruik worden gemaakt van een blokkenschema. Je kunt dus alleen roeien in de blokken die er voor jouw groep zijn gereserveerd. Als je wil roeien moet je nog steeds een tijdslot inschrijven voor alle roeiers
- De kleedkamer en douches mogen niet gebruikt worden. Je komt omgekleed naar Gyas toe en loopt direct naar de loods. Na de outing kan je niet nabespreken op Gyas.
- In de sapjeskamer zijn looproutes uitgezet.
- Stuurtjes dragen verplicht een mondkap, deze neem je zelf mee. Als je ze vergeet dan kun je ze voor 50 cent in de bestuurskamer kopen.
- Het terras is volledig gesloten.

Andere belangrijke links:
Schoonmaakprotocol
Aanvullende corona maatregelen 19 sept t/m 4 okt

Voorbeschouwing Amstelbeker

zo 27 sep
Aanstaande zondag wordt de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen verroeid. De Amstelbeker viert dit jaar haar 2e lustrum op een bijzondere manier met mondkapjes en aanvullende maatregelen. De 750 meter lange race loopt van Nereus tot aan de Hoop en werkt met een knock-out systeem. De snelste studenten- en burgervereniging ploegen tegenover elkaar komen te staan in de finale om de Palm- en Fortunabeker.

Dit jaar stuurt Gyas een mannen en een vrouwen 8+. De mannen, gestuurd door Anniek Buiskool en voorgeslagen door Luuk Adema, zullen 14 andere ploegen moeten verslaan voordat ze door kunnen dringen naar de finale. De ploeg bezit over veel ervaring en is er op gebrand om het ver te schoppen zondag.
De dames worden gestuurd door Nynke Hoogsteen en voorgeslagen door Iris Schuch. Ook zij zullen hun best moeten gaan doen om zich in het competitieve veld te handhaven, en zo hopelijk door te dringen naar de finale.
Het aanzicht van een ‘zwart-wit-cognac’ Gyas acht, is iets wat we het afgelopen half jaar hebben moeten missen. Mede daarom staan de roeiers te popelen om de Amstel over te schieten. Het belooft een zonnige dag met hard roeien te worden. Namens Gyas wens ik de ploegen veel plezier en succes bij de Amstelbeker.

De uitslagen zijn vanaf 13.00 uur (dames) en 13.15 uur (mannen) live te volgen via: https://regatta.time-team.nl/amstelbeker/2020/live.php
 • Virtuele Botendokter Wielerklassieker

  Beste wielerliefhebbers!

  De Tour de France eindigde dit jaar met een flinke climax! Pogacar met de winst in maar liefst 3 klassementen ervandoor, terwijl George Bennet een felle strijd uitvocht met Peter Sagan voor het groen, of was het toch Sam Bennet? En het seizoen is nog niet klaar, zo staat het wereldkampioenschap voor de deur, worden er nog twee grote rondes gereden, komt er een Ardennen periode aan en wordt het seizoen afgesloten met de Vlaamse klassiekers en Parijs - Roubaix. Maar er is nog een tocht die belangrijker en groter is dan de Tour. De tocht der tochten, de tocht die de tand des tijds doorstaat, de tocht door weer en wind, de tocht waar er wordt gekoerst, gestoempt, geflikt, gelinkebalt en gekwakt alsof het leven ervan afhangt. De strijd die jaarlijks wordt uitgevochten op de flanken van de wierden, door het Grunneger land of de Drentse Keien, om vervolgens te clashen op de ruige wildernis van de Onlanden. Ut Gaait Deur: de Botendokter Wielerklassieker!

 • Sturen? Kom naar de stuurtjes informatie avond!

  Wil jij de meest fanatieke roeiers sturen en een eerstejaars wedstrijdploeg als eerste over de finish begeleiden? Dan is wedstrijdsturen iets voor jou! Je zult gemiddeld vier tot vijf keer per week in een 8+, 4+ of 4* sturen en als stuur erg hecht worden met je ploeg. Zo train je een jaar lang samen met je ploeg om uiteindelijk het eerstejaarsklassement aan te vegen!

  Wil je hier mee over weten? Op woensdagavond 16 september komen wedstrijdstuurtjes hun ervaringen delen en is er de mogelijkheid om vragen te stellen. Lijkt sturen je leuk, maar wil je er wat meer over weten; schrijf je in op de interesselijst en kom naar de informatie avond!

 • Nabeschouwing EK onder 23, Duisburg

  Deze zomer werd er in Amsterdam hard doorgetraind want ondanks de coronamaatregelen werd er afgelopen weekend de Europese Kampioenschappen onder 23 jaar georganiseerd. In het zonnige en soms winderige Duisburg werd daar door de Nederlandse equipe, waaronder 5 Gyanen, hard gestreden om de felbegeerde blikken.

 • EK onder 23

  Zondag worden de finales van het EK onder 23 geroeid. Hier start Alex (BW2-) in de B-finale en starten Stefan (BLM4X), Esther & Marij (BW8+) en Kimo (BM8+) in de A-finale.

  Alex: 10:15u
  Stefan: 13:10u
  Esther & Marij: 14:48u
  Kimo: 15:26u

  Volg de livestream via deze link en vind de uitslagen op worldrowing.com !

 • Informatieavond verbouwing

  Beste Gyanen,

  Op 9 september aanstaande zal er een informatieavond plaats vinden over de verbouwing van Gyas. Omtrent de corona regels is het niet mogelijk dat er veel mensen aanwezig kunnen zijn op Gyas. Daarom gaan we de informatie avond live uitzenden! De informatie avond begint om 19:00.

  ER ZIJN GEEN FYSIEKE PLEKKEN BESCHIKBAAR

  Tijdens deze avond zijn de architecten aanwezig en zullen ze de huidige modellen toelichten. Na deze avond gaan we verder met een model en gaan we gezamenlijk een nieuwe fase in.

  Wil je graag bij deze avond aanwezig zijn of heb je andere vragen, schrijf je dan in op de inschrijflijst en dan zal ik je meer informatie sturen over het verloop van de avond.

  Kan je er niet bij zijn maar heb je toch vragen, mail gerust naar gebouw@gyas.nl

Uitgelicht