Aankondigingen

Hel van het Noorden

Morgen wordt de Hel verroeid in het mooie Groningen op het Eemskanaal. Deze wedstrijd wordt georganiseerd door onze buurvereniging G.S.R. Aegir.

Deze race wordt gekenmerkt door een afstand van 6 kilometer in kleine nummers.
Om 10.00 is het eerste blok. In dit blok zullen onze Gyanen in verscheidene velden starten. Casper en Robbie zullen zich in de tweezonder in het LH2- veld aan de afstand van 6 kilometer wagen. Jens Rasmussen van de veteranen zal ook in de tweezonder starten in combinatie met Asser Roeiclub.
Bas, Daan, Jitse en Laurens starten in de skiff in het Heren en Heren SB veld. In de Lichte Heren skiffvelden starten Jordy en Rick. Koen Luppes gaat zich er dit jaar ook aan wagen en start in het Heren Masters veld!
De tweede heat begint om 14.30. In deze heat worden de tweezonder velden gestart door 2 boten vanuit de middengroep dames (Marthe en Marije) (Willeke en Fardau). Danique, Isabelle en Louise zullen deze helse afstand skiffend afleggen.
Gezien het de lustrumeditie is, zijn de Tweedehans en het Kommetje ook weer afgestoft en zullen Nanne en Geert hun titel proberen te verdedigen in de Tweemet, met Richelle als stuurtje. Maar ook Joris en Jeroen willen een poging doen voor deze titel en zullen met Lisanne als stuurtje de 6K verroeien.

Gezien deze wedstrijd in Groningen plaatsvindt, wil ik vooral iedereen aanmoedigen om deze toppers te komen toejuichen langs het Eemskanaal!
Aan de roeiers en stuurtjes; veel succes!

Eerstejaars Wedstrijdploegen 2023

Na weken fanatiek trainen, een weekend bootcamp te hebben doorstaan & een 2K op de ergo zijn de Eerstejaars wedstrijdploegen bekend. Deze dames en heren zullen dit jaar de eer van Gyas hoog houden op de nationale wedstrijden en in het Eerstejaarsklassement!
Namens Gyas wens ik ze veel succes en plezier dit jaar!
 • Terugblik Nov444

  Vandaag blikken we terug op de nov444. En ja, dat lees je goed: blikken! De middengroep dames hebben namelijk een blik behaald in het DB4+ veld met in de boot Willeke, Fardau, Marthe, Nynke en stuurvrouw Lisa van Marle. Deze dames delen hun ervaring met jullie:

 • Novembervieren

  Zondag 6 november vinden de Nov444 plaats in Amsterdam. Deze jaarlijkse wedstrijd van vier kilometer, waar enkel viertjes aan de start liggen in het weekend van vier november, wordt verroeid op de Amstel.
  Gyas wordt door maar liefst 7 boten vertegenwoordigd!

 • Nabeschouwing Asopos Najaarswedstrijden

  Afgelopen weekend vonden de Asopos Najaarswedstrijden plaats op de Bosbaan in Amsterdam. Klik op dit bericht voor de nabeschouwing van dit weekend!

 • Tromp Boat Races

  Afgelopen weekend hebben de Tromp Boat Races plaatsgevonden, waar 27 Gyanen aan start hebben gelegen.
  Op de zaterdagochtend was het aan de heren om in een vol veld - waar 114 skiffs aan de start lagen - om het weekend af te trappen.
  Van het regenachtige weer moesten de heren het niet hebben die dag, maar ondanks dat heeft iedereen een goede tijd neergezet en kunnen ze de lessen er ervaring die ze uit deze wedstrijd hebben gehaald weer meenemen naar de volgende wedstrijden!
  Op de zondag was het eerst de beurt aan de dames. Na een klein regenbuitje ging de zon schijnen en was het in het tweede blok van die dag de beurt aan de Lichte Dames & Dames Senioren B.
  Wij zijn ontzettend trots op onze roeiers en wat ze dit weekend hebben neergezet. Nu is het tijd om in viertjes naar de Novembervieren toe te trainen. We wensen iedereen veel succes!

 • Zaufen mit ZOT in de après-ski

  Lieve Gyanen!

  Vanavond gaan we Zaufen met Zot in de après-ski! Dus pak je skipak, muts en zonnebril uit de kast, want het wordt weer beeeeere gezellig. Kom dus vooral lekker hossen op de mooiste après-ski hitjes met je ploeg!

  Tot vanavond!
  Auf wiederschnitzel!! xx ZOT