Aankondigingen

Voorbeschouwing WinterWedstrijden

za 16 - zo 17 feb
Aankomend weekend gaat na maanden trainen het wedstrijdseizoen eindelijk van start tijdens de WinterWedstrijden in Delft. Op de Schie in Delft staat een race over vijf kilometer op het programma waar de eerste punten voor het eerstejaars klassement verdeeld zullen worden. Na een relatief zachte winter met weinig ijs kon er gelukkig veel getraind worden op het water. De middengroepen en ouderejaars vonden het alsnog te koud en verbleven minimaal een week in het warme Sevilla (Spanje) om daar aan hun tan lines te werken en om natuurlijk veel kilometers te maken. De eerstejaars wedstrijdroeiers hebben al een klein voorproefje gehad van de WinterWedstrijden door tijdens het trainingskamp op de Amstel een spar over 4 kilometer te roeien met veel inhaalacties.

Opgeven ouderejaars bokalen

zo 17 feb
Beste Ouderejaars Competitieroeiers,

Het competitieseizoen komt er eindelijk weer aan! Van februari tot en met juni kunnen er door ouderejaars competitieroeiers weer verschillende wedstrijden geroeid worden. Natuurlijk vallen deze wedstrijden binnen allerlei bokalen!
 • Drie Gyanen genomineerd voor ACLO Sportverkiezingen!

  Dit jaar zijn er maar liefst drie Gyanen genomineerd voor de ACLO sportverkiezingen! Baukje Zaaijer is genomineerd als sportster van het jaar, Luuk Adema en Melvin Twellaar (Aegir) zijn genomineerd als team van het jaar en Harmen Jan van Ark is genomineerd als coach van het jaar! Stem via deze link op onze toppers! De winnaar zal bekend worden gemaakt tijdens het ACLO-sportgala van donderdag 7 februari.

 • Ergo Uren

  De volgende ergo-uren begeleid door de Supervisoren worden gehouden op 21 januari.
  Ben jij een eerstejaars die op een leuke manier aan je techniek wil werken of ben jij een ouderejaars die dat ook wel ziet zitten, schrijf je dan in!

 • Trial zondag 20 januari

  Aanstaande zondag is het weer tijd voor de eerste trial dit jaar op het eigen kanaal. De trial zal over een afstand van 3x2 kilometer worden verroeid. Na deze onderlinge sparsessie kan men goed zien wie het beste uit de kerstvakantie is gekomen en wie het meest hebben geleerd tijdens het trainingskamp in Maastricht. Bij deze trial zullen enkele Aegir ploegen aansluiten om te zien wat zij in hun macht hebben.

  Bij de vorige trial tijdens trainingskamp Maastricht eindigden de twee-zonder van Jorn en Ties, de vier-met van de middengroep dames en Damion bovenaan. Tijdens de aankomende trial zullen de middengroepen weer in acht stappen om elkaar het vuur aan de schenen te leggen. Dit is voor de eerstejaars een mooie kans om te kijken hoe het moet en om zo dicht mogelijk te eindigen bij de achten van de middengroepen.

  Dus heb je zin om hard roeien te zien? Wees dan om 14.30 uur bij de derde brug voor de start van de trial over een afstand van 3x2 kilometer.

  Ben je zelf aan het trainen op het kanaal? Houd dan rekening met opkomende wedstrijdploegen! Dus houd strak eigen wal!

 • Open Ergo Uren supervisoren

  De volgende ergo-uren begeleid door de Supervisoren worden gehouden op 14 januari.
  Ben jij een eerstejaars die op een leuke manier aan je techniek wil werken of ben jij een ouderejaars die dat ook wel ziet zitten, schrijf je dan in!

  Per uur 18-19 uur, 19-20 uur of 20-21 uur zijn er 8 plekken, kijk daarom goed waar nog plaats is!
  Deelname aan de ergo-uren telt ook mee voor de compoladder dus waar wacht je nog op?!

  Voor vragen kan je iemand van de Supervisoren aanspreken, appen of mailen.

 • Gyas Winterwedstrijden

  Gezelligheid kent geen tijd! Na een maand van veel gezelligheid en eten; Sinterklaas, kerst, het gala en oud & nieuw, is het in januari weer tijd om te gaan roeien. Grijp deze kans aan om die paar extra december kilo's eraf te roeien. Op zaterdag 19 januari vindt de Gyas Winterwedstrijd plaats!