Sponsorgoals.nl

Aankondigingen

Voorbeschouwing Hollandia NK Klein

vr 16 - zo 18 apr
De terrassen gaan helaas nog niet open en van de avondklok zijn we ook nog niet af, maar er glooien lichtpuntjes aan de horizon met komend weekend het hoogtepunt: het Nederlands Kampioenschap in de kleine nummers (skiff en twee-zonder). Dit jaar niet op de Bosbaan vanwege corona, maar op de Willem-Alexanderbaan. Echter, daardoor niet minder spannend. Een wedstrijd waar de Nederlandse roeitop zich verzameld om voor komend jaar weer uit te vechten wie er in zijn eentje het hardst gaat. Gyas ligt met 10 boten aan de start.

Dunne van Leussen

ma 10 - zo 16 mei
Wie kent hem niet? Het enige echte Gyas woordenboek, de Dunne van Leussen.

Deze illustere lijst is in 1996 geschreven door Martin van Leussen en in 2009 voor het laatst aangepast. Hoog tijd om de lijst weer eens aan te vullen!

Mis jij ook de uitleg voor PK, labo en de Oude Vier? Vind jij dat er nog andere typische Gyas-woorden ontbreken in de Dunne van Leussen? Laat het ons weten! Vul deze woorden dan op inschrijflijst in en zoek een passende omschrijving bij de woorden die jij nog mist. Ook als het woord al door iemand anders is ingestuurd kan je natuurlijk nog een suggestie doen voor een passende omschrijving. Probeer zo veel mogelijk de stijl van de huidige Dunne van Leussen aan te houden.

https://gyas.nl/pagina/vereniging/almanak/dunne-van-leussen
 • Gyas winst op het EK roeien!

  Na een weekend hard racen kunnen we met trots terugkijken op een succesvol EK in Varese. Ymkje prolongeert haar Europese titel en Marloes wint zilver met de 8+!

 • BAM! Heel Gyas Bakt

  Na het daverende succes van Gyas Masterchef presenteren de BAM! & Kookcie: heel Gyas bakt!! Het gaat als volgt; je kan je in duo’s inschrijven via je vertrouwde inschrijflijst in de app/site. Jullie doen samen mee en starten in de voorronde. De voorrondes vinden plaats op 19 en 26 april, op de inschrijflijst kunnen jullie je voor 1 van deze voorrondes inschrijven. De BAM! en Kookcie bedenken tijdens deze een technische bakopdracht. Jij en je partner krijgen de opdracht op maandagmiddag 19 of 26 april te horen en hebben dan een paar uur de tijd om te gaan bakken. Tussen 5 en 7 komen je favo fijnproevers langs om de creaties te beoordelen op creativiteit, smaak, presentatie, etc. Dit gebeurt gewoon op de stoep, lekker coronaproof. Als jullie de voorronde gehaald hebben mogen jullie door naar de finale, op 3 mei. Tijdens deze finale kunnen jullie je meest creatieve bakkunsten aan ons laten zien. De winnaars winnen een heeele lekkere prijs. Voor deze activiteit krijg je ook punten voor het Gyas bokaal dus schrijf je snel in! Er zal een klein bedrag gestreept worden. Dikke kus, de BAM & de Kookcie

 • Online vrouwen disputen kennismakingsavond

  Lieve eerstejaars meiden,

  Gyas is 3 prachtige damesdisputen rijk die iedere week samenkomen, de borrel bezoeken (nu helaas even niet) en door het jaar heen veel activiteiten ondernemen. Ook dit jaar zijn wij, ZOT, Funest en Vita, weer opzoek naar nieuwe leuke, enthousiaste eerstejaars meiden om ons dispuut mee te verrijken. Maar wie zijn wij eigenlijk? En nog belangrijker; wie zijn jullie?
  Wij staan te popelen om jullie te leren kennen en om dat gemakkelijk te maken, organiseren wij een online disputenkennismakingsavond. Kom gezellig een online biertje met ons drinken en een praatje maken op donderdag 22 april om 19:30u. Het enige wat je hoeft te doen is je in te schrijven op de inschrijflijst en al je eerstejaars vriendinnen mee te nemen.
  Wij hebben er zin in, tot dan!

  Liefs,
  ZOT, Funest & Vita

  p.s. ben je al nieuwsgierig geworden, neem dan alvast een kijkje op onze instagram pagina’s:
  @g.d.d.zot
  @gddfunest
  @gddvita

 • Voorbeschouwing EK Varese

  Het Nederlandse roeiequipe heeft wijselijk het koude Nederland ingewisseld voor het zonnige Italiaanse meer naast Varese. Nederland ligt hier met 18 boten aan de start waaronder 3 dames van Gyas. Zij gaan komend weekeinde strijden voor de felbegeerde Europese titels en eindelijk zich weer meter aan de roeitop van Europa.

 • Joris Kluvers kandidaatspraeses 2021-2022

  Vol trots presenteren wij de kandidaatspraeses van 2021-2022: Joris Kluvers!

  Bekijk hier het bekendmakingsfilmpje: https://youtu.be/8vRh5a8wQDY

  Wij hebben als bestuur het volste vertrouwen in Joris door zijn tomeloze inzet en betrokkenheid op de vereniging. Joris werd 4 jaar geleden lid van Gyas en is toen gelijk gaan wedstrijdroeien in de EJL ‘18. Na dit succesvolle jaar is hij alleen maar harder gaan roeien en op dit moment roeit hij zelfs bij het RTC. Maar roeien is niet het enige wat Joris doet, hij coacht meerdere ploegen en is actief in het commissieleven. Zo is hij voorzitter van het CBR, zit hij bij de WedCie, de OCC en klust hij bij de MatCie.

  Joris ademt Gyas en wij denken dat Joris met al zijn toewijding en kennis een goede praeses zal zijn. Heel veel plezier het komende jaar!

  Go Kluvers!

Uitgelicht