Sponsorgoals.nl

Aankondigingen

Voorbeschouwing Olympische Spelen

vr 23 - za 31 jul
Het zal jullie vast niet ontgaan zijn; de Olympische Spelen staan op het punt om te beginnen. Onze twee Olympische toppers zullen aan de start verschijnen; Sophie en Ymkje! Na 5 jaar, dag in dag uit, trainen zullen deze twee Gyanen Gyas gaan vertegenwoordigen in Tokio. Heel de roeidelegatie is afgelopen week afgereisd naar Tokio en nadat de coronatesten negatief waren, konden de laatste voorbereidingen worden afgerond. De wedstrijden zullen van 23 juli tot 30 juli worden verroeid op het Sea Forest waterway te Tokio.

Ymkje zal deze Olympische Spelen verschijnen in haar vertrouwde nummer; de vierzonder. Samen met haar ploeg mag zij zich drievoudig Europees kampioen noemen en verdiende zij ook een zilveren plak tijdens de wereldkampioenschappen. Ymkje zal natuurlijk haar uiterste best doen om ook een olympische plak aan dit rijtje toe te voegen.

Sophie zal deze Olympische Spelen verschijnen in een skiff. Na het uitstel van de Olympische Spelen, koos zij ervoor om te verhuizen naar Zürich, zodat zij kon settelen met haar vriend en haar baan als verloskundige te behouden. Dit betekende dat ze haar plekje in de dubbelvier moest opgeven en dat ze zich moest bewijzen in de skiff. Tijdens de afgelopen Worldcup, behaalde zij een prachtige 2e plek in haar skiff. Dit is overigens niet haar eerste Olympische Spelen, ook in Rio de Janeiro mocht Sophie al verschijnen in het Nederlandse tenu. Destijds werd zij 6e in de vrouwen acht.

Om de Olympische Spelen dit jaar te kunnen volgen moet je een echt nachtdier zijn, het roeien zal namelijk alleen midden in de nacht plaatsvinden. Op vrijdagnacht zal de eerste wedstrijd plaatsvinden, Sophie zal om 3:20u in de skiff haar voorwedstrijd varen. Een dag later zal Ymkje voor het eerst in Tokio het Olympische water bevaren, om 4:50u in de ochtend. Het verdere schema is te vinden op de website!
Op woensdag 28 juli en vrijdag 30 juli kunnen onze Olympische helden gevolgd worden op Gyas! Met zitzakken, een dekentje en onder het genot van een heerlijk biertje (of koffie?) zullen wij Ymkje en Sophie aanmoedigen! De inschrijflijst hiervoor opent morgen.

Wij wensen Ymkje en Sophie heel veel succes en plezier toe aankomende weken!
Gyas onverwoestbaar!

Sophie door naar de kwartfinale!

Vannacht ging Sophie voor het eerst te water in haar skiff en wist zij als 2e over de streep te komen. Met een tijd van 7:39,96, ging zij sneller dan haar concurrenten uit Servië, Taiwan en Korea, en kwalificerende daardoor meteen voor de kwartfinale! Dit betekent dat Sophie morgen niet hoeft te starten in herkansing en daardoor een dag vrij heeft.
 • Olympische Spelen Tokio

  Na een jaar uitstel beginnen morgen dan eindelijk de Olympische Spelen in Tokio! Ook Gyas is daar dit keer weer goed vertegenwoordig door onze twee Olympische helden, Sophie en Ymkje. Dit kunnen we natuurlijk niet onopgemerkt aan ons voorbij laten gaan. Kom daarom woensdag 28 juli en vrijdag 30 juli naar Gyas om onze Olympische roeiers aan te moedigen!

 • Elfstedenroeimarathon

  Begin het jaar goed en doe 4&5 september mee met De Eflstedenroeimarathon! De Elfstedenroeimarathon is een van de mooiste zoniet de mooiste marathon van het jaar. De marathon volgt het traject van de elfstedentocht. Deze 210 km zal je brengen over de mooie meren, kanalen en sloten van Friesland, ook in het donker! De marathon begint op vrijdagmiddag in Leeuwarden en het minimale doel is dat je 24 uur later weer terug bent met alle stempels! De marathon wordt geroeid in estafettevorm dus je zal als ploeg doorwisselen in bootopstelling om de marathon samen te finishen. De ploeg mag uit 6 personen bestaan. Zou je graag mee willen doen maar heb je nog geen ploeg met wie je de marathon zou willen starten? Laat het ons weten! Dan gaan wij zorgen dat je toch deze mooie tocht kan starten! Zie jij dit wel zitten? Schrijf je dan nu in op de inschrijflijst!

 • Club en Topc4 Coaches gezocht!

  Voor komend jaar ben ik op zoek naar coaches voor Club en TopC4, lijkt dit jou nou wat? Schrijf je dan in op de inschrijflijst! Heb je nog vragen dan kan je mij mailen (competitie@gyas.nl), appen of mij (Sybren) aanspreken op Gyas!

  Als coach wordt er in principe van je verwacht dat je het hele jaar voor je roeiers klaar staat. Mocht je niet het hele jaar beschikbaar zijn, maar lijkt het je wel leuk om te gaan coachen? Geen probleem, in overleg kunnen we altijd kijken of je je alsnog een deel van het jaar kan inzetten voor een ploeg!

 • Nabeschouwing WK U23, Racice (Tsjechië)

  In Tsjechië in Racice werd tussen 7 en 11 juli het WK onder 23 geroeid. Aan de start lagen twee Gyanen; Stefan en Alex.

 • Nabeschouwing NSRF

  Nadat de SL-EOS en de Koninklijke-Holland Beker geweest waren, was het tijd om het (zo bleek later) laatste wedstrijdweekend van dit seizoen te gaan varen. Met de tent gepakt voor op de camping, ging de gehele wedstrijdsectie naar de Willem-Alexander Baan om daar de NSRF te starten. Voor velen was dit de eerste kwalificerende wedstrijd ooit.

Uitgelicht