Aankondigingen

Hel van het Noorden

zo 27 nov
Morgen wordt de Hel verroeid in het mooie Groningen op het Eemskanaal. Deze wedstrijd wordt georganiseerd door onze buurvereniging G.S.R. Aegir.

Deze race wordt gekenmerkt door een afstand van 6 kilometer in kleine nummers.
Om 10.00 is het eerste blok. In dit blok zullen onze Gyanen in verscheidene velden starten. Casper en Robbie zullen zich in de tweezonder in het LH2- veld aan de afstand van 6 kilometer wagen. Jens Rasmussen van de veteranen zal ook in de tweezonder starten in combinatie met Asser Roeiclub.
Bas, Daan, Jitse en Laurens starten in de skiff in het Heren en Heren SB veld. In de Lichte Heren skiffvelden starten Jordy en Rick. Koen Luppes gaat zich er dit jaar ook aan wagen en start in het Heren Masters veld!
De tweede heat begint om 14.30. In deze heat worden de tweezonder velden gestart door 2 boten vanuit de middengroep dames (Marthe en Marije) (Willeke en Fardau). Danique, Isabelle en Louise zullen deze helse afstand skiffend afleggen.
Gezien het de lustrumeditie is, zijn de Tweedehans en het Kommetje ook weer afgestoft en zullen Nanne en Geert hun titel proberen te verdedigen in de Tweemet, met Richelle als stuurtje. Maar ook Joris en Jeroen willen een poging doen voor deze titel en zullen met Lisanne als stuurtje de 6K verroeien.

Gezien deze wedstrijd in Groningen plaatsvindt, wil ik vooral iedereen aanmoedigen om deze toppers te komen toejuichen langs het Eemskanaal!
Aan de roeiers en stuurtjes; veel succes!

Live muziek van de Gyas Band

ma 12 dec
Nachtegaaltjes, pilsvlinders, en iedereen die zich nog niet aangesproken voelt;

Ja, de verhalen in de wandelgangen zijn waar, de Folding Bins (a.k.a. de Gyas Band) gaan hun allereerste echte Gyas headline optreden geven! Dit zal tevens ook de laatste show zijn in deze bezetting die al sinds 2019 samen speelt.
Dus het is hoog tijd om nog 1x te gaan genieten van een show bomvol dansbare hitjes en echte Gyas klassiekers met deze bezetting. Het belooft een mooi spektakel te worden waar jij bij moet zijn. Kom samen met je commissie, ploeg, genootschap of dispuut en geniet van scheurende gitaren, rauwe drumfills, vunzige baslijntjes, zoetsappige stemmetjes, en melodieuze pianoklanken!

Wanneer: 12 december
Hoelaat: 20:00 tot 23:00
Deuren zijn open tot 20:45

Dus kan jij dansen en pilsen op nummers zoals Noodgeval, Unwritten of Does Your Mother know? Schrijf je nu in via de inschrijflijsten
 • Lustrumcommissie

  Beste Leden,

  Het lustrum komt eraan.
  Wil jij meehelpen om ervoor te zorgen dat het 12e lustrum der AGSR ‘’Gyas’’ zo goed mogelijk georganiseerd wordt? Schrijf je dan nu in. Als lustrumcommissie hebben we erg veel vrijheid over de invulling van het jaar. De commissie zal zelf haar draaiboek schrijven voor een onvergetelijk 2023-2024. De commissie zal lopen tot de zomer van 2024.

  De voor in de Lustrumcommissie ben ik opzoek naar de volgende functies:

  - Abactis: gaat over de planning van taken en agenda binnen de commissie. Houdt dus het overzicht en beheerd ook de mail.
  - Fiscus: gaat over de opstelling van de begroting en de financiële afhandeling van het lustrum. De fiscus schrijft zelf op een aparte rekening geld af van leden. Tijdens het lustrumjaar zal er na duo dus drie keer geld van je rekening gaan. Contributie, consumptie en Lustrum
  - Acquisitie en PR: gaat over de zoektocht naar financiële middelen om het lustrum zo groots mogelijk te maken en over de public relations.
  - Activiteiten & evenementen (2x): gaan over de organisatie en het management van lustrum activiteiten en evenementen. Denk hierbij aan de lustrumweek en het Lustrumopeningsfeest.
  - Gala: gaat over de organisatie en ontwikkeling van alles omtrent het lustrum gala. Wordt ook voorzitter van de galacie.
  - design : Maakt alle posters en promo en gaat over de ontwikkeling en verkoop van alle merchandise rond het lustrum, dus ook de lustrumkleding. Ervaring met graphic design is hier een pre.
  - Roeien & Sport: gaat over alles omtrent het roeien bij het Lustrum en zorgt dat er meerdere sportieve activiteiten en evenementen zijn in het lustrumjaar.

  Voor vragen kun je mij altijd een berichtje sturen.

  Joeri van der Ploeg
  Voorzitter Lustrumcommissie

 • Eerstejaars Wedstrijdploegen 2023

  Na weken fanatiek trainen, een weekend bootcamp te hebben doorstaan & een 2K op de ergo zijn de Eerstejaars wedstrijdploegen bekend. Deze dames en heren zullen dit jaar de eer van Gyas hoog houden op de nationale wedstrijden en in het Eerstejaarsklassement!
  Namens Gyas wens ik ze veel succes en plezier dit jaar!

 • Terugblik Nov444

  Vandaag blikken we terug op de nov444. En ja, dat lees je goed: blikken! De middengroep dames hebben namelijk een blik behaald in het DB4+ veld met in de boot Willeke, Fardau, Marthe, Nynke en stuurvrouw Lisa van Marle. Deze dames delen hun ervaring met jullie:

 • Novembervieren

  Zondag 6 november vinden de Nov444 plaats in Amsterdam. Deze jaarlijkse wedstrijd van vier kilometer, waar enkel viertjes aan de start liggen in het weekend van vier november, wordt verroeid op de Amstel.
  Gyas wordt door maar liefst 7 boten vertegenwoordigd!

 • Nabeschouwing Asopos Najaarswedstrijden

  Afgelopen weekend vonden de Asopos Najaarswedstrijden plaats op de Bosbaan in Amsterdam. Klik op dit bericht voor de nabeschouwing van dit weekend!

Uitgelicht