Aankondigingen

Nabeschouwing WK & Amstelbeker

Zilver voor de vrouwen tweezonder, vrouwen vierzonder en vrouwen acht!

Afgelopen week was een week waarin volop geroeid is: In Tsjechie vond het Wereldkampioenschap roeien plaats, waar onze Gyanen Marloes en Ymkje Nederland hebben vertegenwoordigd. Nederland heeft heel wat medailles mee naar huis genomen, waarbij Marloes en Ymkje een enorm aandeel in het succes van de Nederlandse equipe waren.

Amstelbeker 2022

Zondag 25 september is het zover: De twaalfde editie van de Amstelbeker!
Als eerste wedstrijd van het seizoen stappen acht heren ter afwisseling van het skiffen in de acht om een stuk te racen op de Amstel. Onder leiding van stuurvrouw Fleur mogen de heren om 13.10 de time-trial varen om zich te plaatsen voor de voorwedstrijd. In het herenveld met 15 ploegen wordt een afstand van 750 meter gevaren tussen de Berlagebrug en de Hoop.
 • Aanvraag Bierpas!

  Inmiddels is het passensysteem geïnstalleerd en kunnen we het bijna gaan gebruiken. Om de uitgifte van de bierpassen soepel te laten verlopen staat er nu een inschrijflijst online voor een bierpas. Hierdoor kunnen de passen in een keer gekoppeld worden en gaat het een stuk sneller. Op de bierpas staat jouw naam en foto. Je kan je pas ophalen tussen 3 en 9 oktober. We zullen op maandag 10 oktober (na de afroei) beginnen met het nieuwe systeem.

  Nog even kort wat er gaat veranderen:
  - Voor je bierpas betaal je 5 euro borg.
  - Op de borrel en bij activiteiten kan je consumpties enkel met je bierpas betalen.
  - Wil je overdag een consumptie halen dan kun je dit nog steeds strepen.
  - Doordat we met twee systemen gaan werken ontvang je ook twee incasso’s.

 • WK roeien in Racice, Tsjechie

  18-25 september
  Op zondag 18 september gaat het wereld kampioenschap roeien van start. Na het EK als opwarmer – waar brons is behaald in de tweezonder en vrouwenacht -, mogen onze toppers Marloes en Ymkje op het WK laten zien waar ze al die tijd naartoe hebben getraind.

 • Indelingsavonden

  Vanaf vandaag is het zomerrooster voorbij en is Gyas weer geopend van 08:00 tot 22:00. Vanavond verwelkomen we de nieuwe proefleden op de indelingsavonden. Voor iedereen die geen afroeiploegje heeft begint de borrel om 22:00. Hopelijk tot vanavond!

 • EK München 11-14 augustus

  Gisteren zijn de Europese Kampioenschappen in München van start gegaan.


  Gyanen Marloes Oldenburg en Ymkje Clevering vertegenwoordigen Nederland met TeamNL.

  Marloes in de vrouwen vierzonder samen met Tinka Offereins, Hermijntje Drenth en Benthe Boonstra. Gisteren hebben zij een 3de behaald in hun heat, waarmee zij zich geplaatst hebben voor de herkansing. Deze zal zometeen om 09.18 zijn en is live te volgen via deze link: https://worldrowing.com/event/2022-european-rowing-championships

  Ymkje samen met Veronique Meester in de tweezonder. Gisteren hebben zij een tweede plek behaald in hun heat en hebben zich daarmee geplaatst in de A-finale. Deze zal zaterdag om 11.44 zijn.

  Zondag bundelen Marloes & Ymkje hun krachten in de acht. Gisteren hebben zij een eerste plek behaald in hun heat en zullen zondag om 13.48 de A-finale varen.


  Wij wensen Marloes & Ymkje en de rest van TeamNL heel veel succes en plezier toe dit weekend!

 • KEI zoekt crew

  Wil jij helpen tijdens de leukste feestweek van Groningen? Join dan een van de KEI-crews!
  In de organisatie van de KEI-week zijn ze nog op zoek naar een aantal toppers die het leuk vinden om of parttime (één dagdeel of meer) of de volledige week mee te helpen binnen onze gezellige KEI-crews! Denk hierbij aan taken als logistiek, op- en afbouw en andere kleinere taken zoals bandjes scannen en artiesten begeleiden. In ruil hiervoor kun je gratis naar te gekke feesten. Lijkt dit jou wat of wil je graag wat meer info? Stuur een appje naar 0629761553.

Uitgelicht