Aankondigingen

NKIR 2022

za 10 dec
Op deze vroege, vorstige ochtend zijn we onderweg naar Sporthallen Zuid om als vanouds achter dranghekken onze Gyanen toe te juichen tijdens een pot kettingtrekken: Dames en heren, het is weer tijd voor de NKIR.

Hoewel de RP3 studio nu staat, hebben onze wedstrijdroeiers nog doorgetraind op de Concept2 ergometers.
De dag wordt afgetrapt om 09.00 door Daan Vermeulen van de Middengroep Mannen. In zijn eentje zal hij een afstand van 2000 meter moeten trappen.
Gevolgd om 09.15 door Carlo Zutt en Laurids Bauer, die dezelfde afstand zullen afleggen.

Om 09.45 is het de beurt aan Marthe Prins om zich te wagen aan het Dames Gevorderden veld.

Ook Sybren Visser heeft niet stilgezeten tijdens zijn tijd op Skøll. Hij heeft zich namelijk voorbereid op het Lichte Heren Masters A veld. Vorig jaar heeft hij een eerste plek behaald. Zal hij zijn titel kunnen verdedigen? Om 11.00 zal voor hem het startsignaal klinken.

In de middag om 13.30 is het de beurt aan de Clubdames Acht. Deze acht meiden zullen samen 2 kilometer afleggen. Dat houdt in dat ze allemaal individueel op de ergometer zitten, maar deze zijn gekoppeld. Qua afstand kan het dus zo zijn, dat de één meer meters aflegt dan de ander. Maar uiteindelijk trappen ze samen gemiddeld een 2 kilometer.

Dit jaar is er ook een nieuw veld in het keven geroepen: het stuurtjesveld. Om 14.15 zal Fleur van Dijk hier een afstand van 1000 meter afleggen!

Daarna is het de beurt aan de nieuwe eerstejaars wedstrijdploegen om zich voor het eerst te meten aan hun concurrentie voor dit jaar. Ook zij zullen een afstand van 2000 meter afleggen.

Om 14.45 zal de Lichte Dames 4 met Pien Siermann, Maureen Vos, Eefke van Straaten en Merije de Wit starten.

De EJZ zal starten in 2 velden. Om 15.30 begint de 4 met daarin Max Jongenelen, Thijs Bentvelsen, Michiel Wietsma en Tom Höltke.
Om 17.00 wordt de dag voor Gyas afgesloten met de Heren Eerstejaars 8. De acht roeiers hiervan zijn Sil van Koersveld, Jesse Kaptein, Daan Sombekke, Wytse Hokwerda, Dennis Logtenberg, Gerrit Ype Wolthuis, Arnout Pijs en Henk Tiktak.

Mocht het niet haalbaar zijn om naar de Sporthallen Zuid te komen, dan is er de mogelijkheid om de livestream op Gyas te volgen!
Mocht je het vanuit huis willen volgen, dan kan dat via de volgende link:
https://www.nkindoorroeien.nl

Aan de Gyanen die starten: heel veel succes!

Hel van het Noorden

Morgen wordt de Hel verroeid in het mooie Groningen op het Eemskanaal. Deze wedstrijd wordt georganiseerd door onze buurvereniging G.S.R. Aegir.

Deze race wordt gekenmerkt door een afstand van 6 kilometer in kleine nummers.
Om 10.00 is het eerste blok. In dit blok zullen onze Gyanen in verscheidene velden starten. Casper en Robbie zullen zich in de tweezonder in het LH2- veld aan de afstand van 6 kilometer wagen. Jens Rasmussen van de veteranen zal ook in de tweezonder starten in combinatie met Asser Roeiclub.
Bas, Daan, Jitse en Laurens starten in de skiff in het Heren en Heren SB veld. In de Lichte Heren skiffvelden starten Jordy en Rick. Koen Luppes gaat zich er dit jaar ook aan wagen en start in het Heren Masters veld!
De tweede heat begint om 14.30. In deze heat worden de tweezonder velden gestart door 2 boten vanuit de middengroep dames (Marthe en Marije) (Willeke en Fardau). Danique, Isabelle en Louise zullen deze helse afstand skiffend afleggen.
Gezien het de lustrumeditie is, zijn de Tweedehans en het Kommetje ook weer afgestoft en zullen Nanne en Geert hun titel proberen te verdedigen in de Tweemet, met Richelle als stuurtje. Maar ook Joris en Jeroen willen een poging doen voor deze titel en zullen met Lisanne als stuurtje de 6K verroeien.

Gezien deze wedstrijd in Groningen plaatsvindt, wil ik vooral iedereen aanmoedigen om deze toppers te komen toejuichen langs het Eemskanaal!
Aan de roeiers en stuurtjes; veel succes!
 • Eerstejaars Wedstrijdploegen 2023

  Na weken fanatiek trainen, een weekend bootcamp te hebben doorstaan & een 2K op de ergo zijn de Eerstejaars wedstrijdploegen bekend. Deze dames en heren zullen dit jaar de eer van Gyas hoog houden op de nationale wedstrijden en in het Eerstejaarsklassement!
  Namens Gyas wens ik ze veel succes en plezier dit jaar!

 • Terugblik Nov444

  Vandaag blikken we terug op de nov444. En ja, dat lees je goed: blikken! De middengroep dames hebben namelijk een blik behaald in het DB4+ veld met in de boot Willeke, Fardau, Marthe, Nynke en stuurvrouw Lisa van Marle. Deze dames delen hun ervaring met jullie:

 • Novembervieren

  Zondag 6 november vinden de Nov444 plaats in Amsterdam. Deze jaarlijkse wedstrijd van vier kilometer, waar enkel viertjes aan de start liggen in het weekend van vier november, wordt verroeid op de Amstel.
  Gyas wordt door maar liefst 7 boten vertegenwoordigd!

 • Nabeschouwing Asopos Najaarswedstrijden

  Afgelopen weekend vonden de Asopos Najaarswedstrijden plaats op de Bosbaan in Amsterdam. Klik op dit bericht voor de nabeschouwing van dit weekend!

 • Tromp Boat Races

  Afgelopen weekend hebben de Tromp Boat Races plaatsgevonden, waar 27 Gyanen aan start hebben gelegen.
  Op de zaterdagochtend was het aan de heren om in een vol veld - waar 114 skiffs aan de start lagen - om het weekend af te trappen.
  Van het regenachtige weer moesten de heren het niet hebben die dag, maar ondanks dat heeft iedereen een goede tijd neergezet en kunnen ze de lessen er ervaring die ze uit deze wedstrijd hebben gehaald weer meenemen naar de volgende wedstrijden!
  Op de zondag was het eerst de beurt aan de dames. Na een klein regenbuitje ging de zon schijnen en was het in het tweede blok van die dag de beurt aan de Lichte Dames & Dames Senioren B.
  Wij zijn ontzettend trots op onze roeiers en wat ze dit weekend hebben neergezet. Nu is het tijd om in viertjes naar de Novembervieren toe te trainen. We wensen iedereen veel succes!