Aankondigingen

Rabobank ClubSupport

zo 24 okt
Beste Gyanen,

Dit jaar doet Gyas mee aan de Rabo ClubSupport! Ben jij lid van de Rabobank? Stem dan op Gyas! Per stem gaat er een bepaald bedrag naar Gyas. Meer stemmen is meer geld, meer geld is een duurzamere verbouwing! Met deze steun willen wij ervoor zorgen dat de verbouwing een duurzaam Bootenhuysch oplevert. Door bijvoorbeeld het gebouw gasvrij te maken en te zorgen voor goede isolatie.

Je kunt als lid van de Rabobank je stem uitbrengen via de Rabo App of online op www.rabobank.nl/clubsupport. De stemming sluit op 25 oktober. Zorg er dus voor dat je hiervoor jouw steentje bijdraagt aan de verbouwing!

Nabeschouwing Tromp Boat Race

De ouderejaars wedstrijdroeiers mochten afgelopen weekend het Hilversumse water trotseren in de skiff en dubbel 2.
De dag begon met de lichte dames; helaas lagen zij niet allen even fit aan de start van de lange baan. De dubbel met Karlijn en Jasmijn wisten met een keurige race 16e van het dames veld te worden. Ilse, Camryn en Wouke startte in het lichte dames skiff veld. Voor Camryn en Ilse was dit de allereerste wedstrijd in de skiff, Wouke moest helaas haar dubbel inruilen voor een skiff, doordat haar ploeggenoot geveld was door de griep die iedereen in Groningen in bed houdt. De lichte dames hebben een mooie race gevaren en mogen trots zijn op hun wedstrijd.

Niet veel later was het de beurt aan de mannen om het water op te gaan. 7 Gyanen lagen aan de start van de race. Lennart, Bas, Jitse, Erik en Kevin startte in het in het heren onder 23 veld en Erik wist als eerst van het 5tal over de streep te komen. Met een tijd van 21;20 minuten eindigde hij op een 17de plaats.

Milan, Stefan en Thijs kwamen uit in het lichte heren onder 23 veld. Stefan wist in het lichte heren veld zijn concurrent met 1 seconde te verslaan en ging er vandoor met de winst!
Gefeliciteerd Stefan!
 • Tromp Boat Race

  Aankomend weekend vindt de Tromp Boat Race weer plaats in Hilversum. Onze ouderejaars roeiers en de tweedejaars lichte dames zullen over een afstand van 5250 meter in de skiff op jacht gaan naar de winst.
  Wij wensen hen heel veel succes aankomend weekend!

 • Selectiedag 8 oktober!

  Wil jij dit jaar onderdeel uitmaken van de beste wedstrijdploeg van Nederland? Begint het bij jou ook te kriebelen als je een acht op het kanaal voorbij ziet razen? Krijg je kippenvel bij de verhalen van oud-wedstrijdroeiers en filmpjes van hard roeien? Of ben je gewoon nieuwsgierig naar hoe goed jij bent? Kom dan op vrijdag 8 oktober naar de selectiedag op Gyas. De selectiedag is een instroommoment voor de selectieperiode en is voor alle eerstejaars en ouderejaars roeiers die GEEN SVP hebben gedaan.
  Iedereen is welkom op de selectiedag, je bent niet in het nadeel als je geen Fitgroep gedaan hebt!

  Hoe ziet de selectiedag eruit?

  De dag heeft drie verschillende blokken waarin je kunt deelnemen:

  Blok 1: 09:00-11:00
  Blok 2: 12:00-14:00
  Blok 3: 14:00-16:00
  Blok 4: 16:00-18:00


  Binnen elk blok zijn er vier verschillende onderdelen die doorlopen worden:

  Fysieke meting (lengte, gewicht, vetpercentage)
  Ergometer test (500m maximaal)
  Persoonlijk gesprekje met de betreffende coachkaders


  Diezelfde avond hoor je van het coachkader of je door mag met de selectie en zal de daadwerkelijke selectie beginnen. Deze selectie bestaat uit 5 weken trainen met verschillende meet momenten waarna de wedstrijdploegen op donderdag 11 november definitief bekend worden gemaakt.

  Ik kan nog helemaal niet roeien maar wil misschien wel wedstrijdroeien, kan dat?
  Ja natuurlijk, de selectiedag is voor iedereen die wil wedstrijdroeien of eens wil kijken of hij/zij het leuk vindt en/of geschikt is.

  Ik twijfel nog tussen TopC4 en wedstrijdroeien, wat kan ik het beste doen?
  De selectieperiode voor TopC4 is pas na de selectie voor wedstrijdroeien. Je kan dan dus beter meedoen met de selectiedag, als daarna toch blijkt dat het niets voor jou is, kan je altijd nog TopC4 gaan doen.

  Van wanneer tot wanneer loopt de selectieperiode en hoelang duurt het?
  De selectieperiode loopt gedeeltelijk gelijk met de Asoposperiode en het loopt vanaf de selectiedag tot de bekendmaking donderdag 11 november. Tevens is de periode vrijblijvend, dus je kan op ieder moment stoppen.

  Ik heb leuke mensen leren kennen en ik wil daar graag mee in het ploegje dit jaar. Zij willen echt niet wedstrijdroeien en mij lijkt het leuk! Nu moet ik kiezen!
  Onjuist! Je hebt zowel je wedstrijdploeg waarmee je traint en je competitieploeg, waarmee je naar feestjes kan en waarmee je gezellig samen eet en chillt. Kan prima dus. Deze ploeg vorm je na de asoposperiode (na oktober).

  Als wedstrijdroeier mag je niet meer drinken toch?
  Klopt gedeeltelijk, je gaat namelijk vanaf eind december tot eind juni intraining, wat inhoudt dat je gaat trainen om heel fit te worden. Echter is het zo dat de belangrijkste en tevens mooiste feesten buiten je intrainingsperiode zijn. Ook is het zo dat er gedronken moet worden op de wedstrijden die je wint, Gyanen komen uit alle hoeken om te vieren dat je ploeg heeft geblikt!

  Hier een mooi filmpje die een indruk geeft van wedstrijdroeien:
  https://www.youtube.com/watch?v=-nCB2B2vXSk&t=3s

  Mocht je nog vragen hebben kan je mij altijd mailen (wedstrijd@gyas.nl) of appen (0610392525)
  Hopelijk tot aankomende vrijdag!

 • Nabeschouwing Fyli Agon

  De kop is eraf! De Najaarsbokaal is begonnen en Gyas is in Almere vertegenwoordigd door zeven ploegen! In alle vroegte verschenen de eerste ploegen van Gyas aan de start. De eerste taart is binnen! De clubdames hebben overtuigend de boord aan boord finale gewonnen van Skøll na een spannende 750m. Wouter en Joris hebben geprobeerd te blikhoeren, maar daar stak de wedstrijdleiding een stokje voor, Joris bleek iets te veel ervaring te hebben voor een compo, jammer maar helaas. Jeroen en Lothar hebben in de B-finale keihard gestreden voor de derde plek maar kwamen net te kort en zijn dus als vierde geëindigd. De dames van ESKALATION hebben laten zien dat een coronajaar niet betekent dat er niet geroeid wordt en hebben een prima start voor hun bokaal neergezet. In het middagblok hebben er nog drie ploegen Gyas vertegenwoordigd. De talentenheren hebben in een spannende voorwedstrijd hun plekje bemachtigd in de A-finale en daarna in een bloedstollende finale met een fantastische eindsprint hun uiterste best gedaan. Orca bleek net te sterk maar dit mocht de sfeer tussen de concurrenten niet drukken, er is nog gezamenlijk bier gedronken en zelfs nog een 100m op de ergo gedaan! Floor en Mare hebben hun eerste punten voor de najaarsbokaal binnengehaald en zijn zeer overtuigend derde geworden en hebben hun tegenstanders ver achter zich gelaten op de 750m! Last, bus not least, de laatste ploeg die namens Gyas aan de start verscheen was Contenta Juntos, de dames in de dubbelvier hebben laten zien hoe goed roeien er uit kan zien en behaalden de eerste plek in de E-finale.

  Aan alle ploegen, goed gedaan en ik ben ontzettend trots op wat wij hebben laten zien als Gyas!

 • Amstelbeker 2021

  Morgen is het eindelijk zover; de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen wordt verroeid! De 750 meter lange race loopt van Nereus tot aan de Hoop en werkt met een knock-out systeem. Onze ouderejaars acht met Stefan als slag zal om 13;15 de Amstel op gaan voor de Time-Trail.
  Volg de Amstelbeker live via https://www.youtube.com/watch?v=b7xOr8o_35E

 • Coronatoegangsbewijs

  Beste Gyanen,
  Vanaf 25 september hoef je geen 1.5m afstand meer te houden. De commissie- en sapjeskamer zijn dus weer open voor een onbeperkt aantal mensen. Dit is natuurlijk heel erg fijn, maar voor horecagelegenheden geldt dat je wel een coronatoegangsbewijs moet laten zien. De sapjeskamer van Gyas is een sportkantine, en deze valt dus onder horeca. Dit betekent dat je altijd wanneer je op Gyas komt je een geldige QR-code moet kunnen laten zien. Dus niet alleen voor een borrel of BHM, maar ook voor een outing/vergadering/als je gaat coachen. Zorg er dus voor dat je altijd een geldige QR-code kan tonen. Als je deze niet bij je hebt moeten we je helaas de toegang weigeren.

Uitgelicht