Aankondigingen

EK München 11-14 augustus

Gisteren zijn de Europese Kampioenschappen in München van start gegaan.


Gyanen Marloes Oldenburg en Ymkje Clevering vertegenwoordigen Nederland met TeamNL.

Marloes in de vrouwen vierzonder samen met Tinka Offereins, Hermijntje Drenth en Benthe Boonstra. Gisteren hebben zij een 3de behaald in hun heat, waarmee zij zich geplaatst hebben voor de herkansing. Deze zal zometeen om 09.18 zijn en is live te volgen via deze link: https://worldrowing.com/event/2022-european-rowing-championships

Ymkje samen met Veronique Meester in de tweezonder. Gisteren hebben zij een tweede plek behaald in hun heat en hebben zich daarmee geplaatst in de A-finale. Deze zal zaterdag om 11.44 zijn.

Zondag bundelen Marloes & Ymkje hun krachten in de acht. Gisteren hebben zij een eerste plek behaald in hun heat en zullen zondag om 13.48 de A-finale varen.


Wij wensen Marloes & Ymkje en de rest van TeamNL heel veel succes en plezier toe dit weekend!

KEI zoekt crew

Wil jij helpen tijdens de leukste feestweek van Groningen? Join dan een van de KEI-crews!
In de organisatie van de KEI-week zijn ze nog op zoek naar een aantal toppers die het leuk vinden om of parttime (één dagdeel of meer) of de volledige week mee te helpen binnen onze gezellige KEI-crews! Denk hierbij aan taken als logistiek, op- en afbouw en andere kleinere taken zoals bandjes scannen en artiesten begeleiden. In ruil hiervoor kun je gratis naar te gekke feesten. Lijkt dit jou wat of wil je graag wat meer info? Stuur een appje naar 0629761553.
 • Hunze Toertocht Blauwe Stad 13 en 14 augustus

  In het weekend van 13 en 14 augustus organiseert De Hunze een unieke toertocht! Er zijn nog plekken over en jullie zijn uitgenodigd mee te roeien. Op beide dagen kan er een afstand van 50 km worden verroeid in C-boten. De route loopt via het Winschoterdiep naar het Oldambtmeer en eindigt de eerste dag op camping De Bouwte in Nieuwolda. Daar kun je eten, drinken, overnachten, ontbijten en de volgende dag vol goede moed de tocht voortzetten. Via het Nieuwe Kanaal zal er naar het noorden via Delfzijl, Appingedam en het Damsterdiep terug naar Groningen worden geroeid. Je kunt je opgeven voor één of twee dagen, en je kunt je opgeven voor het volledig roeien van de route, of voor halve dag(en) roeien en halve dag(en) fietsen. Stel dat je de hele tocht wil meemaken, dan kan je overnachten in (je eigen) tent of zelf een overnachting elders regelen.

 • Terugblik Henley en Worldcup III

  Van 28 juni tot en met 3 juli vond de Henley Royal Regatta In Engeland plaats. Maarliefst twee Gyanen lagen op de Theems aan de start.
  Namelijk de - voor de FISU WK geselecteerde - ploeg met Leonard in de vierzonder met Thijs (Njord), Sander (Aegir) en Cornelus (Okeanos) & Fleur als stuur in het studentenachtenveld met de dames van Aegir.

  Op woensdag om 19.50 Nederlandse tijd lag Leonard aan de start om te strijden in de Visitors’ Challenge Cup. Hierin hebben zij de Fransen eruit gevaren met maarliefst een verschil van vier bootlengtes. Hiermee hadden ze zich geplaatst voor de volgende ronde, die plaatsvond op vrijdagavond. Hier moesten ze het opnemen tegen de ploeg van de Universiteit van Washington. Deze waren hen helaas te snel af, waardoor het Henley avontuur voor de FISU vierzonder hier helaas ten einde liep.
  Fleur verscheen op de donderdag aan de start in de Island Challenge Cup. In hun heat roeiden ze Dublin eruit en plaatsten ze zich voor de volgende ronde op vrijdag. Hier werden ze verslagen door de acht van de University of London en was ook het avontuur voor de dames uit het Hoge Noorden ten einde.


  Op 8, 9 en 10 juli vond de Worldcup III in Luzern plaats; hier lag Stefan samen met Niels, Maxim en Max aan de start in de lichte heren dubbelvier. In de voorwedstrijd roeiden ze met een tijd van 6.10.32 naar de tweede plek. De volgende dag was de Duitse ploeg hen te snel af en eindigden ze wederom op een tweede plaats in de A-finale.

  Wij zijn natuurlijk ontzettend trots op onze Gyanen!

 • Eindfeest op Gyas Buitendag

  Daggg pilsparels!

  Het is vast niemand ontgaan: maandag is er eindelijk weer een epische Buitendag!! Helaas hebben wij vernomen dat sommige parels van jullie een herkansing hebben of een ander obstakel op de weg waardoor helaas niet iedereen naar de Buitendag kan. Niet getreurd, want ook aan jullie hebben we gedacht! Het feest in de avond is namelijk toegankelijk voor iedereen! Dus ook als je s middags nog hard aan de studie moet, kan je ‘s avonds 10x zo hard met ons aan de zuipage. Het feest zal vanaf 22:00 op Gyas zijn. Laten we knallend de zomer ingaan, hopelijk tot dan!!

  Buitengewoon veel kusjes,
  BuiCie

 • Doorverkoop Kaartje Buitendag

  Hallo pilsparels!

  Volgende week maandag keert de Buitendag eindelijk weer terug! Dat wil je niet missen natuurlijk, maar als je toch niet kan, heb je tot morgen (dinsdag 28 juni 12.00 uur) de tijd om je kaartje door te verkopen. Stuur een mailtje naar Buitendag@gyas.nl met de volgende gegevens: met wie heb je geruild, allergieën, wel of niet vegetarisch en met wie diegene buddy wilt zijn. Aankomende week zullen jullie een mail ontvangen met alle belangrijke informatie.

  Toedeloe,
  BuiCie

 • Nabeschouwing Vogalonga

  Op 2 juni vertrok de MRC richting Venetië voor een heuse verkenningsmarathon. De allermooiste roeimarathon van de wereld, al zeggen we het zelf, wachtte op ons. De Vogalonga; 2000 roeiboten in allerlei soorten en maten op de lagune en door de grachten. Van kanos, drakenboten, traditionele Italiaans roeiboten en gondels tot aan de "Van Binsbergen" helemaal uit het mooie Groningen.

Uitgelicht