Geneesmiddelonderzoek

Aankondigingen

Vanavond indelingsavond 1!

ma 19 aug
Vanavond is de eerste indelingsavond voor onze kersverse proefleden! Ben je vanavond niet ingedeeld voor de indelingsavond als coach of als roeier? Dan ben je vanaf 22:00 welkom op Gyas!

ZILVER & BRONS op WK U23 Sarasota-Bradenton, USA (24 t/m 28 juli)

Wat een finaledag! En wat een resultaat!

>> Iris Hochstenbach wint ZILVER in de lichte dames dubbeltwee!

>> Ties Talsma wint BRONS in de mannen acht!


Na een enerverende finale komen Iris en Femke (Triton) als 2e over de finish en gaan er dus vandoor met het zilver. Bovendien hebben de dames tijdens de herkansing 2 dagen eerder het Gyas record, dat al op hun naam stond, flink aangescherpt: 7:09.07 WK U23 Poznan 2018 >> 6:54.76 WK U23 Sarasota

Ook Ties zorgde met zijn boot voor een mooie strijd. Na een denderende eindsprint kwam de Nederlandse acht nog ontzettend dicht bij de Amerikaanse acht en leek het zilver dichtbij. Met een minimaal verschil kwam de Nederlandse acht als 3e over de finish en zo kan Ties met een mooie bronzen blak terugkeren naar het hoge Noorden.

Namens Gyas wil ik Iris en Ties feliciteren met deze fantastische prestatie!
 • World Cup III, Rotterdam & Koninklijke Holland Beker

  Komend weekend staat World Cup III op de Willem-Alexander Baan in Rotterdam op het programma. Er zullen maar liefst vijftien Gyanen aan de start verschijnen! Ymkje, Marloes, Sophie en Damion startten namens de bond in respectievelijk de vrouwen vier-zonder, vrouwen acht, vrouwen dubbel-vier en lichte mannen dubbel-vier. In het universiteitsveld starten MGZ’ers onder leiding van Anniek Buiskool in de achten-veld, en Joris en Stefan in de dubbel-vier.

  Houd de website, Facebookpagina en Instagram van Gyas in de gaten voor updates over de World Cup!

  Wanneer het definitieve tijdschema bekend is zal deze hieronder worden geplaatst.

 • Henley Royal Regatta (3 t/m 7 juli)

  Terwijl voor velen de uittraining er net op zit en de laatste wedstrijd is geroeid, de NSRF, zijn er ieder jaar weer wat Nederlandse ploegen die de plas oversteken en meedoen aan één van de oudste en tevens meest elitaire wedstrijd van het jaar; The Henley Royal Regatta in Henley-On-Thames. Dit jaar starten de volgende 14 Gyanen op Henley om te gaan racen in de 1-op-1 baan van 2112 meter lang.


  • Sophie Souwer met de nationale vrouwen dubbelvier -> The Princess Grace Challenge Cup
  • Ymkje Clevering met de nationale vrouwen vier-zonder -> The Town Challenge Cup
  • Marloes Oldenburg met de nationale vrouwen acht -> The Remenham Challenge Cup
  • Ties Talsma met de onder 23 acht -> The Ladies’ Challenge Plate
  • Luuk Adema in de skiff -> The Diamond Challenge Sculls
  • Henley acht (Leonard Vos, Joris Oonk, Nick Kipling, Kimo Berenschot, Niels Brugge, Jorn Haverkort, Axel Boomgaard, Teun Oonk en stuur Anniek Buiskool) -> The Temple Challenge Cup

 • Te land ter zee en op het vlot met Bestuur Vellinga en beheer Veldkamp

  Lieve Gyanen, op donderdag 4 en 11 juli zijn er nog twee borrels op Gyas! Aankomende donderdag, 4 juli, organiseren bestuur Vellinga en beheer Veldkamp de éen na laatste borrel met vooraf aan de TOETJES BHM een fantastische activiteit: ter land, ter zee en op het vlot op de beachclub de A.G.S.R.

 • Luuk Adema op World Cup II (Poznan) door naar de C-finale (Update: 5e plek C-finale)

  Luuk Adema is de enige Gyaan die aan de start ligt op World Cup II in Poznan (Polen).

  Vanochtend om 12:17 ging Luuk voortvarend van start in zijn voorwedstrijd waarin hij 3e werd. Hierdoor was Luuk door naar de kwart-finale!

  In de kwartfinale moest Luuk bij de eerste drie eindigen om door te mogen gaan naar de halve finale. Helaas werd Luuk 5e en werd hij hiermee doorverwezen naar de C-finale die morgen op het programma staat.

  De C-finale staat morgen (zaterdag) om 10:35 uur gepland waar hij onder andere tegenstanders die hij in zijn voorwedstrijd versloeg tegenkomt. Ook komt hij Guillaume Krommenhoek (Skøll), een bekende tegenstander tijdens Nederlandse wedstrijden, tegen in de C-finale.

  Heel veel succes morgen Luuk!

  Update: Luuk is 5e geworden in de C-finale. Luuk zal over twee weken van start gaan op de Henley Royal Regatta.

 • 6 Nederlandse Kampioenen rijker!

  Na afgelopen weekend (15 en 16 juni) is Gyas maar liefst 6 Nederlandse Kampioenen rijker! Op de Nederlandse Kampioenschappen te Rotterdam wisten de volgende Gyanen te winnen

  • Iris Hochstenbach (Nederlands Kampioen LW2x & LW4x)
  • Sophie Souwer (Nederlands Kampioen W4x)
  • Ymkje Clevering (Nederlands Kampioen (W4-)
  • Marloes Oldenburg (Nederlands kampioen W8+)
  • Ties Talsma (Nederlands Kampioen M8+)