Sponsorgoals.nl

Voorbeschouwing NKIR 2020

za 12 decEmma du Marchie Sarvaas
Morgen is het zo ver, de NKIR! Als één van de weinige wedstrijden dit kalenderjaar zal de NKIR morgen gelukkig wel doorgaan. In plaats van in grote getalen naar de Sporthallen Zuid in Amsterdam af te reizen, nemen onze roeiers morgen gewoon de fiets naar Zernike. In de volleybalzaal van de ACLO zullen 16 ergo's klaar staan waar onze roeiers, samen met de roeiers van Aegir, hun beste kettingtrek skills kunnen laten zien. Zij zullen een online wedstrijd houden tegen andere verenigingen in Nederland. Deze strijd der titanen is online te volgen, de link volgt nog.

De ochtend wordt om 11:00 afgetrapt door Fleur die in het lichte dames gevorderden veld start. Ondanks dat ze in Groningen als enige op de ergo zit, strijden er verspreid door de rest van het land nog 27 andere dames mee om dat felbegeerde LDG blik.

20 minuten later is het de beurt aan de mannen om zich te bewijzen in het lichte heren gevorderden veld. Voor de tweedejaars Joost M, Milan, Peer, Tijn en Danny een mooi moment om zich te bewijzen ten opzichte van de ouderejaars Niek, Joris K en Marnix. Jeroen N uit de ploeg Walk on Water houdt de eer van de competitieroeiers hoog in dit gevorderden veld. Om 11:40 is het de beurt aan Vera, Maayke en Sigrid om zo snel mogelijk hun 2 kilometer af te leggen. Deze dames zullen hier even laten zien wat Gyas in huis heeft op het gebied van kettingtrekken.

De heren gevorderden zullen in 2 heats laten zien wie het eerste over de virtuele streep komt. Om 12:00 trappen Klaas, Nick en Ben het veld af. Ook Wouter Slump uit de ploeg Walk on Water zal in deze heat zijn tijd van vorig jaar proberen te verbeteren. Om 12:20 stappen Leonard, Joost S. Jitse, Branco en Oscar op de ergo om te laten zien wat ze in huis hebben. Nu denk je, Oscar is toch allang gestopt met roeien? Klopt, deze roeier uit de EJZ'15 kreeg toch weer de roeikriebels en gaat kijken of hij zich nog kan meten aan onze middengroepers.

Vanaf 13:00 beginnen de SB-velden. SB staat voor senior B en je mag mee doen aan dit veld als je nog geen 23 jaar bent. In deze velden roeien dus eigenlijk de jonkies die hard gaan. Thijs en Stefan starten deze race tegen 11 andere lichte pikken waarvan er 6 van Aegir naast ze zullen zitten. Wie gaat de eer van het hoge noorden hoog houden?

Daarna, om 13:20, is het de beurt aan Nina, Alex en Danique om zich te bewijzen op de ergo. In het veld liggen een aantal bekende namen aan de start, maar dat moet onze dames er niet van weerhouden om een gooi te doen op dat fel begeerde blik.

Na de dames komt het zware geschut op de ergometer. Er zullen extra gewichten op de ergometers moeten worden gelegd, zodat ze niet van hun plaats komen door het geweld waarmee deze mannen hun 2 kilometer ingaan. Luuk (in het elite veld), Lennart, Felix, Bas, Niels, Kimo en Kevin zullen de eer van Gyas hoog houden en hopelijk met een blik op zak van de ergometer afstappen. De grote vraag is of het Luuk gaat lukken weer onder de 6 minuten te komen en gaat het Kimo lukken om die appeltaart van Geert af te troggelen? Om 13:40 ga je het meemaken!

Na dit geweld is er even een pauze in ons schema. Verse zuurstof zal de zaal in worden gelaten, ergometers worden grondig schoongemaakt en de zweetdruppels (of tranen?) op de grond worden droog gemaakt. Na deze pauze is het tijd voor de eerstejaars ploegen om zich te laten zien. Om 14:40 trappen de eerste 4 lichte dames het spits af. Ilse, Gaily, Jasmijn en Karlijn zullen voor het eerst in hun Gyas-pakje verschijnen om onze lichte dames op de kaart van roeiend Nederland te zetten. Een uur later, om 15:40, zullen de andere 4 lichte dames, Noor, Anne, Camryn en Lisa, de zwart/wit/cognace eer hoog houden in het eerstejaars dames 4 veld.

Daarna is het tijd voor de achten. 8 roeiers die samen zo snel mogelijk 16 kilometer zullen afleggen. Om 16:20 zullen Joep, Hidde, Tycho, Robin, Robbie, Rutger, Quinten en Joost starten in een rechtstreeks duel tegen de Aegir LHEj8. Daarna is het de beurt aan de EJD die wordt vertegenwoordigd door Wouke, Caroline, Tosca, Roos, Femke T, Myrthe, Marije v N en Willemijn, om 17:00 klinkt voor hen het startschot. Maite zal om 16:40 één van de 3 EJD achten van Aegir helpen om snel over de finish te komen. Als laatste acht is het om 17:20 tijd voor de EJZ om te laten zien wat voor een kracht ze in huis hebben. Maurits, Jarno, Jeroen S, Joren, Laurens, Sam, Stan en Vincent zullen hun krachten meten aan de rest van Nederland.

Dit jaar is de NKIR een charity evenement en wordt er geld opgehaald voor het Princes Maxima ziekenhuis dat gespecialiseerd is in kinderoncologie. Voor deze gelegenheid zijn er speciale charity velden uitgeschreven die gedomineerd worden door Gyanen.

Om 17:50 gaat de 500 meter van start. Bij de dames zijn er 14 inschrijvingen, waarvan 12 van Gyas. Tamár, Marije M, Juliette, Hilde, Pauline, Elly, Iris, Mara, Anna, Astrid, Femke K en Febe nemen het op tegen 2 roeiers uit Italië en Frans Polynesië. Maarten, Marc en Werner strijden in het heren veld voor die felbegeerde taart. Ook in dit veld is er een 3/4 kans dat Gyas er met de winst vandoor gaat. We gaan het meemaken!

Om 18:10 zal de laatste heat van de dag van start gaan. In deze heat strijden 14 heren en 1 dappere dame Laura mee in het charity 1000 meter veld. We gaan kijken of Max, Youri, Damian, Koen, Pjotr, Shrey, Casper, Daniel, Joeri, Christian, Mark, Bas, Joris P en Marty ervoor kunnen zorgen dat Maarten nog een taart moet bakken.

Geert doet mee in het heren veteranen A veld. Hij heeft afgelopen woensdag in de ergometerruimte zijn 2k neergezet. Deze tijd wordt op de eigen vereniging geroeid en de tijden naar de NKIR ingestuurd. Geert heeft een weddenschap met Kimo dat de snelste een appeltaart krijgt van de ander. Wij zijn benieuwd.

Wij wensen iedereen heel veel succes en vooral ook heel veel plezier!

Reacties