Sponsorgoals.nl

NKIR - 12 december 2020

za 12 decAnna Honingh
Afgelopen zaterdag is de jaarlijkse NK Indoor Roeien verroeid op de ergometer. Dit jaar niet in de sporthallen Zuid, maar in de Struikhal op de ACLO. Een episch gevecht tussen Gyas en Aegir, waar de rest van Nederland online ook meedeed. Met als fantastisch resultaat dat Luuk Adema de NK titel heeft gewonnen!

Nadat alle ergometers online waren aangesloten kon de dag beginnen. Als eerste trok Fleur haar 2k in het LDG veld. Ze wist hier met een mindere voorbereiding en enig blessureleed toch goed voor de dag te komen en een prima tijd van 7;48.0 te klokken.

Hierna was het de beurt aan de inmiddels ook online ingewogen LHG. Een door Gyas goed bezet veld met Jeroen als afvaardiging van de competitiesectie. Joris Kluvers wist hier de snelste tijd te klokken van 6;23.1 en werd hiermee knap 2e in dit veld. Hij werd op de voet gevolgd door Niek en Danny.

Hierna was het de beurt aan de eerste afvaardiging van de 2ejaars dames, Maayke, Sigrid en Vera roeide hier hun 2000 meter waarna Vera als beste uit de verf kwam met een tijd van 7;17.0.

Hierna was het de beurt aan de heren die niet hoefde te inwegen. Oscar (EJZ'15) deed mee voor het goede doel en klokte 6;53,4, een bijzondere prestatie! Toen eenmaal het moment aangebroken was voor Klaas, Wouter, Nick, Ben, Leonard, Joost S., Jitse en Branco stopte de klokjes van de overkant ermee. Daardoor werd de start uitgesteld en konden de jongens van Aegir niet meer meedoen. Ondanks deze onderbreking die werd gered door extra kabels van Noor, roeide de jongens een steady race. Leonard klokte hiervan de snelste tijd met 6;10.9.

Stefan en Thijs begonnen hierna aan hun 2k, ze kwamen uit in het LHSB veld, beide mannen roeide een steady race.
Ook Nina, Alex en Danique verschenen aan de start van het DSB veld, iets waar wat meer reuring werd veroorzaakt. Een van de Aegir dames besloot er mee te stoppen, maar gelukkig na een kleine drinkpauze laaide het ergo-geweld weer op. Alex wist in een erg knappe tijd van 6;55.6 haar directe concurrente Ilse te verslaan. Ook werd ze hiermee knap 2e in het DSB veld!.

Tot slot was het tijd voor het allesbepalende hoofdnummer, de HE en HSB velden. Door Gyas druk bezet met Luuk in het HE veld en door Lennart, Felix, Bas, Niels, Kimo en Kevin in het HSB veld. Het werd een spannende race waarin de mannen dicht bij elkaar lagen en uiteindelijk Luuk het snelste over de finish kwam in een tijd van 6;03.9. Hij wint hier niet alleen het veld mee maar behaalt hiermee ook de NK titel!

In het laatste blok was de eer aan de kersverse eersejaarsploegen om te laten zien wat er in de tank zit. De EJLD mocht het spits afbijten en ook voor het eerst inwegen. De dames roeide in 2 viertjes naar een steady race toe.

Hierna was het de beurt aan de EJL, die lang op hun tegenstander van Aegir moesten wachten. Ook de lichte mannen wisten door het zuur heen te bijten en de NKIR tot een succes te maken.

Als voorlaatste was de EJD aan de beurt met eerst Maite die de Aegir 8 versterkte en een nette tijd klokte, mocht daarna de 8 het uitvechten. Onder genot van 'Eye of the Tiger' werd een 2k verroeid, waar de dames veel ervaring uit kunnen halen.

Hierna kwam het slotstuk met de EJZ mannen. Een relatief onervaren ploeg die toch een snelle tijd wist te klokken, iets wat zeker potentie voor de rest van het seizoen biedt!

Na dit alles hebben een tal van Gyanen nog een 500m of 1000m geroeid in de Charity velden, dit alles natuurlijk voor het goede doel waar dit jaar de NKIR in het teken van stond: World Child Cancer NL. Er is inmiddels een flink bedrag ophelaad door alle roeiverenigingen in Nederland, waarvoor hulde! De donaties staan nog open dus als je geïnspireerd bent door de inspanning van de roeiers, vergeet niet te doneren.

Reacties

Extra gegevens