Sponsorgoals.nl

Nabeschouwing EK onder 23, Duisburg

za 05 - zo 06 sepAnna Honingh
Deze zomer werd er in Amsterdam hard doorgetraind want ondanks de coronamaatregelen werd er afgelopen weekend de Europese Kampioenschappen onder 23 jaar georganiseerd. In het zonnige en soms winderige Duisburg werd daar door de Nederlandse equipe, waaronder 5 Gyanen, hard gestreden om de felbegeerde blikken.

Alex Toonen, die als 2ejaars roeister knap de vrouwen tweezonder voorsloeg, roeide een prima voorwedstrijd. Na de voorwedstrijd werden Alex en haar partner Anne du Croo de Jongh van Thêta doorverwezen naar de herkasing. Dit was een taaie pot en ze belandde in de b-finale op zondag. Hierin herpakte de dames zich en roeide een zeer goede race, waarna ze 3e in de b-finale en 9e over-all werden.

Ook Stefan Slagter lag aan de start in de lichte mannen dubbelvier. Samen met zijn ploeggenoten van Triton en Proteus-Eretes belandde ze na de voorwedstrijd in de herkansing. Als lichte powerhouse trapte hij zijn ploeg via deze herkansing naar de a-finale! In een veld waar de boten aan elkaar gewaagd waren roeide ze hier op zondag naar een 6e plek toe.

In beide achten was de A.G.S.R. ook goed vertegenwoordigd. Marij Compagner en Esther Wijnalda roeide beide in de vrouwen 8+. Ook zij wisten via een sterk geroeide herkansing door te dringen tot de a-finale, in welke zij lang bij het veld bleven maar op het eind hun meerdere moesten erkennen. Met deze relatief jonge en onervaren ploeg hebben ze een knappe 6e plek behaald.

Kimo Berenschot, mede onder leiding van Rogier Blink, zat op positie 6 in de ‘engine room’ van de mannen 8+. Ze roeiden een zeer sterke herkansing, waardoor ook deze 8+ naar de a-finale mocht. Als allerlaatste wedstrijd op zondag roeiden de mannen een bijzonder goede race, waarbij nipt naast het eremetaal werd gegrepen, wat resulteerde in een 4e plek.

Het was al met al een bijzonder toernooi in deze tijden. Ik wil namens Gyas alle roeiers feliciteren met de behaalde resultaten en ze plezier wensen op hun welverdiende vakantie!

Reacties