Voorbeschouwing ARB

Na de ZRB, twee weken geleden op de watersportbaan te Tilburg, is het komend weekend tijd om naar de vertrouwde Bosbaan te gaan en weer gewoon over twee kilometer te racen. De gehele wedstrijdsectie zal aanwezig zijn op de ARB om zich te meten aan de rest van roeiend Nederland. Daarnaast zal er vrijdagavond jacht worden gemaakt op sprintblikken tijdens de Argo Sprints.

De EJL deed op de ZRB opnieuw goede zaken door blik en 10 punten mee terug te nemen naar Groningen, zij zullen op de ARB voor hun zevende blik op rij gaan. De combi-vier werd twee weken geleden vierde en zal nu met een gewijzigde opstelling gaan voor zo veel mogelijk punten voor hun klassement. Voor de EJD, de EJZ en de EJLD was de ZRB tot nog toe het slechtste resultaat. Voor nu is dit resultaat dan ook weggestreept in hun klassementsstand. De EJD staat 1 punt los van Aegir en zal deze eerste plek willen verdedigen, het belooft dus weer een spannende strijd te worden tussen onze dames en die van de overkant. Luca zal ook deelnemen in dit veld als invaller bij de EJD van Asopos. De EJZ werd op de ZRB 4e in de C-finale, zij zullen op de ARB weer willen laten zien waarom zij in de top-drie van het klassement behoren. De EJLD staat gedeeld zesde met Asopos en aangezien enkel de top-6 van het klassement de Holland Beker start, zullen zij gaan strijden om in die top-6 te blijven.

Ook alle middengroepen zullen weer de baan over gaan. Met Ramon die hersteld is van zijn blessure zal hij met Harmen twee keer de baan over gaan in de dubbel twee. Van de MGZ zullen de twee vieren ook weer de strijd aan gaan met elkaar en de rest van het veld. De gele boot wist de zaterdag van de ZRB te blikken. Zondag was de witte de gele sneller af en pakte een vierde plek in het Development Klassement.
Van de MGD gaan de dubbeltwee en de vier zonder de Bosbaan over. Op de ZRB hadden ze wisselende races, ze zullen met twee weken trainen de betere delen proberen te herhalen.
De MGL heeft net als met de ZRB drie dubbeltwees die meedoen in het Development Klassement. Joost en Pancras werden twee weken geleden vierde, ze weten steeds hoger te eindigen in dit veld, wie weet doen ze komend weekend een gooi naar de top-3. Daarnaast starten Jelco en Arjan, net als Hans en Wif van Aegir. Zij liggen zondag aan de start van het LHB2x veld, met een aardig vol veld is het een eerste uitdaging om in de A-finale te belanden.
Sanne en Ingeborg van de MGLD werden ook vierde in het Development Klassement in Tilburg en zullen komend weekend weer uitkomen in dat veld, net als Guyonne en Jolien van Aegir. Op zondag starten zij weer in de dubbelvier, waarmee ze naar het EUG gaan. Ze liggen in dit veld naast een combinatie-boot waar Iris mee voor de winst zal gaan racen.
Daarnaast skifften Anne-Sophie en Danique hun eerste wedstrijd twee weken geleden. Ook komend weekend gaan zij beiden de baan over in de skiff en zullen zij de afstand tot de rest van het gevorderde veld willen verkleinen.
Ook zullen de de-Vegtjes hun krachten bundelen; Danique combineert met haar zus Arlette van Argo, met Vincent als coach, in het dames dubbeltwee-veld.

De ouderejaars skiffeurs die komend weekend meedoen zijn Baukje, Damion, Iris, Reinier en Rob. Rob roeide in een goede voorwedstrijd in Tilburg de snelste tijd, echter werd hij in de finale tweede. Hij zal komend weekend gebrand zijn op zijn beginner-blik. Damion zal op zondag ook gaan combineren met David van Skoll, wat zij al eerder deden in Essen. Hier liggen ze in hetzelfde veld als Luuk en Melvin, die ook in de dubbeltwee verschijnen.
Jorn en Tijmen starten weer in de acht, met roeiers van Skadi en Vidar, gestuurd door Aranka van Skoll. In een vol veld, waar ook onze eigen EJZ ligt zullen zij proberen een zo hard mogelijke tijd te varen.
Eline start in de vier zonder in een combinatie met Triton en Nereus roeisters in het dames Elite veld, waar ze het op mag nemen tegen bonds-viertjes.
Baukje gaat in de skiff de baan over en voor een zo snel mogelijke tijd.
Deze laatste vier Gyanen proberen een uitzending te verdienen naar het FISU (World University Championship) door hard genoeg te gaan.

Wie World Cup medaille winnaars wil zien is komend weekend op de Bosbaan ook op de juiste plek. Marloes, Ymkje en Sophie lagen twee weken geleden nog aan de start in Belgrado, waar ze samen drie gouden plakken behaalden. Dit weekend starten ze lekker dicht bij huis op de ARB. Sophie in de dubbel vier, samen met Olivia, Nicole en Lisa, die ook mee zal roeien op de World Cup II. Marloes en Ymkje roeien samen in de acht en liggen daarmee in hetzelfde veld als onze EJD en de combi-boot van Eline.

Met de gehele wedstrijdsectie die zal gaan racen komend weekend dus genoeg reden om een kijkje te komen nemen op de Bosbaan! Vrijdag zijn er sprints en zaterdag en zondag zal het programma de hele dag in beslag nemen.

Alle roeiers, veel succes!

Ps. Vul de TOTO in!

Reacties