Nabeschouwing ARB en Argo Sprints

Afgelopen weekend mocht de wedstrijdsectie weer roeien op de vertrouwde Bosbaan, waar Reinier’s beginnerblik en snelle bril nog ergens op de bodem rondzwerven.
Vrijdag was het tijd voor de Argo Sprints, die gevaren worden over 500 meter. Op zaterdag en zondag werd er geracet over 2 kilometer op de ARB, in de klassements- en klasserende velden.

Toto-winnaars:
Sverre Brok en Damion Eigenberg (jullie kunnen een felicitatie komen halen in de bestuurskamer)


Op vrijdagavond was de EJLD de eerste ploeg van Gyas die aan mocht leggen op het erevlot. Nadat ze ietwat gestressd door OV-vertraging aan de start lagen roeiden zij de hardste tijd in de voorwedstrijd. In de finale deden ze dit overtuigend nog en keer en zij behaalden een sprintblik.
De tweede Gyaan aan het erevlot was Baukje. Dit was haar Argo Sprint lustrum, ze behaalde namelijk haar vijfde blik op rij bij de Argos prints, op naar de volgende vijf.
Reinier liet weer zien dat hij ontzettend hard kan sprinten en werd met een klein snoekje alsnog overtuigend eerste.
Het laatste sprintblik werd behaald door Jorn en Tijmen die het elite acht-veld domineerden in hun Vidar/Skadi/Triton-acht.

Zaterdag was het weer tijd voor de klassementsvelden. De EJLD werd zesde in de B-finale en komt hiermee op een zevende plaats in het klassement. Hun dubbeltwee ging zondag de baan over in het dames beginnerveld. De EJZ moest hun meerdere erkennen in Nereus en Orca en behoudt hiermee hun derde plaats. De combi-vier wist met een invaller van Aegir weer harder te gaan dan de Aegir vier en werd vierde in de finale. De EJD stond voor dit weekend eerste en wilde deze positie behouden. Vanaf de duizend meter roeiden zij overtuigend aan kop, ze hielden dit vol en wisten te blikken! Luca roeide mee met Asopos, die zevende staan in het klassement en zij wisten knap een tweede plaats te behalen. Met Aegir die vierde werd staat de EJD nu vijf punten los in het klassement. De EJL wist voor de zevende keer op rij te blikken. Met een nieuw lichten-record (05:56,58), waar geen discussie over is, maakten zij zich 20 punten los van de nummer twee in het klassement. Er moeten wel hele gekke dingen gebeuren op de NSRF om het klassement niet binnen te slepen. Het Gyas-lied werd vol emotie en blijdschap gezongen, er werd zelfs een welverdiend biertje gedronken.

Ook de middengroepen gingen de baan over. De MGLD roeide in twee dubbeltwees, Anne-Sophie en Danique raceten in de skiff en werden respectievelijk vijfde en zesde in de B-finale van het gevorderde veld. De MGL had drie tweetjes op het water liggen. Hans roeide met Wif de B-finale en werd hier 2e. Arco en Panjo lagen in de A-finale, waar zij vijfde en derde werden. Joost en Pancras wisten het lichte heren dubbeltwee record aan te scherpen met drie tienden. De MGD vier zonder roeide de B-finale en werd vijfde. Vera en Xanthe werden tweede in de B-finale. De MGZ vier zonders voerden een onderlinge strijd in de A-finale waar de gele vierde werd en de witte zesde. Harmen en Ramon roeiden hun eerste wedstrijd in de dubbeltwee, waar ze op zondag de A-finale mee roeiden. Helaas was dit ook de laatste wedstrijd voor deze combi, omdat Harmen naar het buitenland vertrekt.

Eline roeide met haar vier nog niet de race die ze voor ogen had, maar gelukkig heeft ze met haar kwalificatie naar de FISU WK de kans daar een goede race neer te zetten. Ook Baukje ging hard genoeg om zich te plaatsen voor de FISU, dit deed ze met haar race in de skiff op zondag, waar ze net naast de winst greep met een fantastische eindsprint. Jorn en Tijmen pakten naast hun blik in de combi-acht, waar ze net voor Nereus wisten te eindigen, ook een kwalificatie naar de FISU.

Luuk en Melvin kwamen in de dubbeltwee 0,08 seconde te kort om te winnen van het bondsduo Amos Keijser en Niki van Sprang. Reinier roeide in de lichte heren elite skiff, hij klom van een vijfde positie terug naar een tweede. Damion combineerde met David van Skoll en roeide met een goede sprint naar een strakke tijd. Iris roeide in een combinatie-vier en met niet al te veel trainen kwamen ze vlak na de Nereus boot over de finish. Rob skiffde een soevereine race en bemachtigde eindelijk zijn felbegeerde beginnerblik. Hij zong samen met vele fans het Gyas-lied.

Marloes en Ymkje gingen de strijd aan met onze EJD en de combi-acht van Eline en trokken met een tijd van 6:02 aan het langste eind. Ze zijn erop gebrand onder de 6 plat te gaan. Sophie veegde met de dubbelvier het veld aan.

De wedstrijdploegen zullen nu toetrainen naar de Holland Beker, over twee weken op de Bosbaan.

De uitslagen zijn hier te vinden: ARB; Argo Sprints.

Reacties