Nabeschouwing Damen Raceroei Regatta

Afgelopen weekend vertrok een deel van de wedstrijdsectie naar de Willem-Alexanderbaan, gelegen in niemandsland nabij Rotterdam. Waar de rest van Nederland de zon opzocht en dansjes maakte op bevrijdingsdag, gingen onze roeiers op zoek naar de schaarse schaduwplekken om zo veel mogelijk energie te sparen voor hun races. Na twee dagen racen, liters zonnebrand en kilo’s gratis pasta, nam Gyas vijf blikken mee naar huis!

Op zaterdag stalen de EJD en EJL de show. Na de Hollandia, waar de EJD nog tweede werd achter Aegir, op 7 honderdsten, was het tijd voor een revanche. Een groot deel van de race lag Aegir vlak voor onze dames, maar met een verpletterende eindsprint, wisten ze met ruim drie seconden voorsprong het blik te pakken. De EJL won voor de vierde keer op rij, met een race waar ze constant vooraan roeiden. Met deze tien punten gaan ze steady aan kop in hun klassement.

De zondag was het de beurt aan de middengroepen om het erepodium te betreden. De MGZ vier-met haalde het eerste blik van de dag. Na twee voorwedstrijden in de benen gehad te hebben, wisten zij de hele race voor Argo te blijven en kwamen zij als eerst over de finish.
Het tweede blik van de dag werd behaald door de MGD, die zaterdag nog tweede werden achter Skadi. Op zondag roeiden zij Skadi naar huis en met een goede eindsprint maakten ze zich los van de nummer twee en trokken blik.
De laatste twee roeiers die voor Gyas een blik binnenhaalden waren Joost en Pancras. Het eerste deel van de race lag Okeanos aan kop, maar vanaf de 1000m maakten ze een inhaalslag en namen ze de koppositie over. Saurus ging de laatste meters nog aan, maar PanJo hield hun hoofd koel en mocht het blik mee naar Groningen nemen.

Naast deze blikken waren er natuurlijk meer spannende races. De MGLD startte zondag in de 4x en roeide twee kilometer lang naast Laga, waar ze net sneller waren en tweede werden, achter Triton. Xanthe werd vierde in het dames beginner-skiffveld, een knappe prestatie. De EJLD herpakte zich zondag en werd eerste in de B-finale, over twee weken zullen zij gaan voor de A-finale. De EJZ trok dit keer niet aan het langste eind tegen Skoll en werd zaterdag tweede, ook zij zullen twee weken keihard trainen om op de Westelijke sneller te zijn dan de concurrentie.

De hoofdprijs gaat dit weekend naar het coachkader van de MGLD. Ondanks de hoge temperaturen, hield Lisanne haar lange broek en dichte schoenen aan omdat deze haar outfit helemaal compleet maakten, hulde! De andere coachkaders hebben nu weer twee weken om heel Zalando leeg te shoppen en de meest fancy outfits samen te stellen.

De uitslagen zijn hier te vinden. Beelden van zondag en zaterdagochtend zijn ook terug te kijken!