Voorbeschouwing Damen Raceroei Regatta

Komend weekend zal een deel van de wedstrijdsectie zich begeven naar de woeste Willem-Alexanderbaan, nabij Rotterdam, voor de Damen Raceroei Regatta. De wind lijkt mee te vallen, maar zelfs met weinig wind is deze golfachtige baan een uitdaging.

De eerstejaarsploegen zullen het weer spannend gaan maken komend weekend!
De EJLD heeft een voorwedstrijd met Skoll en Vidar, die ook bovenin het klassement meedoen, maar zullen gaan voor zo veel mogelijk punten in de A-finale. Zondag zullen ze gaan jagen op hun beginner-blik.
Iris zal met Anouk gaan starten in het dames beginner dubbeltwee-veld en varen hier direct de A-finale.
De EJD werd op de Hollandia tweede achter Aegir op 7 honderdste, zij hebben de afgelopen twee weken keihard getraind en gaan zaterdag voor een revanche.
Eerstejaars licht weet sinds de Heineken alles te winnen in hun klassement, op deze nieuwe baan gaan zij weer voor de 10 punten.
Eerstejaars zwaar werd op de Hollandia beginner-af en wist 10 punten mee te nemen naar Groningen. Dit weekend zullen zij de jacht op Aegir en Nereus weer openen.
De combi-vier strijdt zaterdag mee in hun klassement en gaat zondag, met invaller Hans, hun best doen voor de A-finale en een beginner-blik.

De MGLD vaart zaterdag met twee 2’s in het development-klassement mee en zal zondag hun krachten bundelen in de dubbelvier, waar ze voor de snelste tijd gaan in het Elite-veld!
De MGD gaat snoeien in de vier-met, in het gevorderde-veld en kan hier best wel eens voor het blik gaan.
Xanthe verschijnt weer in de skiff aan de start van de WAB. Haar eerste 2-kilometer op de Hollandia ging al steady, nu zal zij proberen weer constant te varen en gaan voor de A-finale.
Van de MGL zullen er twee 2’tjes het water over gaan. Op zaterdag in het development-veld en op zondag komen beide boten uit in het beginner-veld. Hans valt zaterdag in bij de EJL en zondag bij de combi-vier.
De MGZ maakte het tijdens de Hollandia elke race spannend, waar de viertjes bij alle races tweede werden. Dit maakt ze natuurlijk gebrand op blikken, waar ze voor zullen gaan in het development en de gevorderde-velden. Daarnaast verschijnen ze zondag in het elite acht-veld, net als de EJL en EJZ.
Harmen zal zaterdag met Wessel van Aegir in een dubbeltwee het development-veld starten en zondag voor het eerst een wedstrijd gaan skiffen.

Baukje verschijnt beide dagen in de skiff, zaterdag in het gevorderde- en zondag in het elite-veld. Er doen veel dames mee, met deze concurrentes zullen er spannende races gevaren worden.
Jorn en Tijmen zullen beide dagen in de tweezonder de baan over gaan. De Hollandia ging goed en deze lijn zullen ze dit weekend ook weer door willen zetten.

Naast de vraag welke ploegen er zullen gaan blikken is er natuurlijk nog 1 vraag die menigeen bezig houdt; welk coachkader zal dit weekend het best gekleed op de WAB paraderen? Het MGLD-coachkader gaat sinds Maastricht al voor deze titel, maar ook de EJL- en EJZ-coaches mengden zich in deze strijd op de Hollandia.

Het wordt heerlijk weer, dus kom dit weekend langs op de WAB om te kijken naar mooi roeien en goedgeklede coachkaders. Allen succes!

De loting is hier te vinden.