Novembervieren

zo 06 nov 2016Ernst Rodenburg
Afgelopen zondag vond de 47e Novembervieren plaats op de Amstel in Amsterdam. Gyas deed deze editie mee met zeven ploegen in drie verschillende blokken. Gyas werd ruimschoots vertegenwoordigd van het Senioren A veld tot het Nieuwelingen veld. Er zijn goede prestaties neergezet met als eindresultaat een blik voor de lichte senioren A vier met stuurman. Hierin slaagde Nils, Just, Vincent en Sybren met stuurvrouw Linde de winst te pakken met een groot verschil van 37 seconde op de nummer 2.

In blok een starten er maar een Gyas ploeg namelijk DN4+. In deze boot zaten Irene, Daniëlle, Sytske en Cheryl met als stuurman Rick. Na een goede start kwam de boot in een goed ritme en na een goede race, waarbij een ploeg werd ingehaald kunnen ze tevreden terug kijken naar een 5e plek en een goede tijd.

In blok twee zaten maar liefst 3 Gyas ploegen. Hier werd namelijk Dames Senioren A, Dames Overgangs en Lichte Dames Nieuwelingen dubbel vier met gestart. Verassend was de dubbel vier van de Senioren A dames die in een sterk veld lagen, waar vele olympiërs in startte. In deze vier wisten Baukje, Eline, Ymkje en Merel gestuurd door Linde een sterke race neer te zetten en naar een verassende tweede plek te roeien. De Dames Overgangs dubbel vier met met Marjolein, Ivet, Lotte en Karlinde en als stuur Suzanne wisten ook een goed vier kilometer neer te zetten waar ze uiteindelijk als derde over de finish wisten te komen. Daarna kwam de lichte dames nieuwelingen vier met met daarin Guyonne, Janneke, Bine, Floor en gestuurd door Anniek. Deze vier had wat meer moeite om goed mee te komen met de rest van het veld met een zevende plek als reslutaat.

In het derde blok gingen er weer drie Gyas ploegen van start in het lichte senioren A vier met stuurman en in het nieuwelingen vier met stuurman. De lichte senioren A vier met stuurman, met daarin: Nils, Just, Vincent en Sybren met stuurvrouw Linde, mochten als eerste van het veld starten waarmee ze er ook met rake klappen ervandoor schoten. Dat resulteerde als gauw in een groot gat met de ploeg van Laga die achter hun startte. Met als eindresultaat een eerste plek in het lichte senioren A veld met maar liefst 37 seconde op de nummer twee, diezelfde ploeg van Laga.
Hierna was het de beurt aan de MGL en de MGZ die in het nieuwelingen vier met stuurman startte. Bij de MGZ mochten Beimen, Harmen, Bert en Jeen met als stuurman Roland van start gaan waarbij ze na een goede race als twaalfde over de finish kwamen. Daarachter startte de MGL met: Mark, Pancras, Ritten en Kwinten gestuurd door Charlotte, deze boot wou zich bewijzen dat zij als licht ook mee konden komen met de zwaardere roeiers wat ze uiteindelijk een tiende plaats op leverde.

Al met al weer een goede wedstrijd, ondanks de regen. Waarbij Gyas een blik in ontvangst mocht nemen! Voor alle tijden en uitslagen kan je op deze link klikken.

Reacties

-- anoniem -- · wo 09 nov 2016 om 22:18
En vergeet natuurlijk de Hoop/Gyas combi niet. Winst overall in het DV4+ veld!
Albert Koller · do 10 nov 2016 om 00:06
Ja lekker! Eindelijk weer een fatsoenlijke oude vier! 2017 wordt het jaar; #GWDV! Lekker blijven 4+en jongens, af en toe wat meer eten, dan liggen die gouden blikken binnen handbereik!