Voorbeschouwing Novembervieren

zo 06 nov 2016Ernst Rodenburg
Morgen, zondag 6 november, staat de volgende najaarswedstrijd op het programma voor ouderejaars wedstrijdroeiers. Een 4 kilometer lange achtervolgingsrace in een 4+ of 4* over de Amstel van ’t Kalfje naar roeivereniging De Hoop. Voor Gyas komen er dit jaar 7 ploegen in actie. In alle blokken zal er een Gyas ploeg van start gaan.

Met in het eerste blok de dames nieuwelingen vier met stuurman. Hierin zullen: Cheryl, Sytske, Danielle en Irene de 4 km varen en proberen zo hard mogelijk te roeien. Het veld is tamelijk groot maar misschien kunnen ze met deze vier het verschil maken ten opzichte van de rest van nederland! Om het te volgen en de uiteindelijke uitslagen te zien kun je op deze link klikken.

In blok 2 zullen er veel ploegen het Amsterdamse water over scheren. Namelijk de ploegen: Dames Overgangs dubbel vier met stuurman (DO4*), Dames Senioren A dubbel vier met stuurman (DSA 4*) en Lichte Dames nieuwelingen dubbel 4 met stuurman (LDN 4*). Dit is ook wel het scull veld van Gyas. Van de DO 4* en de DSA 4* weten we dat ze met een boordriem overweg kunnen maar zullen ze dit ook kunnen met het twee riemen per persoon? Twee personen uit de DSA boot zullen in ieder geval een revanche willen van de Asopos en laten zien dat ze wel degelijk goed kunnen scullen. Voor de DO4* en de DSA 4* uitslagen kan je op de bijbehorende links klikken.

Dan komen natuurlijk de LDN 4* deze ploeg bestaat uit de roeiers van de EJLD van vorig jaar waar zij als leiders van het eerstejaarsklassement uit kwamen. De hoop is natuurlijk dat ze die zelfde snelheid en kracht kunnen neerzetten tijdens de race en daarmee ook de winst kunnen pakken. Als je wil weten of dat ze lukt dan kan je hier kijken.

Dan hebben we nog 3 ploegen over die in het derde blok van start mogen gaan. We beginnen dat blok met de Lichte Senioren A met stuurman. Hierin zitten dan ook Sybren, Vincent, Just en Nils die samen gaan proberen het veld aan te vegen. Ze starten als vierde achter twee boten van Aegir en een boot van Euros. Misschien is het dan een mooi doel om als eerste over de finish te komen en dus alle drie de boten in te halen. Voor die uitslagen kan je op deze link klikken.

Hierna komt het Nieuwelingen vier met stuurman veld waar de laatste twee ploegen van Gyas in starten. Deze bestaat uit een lichte ploeg met: Kwinten, Ritten, Pancras en Mark. En een zware ploeg die bestaat uit: Jeen, Bert, Harmen en Beimen. Eigenlijk is het weer een klassieker van vorig jaar namelijk EJL ’16 tegen EJZ ’16. Vorig jaar heeft de EJL laten zien in de acht dat ze meerdere keren harder konden gaan dan de EJZ. Het lijkt me dan ook een mooi doel voor de 4 roeiers van EJL ’16 om dat nog een keer te proberen. De EJZ ’16 heeft dan dus ook een plek te verdedigen en naast het doel om zo hard mogelijk te varen en zo hoog mogelijk te eindigen misschien ook het doel om een zo groot mogelijk verschil met de EJL ’16 boot te maken. Mocht je deze onderlinge strijd graag willen volgen dan kan je hier kijken.

Al met al belooft het een spannende dag te worden met hopelijk goede prestaties voor Gyas. Mocht je geïnteresseerd zijn in wat alle andere velden en verenigingen doen dan kan je de uitslagen van alles hier vinden.

Iedereen heel veel succes morgen!

Reacties

Sybren Visser · za 05 nov 2016 om 17:30
Loting staat niet op goede volgorde. Wij starten gewoon als eerste in ons veld.
#GWDV