Tweemaal blik op de Skiffhead!

zo 03 apr 2016Albert Koller
Afgelopen weekend vond op de Amstel de Skiffhead plaats. 7.5km lang buffelen van Ouderkerk naar De Hoop. Dit jaar vijf Gyas boten die de tocht maakten. Rogier en Damion wisten hier het blik in respectievelijk het SA en LSA veld binnen te slepen! Tevens maakten de eerstejaars ploegen weer mooie stappen op de Bosbaan om op de Varsity een zo hoog mogelijke klassering te behalen.

Op zaterdag kwamen Roeland en Adriaan in actie in het 2- veld. Met een aantal trainingen per week stoomden ze zich de afgelopen tijd klaar voor deze pot om hun tijd van vorig jaar te verbeteren. Dit lukte helaas niet en met een tijd van iets meer dan een half uur en voornamelijk een goed eerste stuk van de race wisten ze zich helaas niet in de top van het (vrij sterke) veld te varen.

Op zondag was Rogier de eerste skiffeur die in het laatste blok van start ging. Met bijzonder strak stuurwerk wist hij een paar honderd meter te winnen en dankzij verder vooral erg harde klappen was hij ruim sneller (22 seconden) dan nummer twee Lennart van Lierop en veroverde hij zijn derde Skiffhead blik in z’n carrière! De zure nasmaak van de verloren seatrace een week eerder werd op deze manier enigszins weggenomen. Damion was de volgende Gyas roeier in actie. Met vooral een sterke eerste drie kilometer had hij op de streep meer dan 30 seconden voorsprong op de volgende ingewogen skiffeur en was het LSA blik binnen! Ten slotte maakte praeses e.t. Sander Ubels zijn debuut als wedstrijdroeier in het B1x veld. Met nette lange klappen voer hij een erg steady race en ondanks dat het tempo nog niet heel hoog was en het zo af en toe wel zichtbaar was dat hij de bochtjes op de Amstel voor het eerst nam was de eindtijd van 30 minuten en 30 seconden erg prima, en wist hij verschillende (veel) ervarener skiffeurs voor zich te houden. Ook het verschil met bijvoorbeeld Melvin van Aegir was met een minuut zeker te overzien. Ten slotte kwam Sarika in actie in het LDB1x veld. Het eerste stuk was erg sterk maar vervolgens zakte de snelheid iets weg, met een eindtijd van iets onder de 34 minuten werd ze 19e in het complete dames veld.

Op de Bosbaan lieten de eerstejaars zien dat het zo net voor de Varsity er prima voor staat. De dames acht liet zich de fijne kneepjes van het vak bijbrengen met Sophie op slag en leerden hierdoor wat hard starten nou precies inhoudt. De lichten werden langs de kant eens goed onder handen genomen door Wim Bakker en konden mede hierdoor weer een mooie stap zetten. De zwaren leerden op zondagochtend met ervaren slagen hoe er harde lange klappen gemaakt moeten worden en de lichte dames lieten zien naast de 4* ook in de 2x een aardig potje te kunnen varen. Op zondagmiddag werd het trainingskamp afgesloten met een Rex-test met verschillende andere ploegen, waarbij vooral de 8’en en dames 4+ lieten zien volop mee te gaan doen voor de winst op de Varsity. De eerste kilometer onder de drie minuten van het jaar komt op naam van de EJZ! Op naar mooie blikken op de Varsity!

Reacties