Voorbeschouwing Skiff- en Tweehead

zo 03 apr 2016Albert Koller
Terwijl de competitieroeiers de seizoensopening in Tilburg hebben, de eerstejaarswedstrijdroeiers op de Bosbaan een laatste trainingskamp voor de Varsity beleggen, de meeste middengroep- en ouderejaarsroeiers op Gyas doortrainen zullen enkelen de 7.5km lange race op de Amstel gaan trotseren in skiff of 2.

Op zaterdag één Gyas boot in actie, Roeland en Adriaan zullen in de 2- hun tijd van vorig jaar weer wat scherper willen zetten en zo hard mogelijk de 7.5km over de Amstel willen varen.
Op zondag zullen de overige vier deelnemers van Gyas uitkomen in het laatste blok. In het gehele mannen skiff blok zal Damion als eerste van start gaan met als doel om de andere lichte roeiers voor te blijven en het LSA1x blik mee naar huis te nemen. Een bootje of tien later zal Sander Ubels zijn debuut als wedstrijdroeier in de skiff gaan maken. Onder de begeleiding van Govert traint hij regelmatig met de andere skiffeurs van Gyas mee en zal hij tijdens de 7.5km lange tocht over de Amstel willen laten zien dat hij het skiffen inmiddels aardig onder de knie heeft. Weer zeven skiffjes later zal Rogier gaan proberen de rest van het veld naar huis te varen. Ondanks zijn zure nederlaag om een plekje in de Holland 4- was hij maandag al weer in Groningen in de skiff te vinden. Met de fitheid zit het wel goed en de ervaring om strak over de Amstel te skiffen is ook zeker aanwezig, waardoor een mooie tijd er zeker in zit. Concurrentie zal voornamelijk van Menno van Blitterswijk (Aegir) en Lennart van Lierop (Skoll) komen. Als laatste Gyas-deelneemster zal Sarika in actie komen: in het LDB1x veld zal zij proberen de prima race in Seneffe (3e) een vervolg te geven en ook hier een mooie klassering eruit te halen.

De eerstejaars zullen in de komende twee dagen hun (voor velen) eerste ervaringen op een 2km baan opdoen in Amsterdam, zodat iedereen zo goed mogelijk voorbereid aan de start van de Varsity ligt volgende week. Het belooft een lekker weekend te worden met mooie temperaturen en veel roeien in heel Nederland. Allen veel succes gewenst!

Reacties

V.Z. · zo 03 apr 2016 om 21:57
Rogier wint voor de derde keer de Skiffhead. Van harte Rogier!
Jan Willem Snippe · zo 03 apr 2016 om 22:49
Prachtig Rogier !
En super sterk statement na dat zure uit geselecteerd worden !!
Jan Willem Snippe · zo 03 apr 2016 om 22:50
Overigens ook Damion van harte gefeliciteerd natuurlijk.