Geneesmiddelonderzoek

EJD’19 bezoekt de Randstad

vr 01 - zo 03 febSybren Visser
Na een heerlijk trainingskamp in het verre zuiden aan het einde van de kerstvakantie, waarbij we in het heuvelachtige Maastricht terecht konden bij Saurus, waren we afgelopen weekend bij A.A.S.R. Skøll te vinden om de nodige meters te maken op de Amstel.

Vrijdagmiddag kwamen we na een flinke treinreis aan in Amsterdam. Nadat het NS-personeel lichtelijk overdonderd was van onze gezellige doch drukke aanwezigheid, konden we op de OV-fiets met een hoop bagage (nieuwe thermo's, nice) op weg naar Skøll voor een heuse riggercursus. Want zoals tegenwoordig algemeen bekend; het sterkste punt van de EJD is nou niet bepaald het aanriggeren...

Eenmaal op de Amstel kwamen we tot de conclusie dat het water hier toch wat drukker bevaren wordt dan in Groningen. Overal waar je keek waren mensen hard aan het roeien, iets minder hard aan het roeien, of aan het wandelen langs het water. Ook de beruchte hoerenbocht hebben we goed kunnen verkennen, erg handig voor het aankomende langebaanseizoen. Helaas ontbraken de tippelaars in deze bocht, tot teleurstelling van enkele niet nader te benoemen roeiers.

Zoals altijd heeft elk trainingskamp zo zijn eigen leerpuntjes: dit keer was het de modder die elke EJD'er vrolijk de net nieuw geopende kleedkamer van Skøll binnenstapte - tot grote ergernis van het bestuur. Maar niet alleen de kleedkamers waren gerenoveerd, ook de ergoruimte was compleet vernieuwd. Vanuit daar had je een schitterend uitzicht op de Amstel terwijl je aan het sterven was zonder al te beste ventilatie. Het indoor bakvlot werd bovendien goed gebruikt en was nuttig voor eigen roei-inzicht.

Slapen deden wij dit weekend in een scoutinggebouw vlak bij de Bosbaan. Daar deelden we ‘s avonds na een lange dag onder het genot van een theetje (halve liter, joe) met elkaar onze raarste gewoontes en was roeien gespreksonderwerp nummer 1.

In totaal hadden we dit weekend vijf trainingen met als hoogtepunt de 5K-rex met enorm veel boten! Niet alleen Gyas deed namelijk mee, maar ook heel Skøll was uitgelopen voor dit fantastische evenement. Een mooie krachtmeting aan het eind van een druk en leerzaam trainingsweekend!

Reacties

Extra gegevens