Geneesmiddelonderzoek

Trainingskamp Sierra Nevada, Spanje

Ymkje Clevering
Al ruim twee weken vertoeven Sophie en ik het grootste deel van de tijd op 2320m. Nog één weekje te gaan en dan naar huis om tien dagen later weer voor twee weken naar Sevilla te gaan! Dit om de Hollandse winters een beetje te ontwijken en een goede basis te leggen voor aankomend seizoen. Dit jaar wordt het seizoen afgesloten met de WK waar een ticket voor de Olympische Spelen Tokyo 2020 valt te verdienen! Een bits schemaatje draaien we hier af, maar met het bovenstaande in het achterhoofd traint het wel lekker hoor.

Wij zijn hier op een zogeheten ‘hoogtestage’. Trainen en slapen in een zuurstofarmere lucht, om extra rode bloedcellen aan te maken en de opvolgende periode hard te kunnen trainen. Ondanks je hier niet kunt roeien, is de afwisseling zeker aanwezig. We fietsen langs de Spaanse kust, door olijfboomplantages en de berg op.. We doen veel krachttrainingen, ik zwem af en toe een baantje in het zwembad dat hier ook op hoogte is, lange wandeltochten, er kan gerend worden op de atletiekbaan en last but not least ergometeren natuurlijk. Sprintjes, kuv, at, maar toch vooral lange duurtrainingen (90 minuten). We trainen hier op hartslag, omdat het meer energie kost om je scores te halen op hoogte. Aan het begin van het kamp heb ik tegen ergometertijden moeten aankijken die ik nog niet eerder heb gezien, maar gelukkig gaat het weer de goede kant op eenmaal wat beter aan de hoogte gewend.

Een kamp van drie weken is best wel lang, maar ik vind het zelf altijd erg leuk om een beetje met zijn allen op pad te zijn. Met mijn vaste roomie Veronique, maar ook met de rest van de meiden hier vermaak ik me hier uitermate. Spelletjes, Wie is de mol?, series, films, sneeuwpoppen, breien jaja, pingpong en het buffet meester maken, een druk trainingsschema en de tijd vliegt voorbij! Al begint de vermoeidheid nu wel aan te kloppen, maar dat is oké, want het einde is ook alweer in zicht. Als we met de uren die we hier maken niet fit worden, dan weet ik het ook niet meer!
Hieronder nog wat beeldmateriaal van het verrassend mooie Andalusië.

Tot op de Gij!
Groetjes Ymkje

Reacties

Damion Eigenberg · vr 01 feb 2019 om 12:39
Lekker bezig, trainze
Elles Nijmeijer · vr 01 feb 2019 om 18:39
Succes nog even!
Jan Willem Snippe · za 02 feb 2019 om 16:39
Leuk verslag Ymkje.
En sterkte.
Op naar het WK !

Extra gegevens