Nabeschouwing NK Indoor Roeien: Winst voor de Eerstejaars Dames en een record voor de Eerstejaars Licht van Gyas!

za 08 dec 2018Sybren Visser
Er werd een keer geblikt en een keer een record verbroken tijdens de NKIR in Amsterdam! De Eerstejaars Dames wonnen in een tijd van 7:26.1 met bijna zes seconden van de nummer twee in dit veld. Ze kwamen helaas 0.3 tekort om het record van vorig jaar te verbreken. Met deze overwinning werd er wel voor het derde jaar op rij het Eerstejaars Dames veld gewonnen door Gyas op de NKIR! De Eerstejaars Licht werden derde in een sterk veld maar verbeterde wel het Eerstejaars Licht record op de ergometer met 0.5 seconden naar een tijd van 06:48.3

In het Lichte Dames Senioren B veld werd Iris derde. Zij hield bekende namen voor zich en alleen Marieke Keijser was een maat te groot die op deze dag een haar eigen record verbeterde.

In het Dames Senioren B vielen Marij en Anouk op. Zij ergometerden als tweedejaars beide onder de zeven plat! Marij werd vierde in een eindtijd van 06:55.2 en Anouk werd zesde in een eindtijd van 06:58.1

In het Dames Elite veld ergometerden Ymkje, Marloes en Eline mee in het veld en zij zullen zich deze week focussen op de profieltesten van de Nederlandse Roeibond.

Ten slotte liet Ties zien dat hij een grote stap had gezet ten opzichte van vorig jaar. Hij haalde 7.4 seconden af van zijn tijd van vorig jaar en werd met een tijd van 6:04.5 derde in het Senioren B veld.

Klik hier voor de overige uitlsagen!

Reacties

Iris Rodenburg · do 13 dec 2018 om 21:54
Bedankt voor de zeer compacte samenvatting! Ik mis toch wel wat eerstejaars en middengroepen die hier niet genoemd worden. Hebben die ondanks al alle selecties de selectie voor deze nabeschouwing niet gehaald?