Sponsorgoals.nl

Pak ze bij de keerboei!

Afgelopen weekend was het zover, de Knorrensteijn Memorial Regatta. Deze tweede wedstrijd van de Najaarsbokaal werd gestart in Enschede bij Euros. Ook dit jaar was de keerboei weer aanwezig, wat altijd zorgt voor een leuke wedstrijd.

4 ploegen zouden er namens Gyas meedoen op deze 4400m wedstrijd, twee herenteams en twee damesteams, allemaal in de C4+. Doordat 's ochtends de onervaren velden van Euros zelf verroeid werden, hadden onze ploegjes de mazzel dat ze 's middags pas het water op hoefden. Eerst was het aan onze heren de beurt. Hier kwamen Gelias en de Rowbama's aan bod, twee lenteploegen van afgelopen jaar. Met veel precisie liepen zij met de Bliksemschicht en de Pegasus van de stijle trappen van Euros af. Deze boten hadden we meegenomen omdat ze het best bestand zijn tegen keerboei-acties.

Al snel bleek dat er support mee was komen reizen, zowel van de ploegjes zelf als van de dames die 's middags zouden gaan roeien. De twee OV-fietsen van Reinier en mij bleken dus al gauw niet genoeg te zijn, maar omdat we 's ochtends onze boten aan Euros hadden uitgeleend hadden we credits opgebouwd. Van hen konden we dus wat fietsen lenen en zo zaten we allemaal klaar bij de start om onze heren aan te moedigen.

Zij roeiden mooie tijden van 22:46 en 22:51 waarmee ze 3de en 4de werden in het veld. Helaas begaf mijn achterband het halverwege omdat ik zo koppig was geweest om door te rijden op een lekke band (ookal had Roeanne die achterop zat, me duizend keer gezegd dat ik moest stoppen met doorrijden). Desalniettemin waren de stukken die ik van de heren zag goed en weet ik daarom zeker dat ze netjes geroeid hebben. Beide trapten ze qua tijd en zelfs een gladde vier uit!

Daarna was het de beurt aan de dames, Déjàvu en de Rowvogels om precies te zijn. De heren van de ochtend gingen sturen, waardoor zij hun ervaring met het ronden bij de keerboei mee konden nemen. Toen zij hun dames lieten instappen gaf ik ze dus ook als advies mee: 'Pak ze bij de keerboei!'. De achterband was inmiddels drie keer geplakt, maar het mocht niet baten, hij bleef leeglopen. Gelukkig kon er nog een fiets bij de barman geleend worden en zo gingen we op pad.

Beide damesteams gingen goed over de start, de rest van het bestuur fietste al mee en Jouke en ik maakte snel nog een paar foto's. Helaas bleken fietsen en ik die dag niet door één deur te gaan, na nog geen 5 meter schoot de ketting van de fiets die ik net geleend had. Door de kettingkast kon ik hem er ook niet snel weer opzetten. Gelukkig mocht ik bij Jouke achterop en zo haalden we de dames weer in. De Rowvogels roeiden voorop en hard, vandaar dat we ze pas bij de keerboei tegenkwamen. Met hun 23:04 werden ze tweede in hun veld en roeiden er wel 12 gladde 4+'en uit qua tijd! Kijk dames, daar mag je nog eens trots op zijn!

Déjàvu had de inhaalboodschap goed begrepen. Op de eerste 2200m kropen ze langzaam dichter en dichter bij hun voorganger en bij de keerboei haalden ze ze met een scherpe binnenbocht in! Zo werden de dames 4de in het DC4+ veld en trappen ze er twee C4'en en vier gladde 4+'en uit. Ook jullie mogen heel erg tevreden terugkijken op de wedstrijd!

Zo eindigde de dag, de boten werden weer op de BoWa geladen en iedereen begaf zich langzaam naar huis. Al met al ben ik heel tevreden, we mogen dan net naast het podium hebben gegrepen, dit geeft wel goede moed voor de rest van de najaarsbokaal! Ik kijk er heel erg naar uit om jullie komend weekend weer in actie te zien op de Bosbaan, om onze eerstejaars te laten zien hoe hard je eigenlijk wel niet kan gaan in een C4+!

Voor de precieze tijden van de KMR, klik hier

Reacties

Rick Brouwer · ma 20 okt 2014 om 14:51
Awsome verslag Ben!!