Voorbeschouwing Head of the River

Dit weekend zal de Head of the River verroeid worden op de Amstel.

Op zaterdagochtend zullen de Clubheren, STORM en de veteranen aantreden op de Amstel. De Clubheren hebben de afgelopen weken de 4+ ingeruild voor de 8+ om zich te meten met de clubachten van Nederland. STORM staat na de Gyas-Hunze Race 5e in de bokaal der quadruples. Zaterdag zal blijken hoe zij tegenover de rest van de bokaal liggen op lange afstanden. Speciaal voor de Head hebben de veteranen dubbele riggers voor de Pronkjewail aangeschaft. De riggers zijn net op tijd opgehaald uit Engeland en zullen zaterdag hun debuut maken in het open dubbel 8 veld.

'S middags is het de beurt aan de clubdames en 50/50. Voor de clubdames wordt de Head de eerste wedstrijd in de Kruithuisbokaal van de clubachten. Zaterdag zal dus bekend worden hoe zij liggen ten opzichte van de rest van de clubachten in Nederland. 50/50 zal hun eerste plek in de bokaal der quadruples, die zij op de Gyas-Hunze wisten te bemachtigen, verdedigen. De ploeg die je wellicht op recentelijk op het Noordwillemskanaal voorbij hebt zien komen, is de Masters 8+ onder leiding van stuurvrouw Fleur van Dijk.

Klik op het bericht om te lezen wie er zondag starten..


Op zondag is het de beurt aan de wedstrijdroeiers om de afstand van 8 kilometer over de Amstel te varen. Het eerste blok start om 10.45 uur. Hier zal Gyas vertegenwoordigd worden door de lichte secties met maar liefst 3 boten. Namelijk de Lichte Heren Eerstejaars 8+, de Lichte Dames Eerstejaars 4* en een combinatie de Lichte Dames Eerstejaars 4*, met daarin Gkila Zotalis. Na een vlammende start van het seizoen op de Winterwedstrijden staan de Lichte Dames momenteel tweede in het Klassement. Zullen ze Skadi wel te snel af zijn deze keer?
In het tweede blok, die om 14.00 uur zal starten, liggen vier Gyas boten. Als eerst de beurt aan de Heren Eerstejaars 8+, gevolgd door de Dames Eerstejaars 8+, de Heren Eerstejaars 4+ en de Dames Eerstejaars 4+. De 8+ van de dames staat momenteel op een vijfde plaats in het klassement. De 4+ van de EJD zal hier hun eerste punten voor het klassement behalen, gezien ze de WinterWedstrijden niet gestart hebben. De 4+ van de EJZ daarentegen heeft op de Winterwedstrijden een tweede plaats behaald en staat daarmee tweede in het klassement. Na zondag zal blijken of zij deze plekken zullen behouden of hoger op kunnen komen.
De stuurtjes zijn met een laatste instructie van de stuurcommissie klaargestoomd om de Amstel over te varen en zo scherp mogelijk de hoerenbocht in te sturen!
Zondagochtend treden Gaily, Iris, Joren en Jeroen aan in het Mix4* veld.

We wensen iedereen heel veel succes en plezier dit weekend toe!
Uitslagen zijn te vinden via Time-Team

Reacties

Extra gegevens