Nabeschouwing 46e Gyas-Hunze Race

Koen Groot Wesseldijk
Afgelopen weekend stond Groningen vol in het teken van de 46e Gyas-Hunze race. Nadat de Gyas Hunze commissie zichzelf een week lang had opgesloten in de commissiekamer om de laatste voorbereidingen voor het weekend te treffen, en daarbij alle brandjes gelukkig vroegtijdig werden geblust, brak de zaterdagochtend gelukkig zonder problemen aan. 223 ploegen lagen aan de start, met een totaal van maar liefst 1018 deelnemers. 7 botenwagens stonden geparkeerd aan de Canadalaan, waar het veldje voor twee dagen werd gedomineerd door boten, riggers en schragen. Klik op dit bericht voor het wedstrijdverslag!

Een thuiswedstrijd betekent logischerwijs veel inschrijvingen, en met 62 boten was Gyas goed vertegenwoordigd. Op zaterdag mochten de eerstejaars damesploegen het spits afbijten in het onervaren C4+ veld. Met 48 deelnemers was dit het grootste veld van het weekend. De TopC4+ dames van Vlammetjes wisten een 2e en 3e plaats te bemachtigen. Van de eerstejaarsploegen was Ploeg Loos de snelste met een 8e plaats. Het Heren 8 veld volgde, waar de drie boten die aan de start lagen allemaal de top 3 wisten te behalen, helaas was dit niet de top 3 vanaf de bovenkant. 50/50 behaalde een beter resultaat en wist het H4* klassementsveld te winnen, gefeliciteerd! In de laatste heat van zaterdag traden de deelnemers van het relatie C2+ veld aan. Hoewel 2 koppels zich terugtrokken voor de race bleven er 3 koppels over die Gyas vertegenwoordigden. Helaas moesten zij Proteus er met de winst vandoor laten gaan. ’s Avonds was het tijd voor het welbekende Gyas-Hunze feest. De tent die op de fietsenstalling was opgezet stond helemaal vol en het optreden van de Gyasband maakte de avond compleet.

Het feest was nog geen 2 uur afgelopen en onze vereniging werd alweer geopend voor dag 2 van de Gyas-Hunze race. In de vroege ochtenduurtjes van zondag mochten de eerstejaars heren laten zien hoe goed ze hebben leren roeien afgelopen maanden. In het onervaren C4+ veld pakte de TopC4+ heren van Noyade een eerste en tweede plaats. Rowhan wist de beste klassering van de reguliere eerstejaarsploegen te halen met een 8e plaats. In het dames 8 veld lagen 2 ploegen aan de start. De Grote Vriendelijke Dames werden 4e en de Clubdames ’23 pakten een 5e plaats. Ook lagen in deze heat de dubbelvieren van het open D4* veld aan de start. Vergezeld door B-boot (6e) EJLD ’22 (2e) gingen uiteindelijk de oud MGLD er met de winst vandoor, gefeliciteerd! Het volgende veld wat aantrad was het Heren Klassements 4+ veld. Hier werd wederom een mooi eentweetje behaald door Clubheren ’23 (2e) en Tandje Lager, gefeliciteerd! In het Dames Klassements 4* veld trad STORM aan voor de eerste wedstrijd van de bokaal. Met een 5e plaats in een goed gevuld veld behaalden zij een mooi resultaat. Ook was het tijd voor het familie C2* veld. Joep en zijn schoonmoeder van de Hunze versloegen hier de zusjes Du Marchie Sarvaas en gingen er met de winst vandoor. In de laatste heat van zondag gingen Co & Luppes er overtuigend vandoor met de winst in het open heren 4+ veld. Als laatste startte het Heren C2* veld, waar Tom met een maatje van Orca als snelste over de finish ging.

Met 7 overwinningen dus ook op sportief gebied een geslaagd weekend voor Gyas. Namens het bestuur wil ik de Gyas Hunze Commissie ontzettend bedanken voor het neerzetten van een geweldige race. Deze race had niet mogelijk kunnen zijn zonder alle eerste- en ouderejaarsmedewerkers, dank voor jullie inzet!

Koen Groot Wesseldijk
Competitie Commissaris h.t. der A.G.S.R. Gyas

Reacties

Extra gegevens