Voorbeschouwing WinterWedstrijden

Tosca Witting
Dit weekend vinden voor het eerst sinds 2020 de beruchte WinterWedstrijden weer plaats. Met een afstand van vijf kilometer wordt het lange baan seizoen geopend. De gehele wedstrijdsectie reist af naar Delft. Op de zaterdag zijn de klassementsvelden en zullen de eerstejaars hun eerste punten verdienen voor het Eerstejaars klassement. Gezien de weersverwachting wordt blok 1 geschrapt en worden de velden van dit blok verdeeld over de andere blokken. In het eerste blok om 10.00 uur zouden de lichte heren aan de start liggen, maar dit veld schuift door naar het volgende blok. Het blok daarna zal om 13.00 zijn. Hier zullen zowel de Eerstejaars dames 8+ als de Eerstejaars lichte dames 4* starten. In het Dames beginnelingen skiff veld wagen Willemijn Muggen, Danique de Ruiter en Isabelle Zanen zich aan de vijf kilometer. Ruby Cop zal in het Dames Senioren B skiff veld starten. De zaterdag wordt afgesloten met de Heren Eerstejaars 8+ en de Heren Eerstejaars 4+ om 16.30.

Op de zondag zal de acht van de eerstejaars zwaar in het heren beginnelingen veld starten om 10.00 uur. Danique en Isabelle zullen hun krachten bundelen en in de dubbel het Dames Beginnelingen 2X starten. De rest van de Middengroep Vrouwen ligt ook aan de start, maar dan in de viermet onder leiding van stuurvrouw Fleur van Dijk. Thijs Mulder zal het tegen 2 andere skiffeurs opnemen in het Lichte Heren Gevorderde skiff veld.
Om 13.00 uur zullen de andere heren van de Ouderjaars hun race varen. Erik Talens komt uit in het Heren Senioren B veld en Bas Panneman in het Heren Gevorderde veld. Louise Liemberg en Roos Klaver zullen hun eerste wedstrijd in de tweezonder veld varen in het Dames Gevorderde 2- veld.
In het laatste blok is het de beurt aan de Middengroep Heren. In het Heren Beginnelingen 4+ veld liggen de Lichte Heren aan start. De heren zwaar starten in het Heren Gevorderde 4+ veld.

Live uitslagen zijn te vinden via https://hoesnelwasik.nl/ww/0/uitslagen#blocks
We wensen iedereen veel succes dit weekend!Reacties

Extra gegevens