Nabeschouwing NKIR

Tosca Witting
Vorig weekend vond de NKIR plaats in Amsterdam. We waren daar weer vertegenwoordigd met een mooi aantal ploegen. Zaterdagochtend was het als eerste de beurt aan Daan Vermeulen, Laurids Bauer en Carlo Zutt. Zij startten beide het Heren Gevorderden veld. Daan was ingedeeld in de eerste heat en mocht het spits voor Gyas afbijten. Hij eindigde in 6.30 en kwam daarmee in de middenmoot van het veld terecht. In de tweede heat was het de beurt aan Carlo en Laurids. Laurids kwam binnen met een tijd 6.35, helaas niet waar hij op gehoopt had. Carlo had in dezelfde heat een mooie race neergezet. Voor zowel de volgers thuis die meekeken met de livestream als de supporters in de zaal bleef het tot de laatste seconde spannend. De live-feed haperde namelijk waardoor tot het einde niet duidelijk was wie gewonnen had. Toch mocht dit de pret niet drukken, want het was Carlo die als eerste over de 2000m roeide met een mooie tijd van 6.06. Hij mocht dan ook zijn eerste ergoblik ophalen, wie weet volgt volgend jaar de tweede.

Na de middengroep mannen was het de beurt aan Marthe, de enige middengroep dame die dapper genoeg was af te reizen naar het westen van het land. Zij eindigde maarliefst 7de in een veld van 86 deelnemers. Heel mooi gedaan.
Toen was Sybren aan de beurt in het Lichte Heren Masters veld, Na een aantal jaar intraining in zijn vroege jaren verscheen hij dit jaar weer getraind aan de start. Dat betaalde zich uit in een eerste plek!

Fleur van Dijk verscheen dit jaar aan de start van het stuurtjes veld. In dit veld nemen stuurtjes door heel het land het tegen elkaar op over 1000m. Het veld was gemixt, dus aan Fleur om de beste vrouw te worden en wellicht wel het hele veld te verslaan. Met een boem harde start begon ze goed. Uiteindelijk kwam Fleur als snelste vrouw over de finish en heeft ze maarliefst 5 heren en 26 vrouwen uitgeroeid!

In het oude acht veld startten onze 4 toppers van de clubheren. Over de race van 1000m kwamen zij over de finish met een tijd van 3 min 20. Hier wisten zij het veld mee te winnen, van harte gefeliciteerd. Maar ook onze Clubdames waren met acht in de Sporthallen Zuid aanwezig, na hard trainen op de ergo hebben ze een mooie tijd neergezet.

Als laatste was het de beurt aan twee van onze eerste jaars ploegen. Zij moesten helaas nog even wachten met hun eerste halen op de nieuwe RP3s omdat de NKIR nog op de concept2 verroeid wordt. De EJZ acht had een spannende race, waarin de verschillen erg klein waren. Hier eindigden zij als 5e, slechts met 3 seconden achter de eerste plek. Ook de vier heeft een mooie race gevaren, waarbij ze geeindigd waren op een 4e plek. Dit belooft wat voor de rest van het seizoen.

De EJLD had ook een spannende race, waar zij uiteindelijk een gedeelde tweede plek hebben behaald! Met een verschil van 3 seconden van de eerste plek, is dit een mooi begin van hun wedstrijdjaar.Reacties

Extra gegevens