Gyas Bokaal

Sollicitaties kandidaatsbestuur Van Vredendaal

di 26 aprNina van Vredendaal
Lieve Gyanen,
Na een aantal weken vol spanning had ik me geen betere avond kunnen wensen dan gisteren. Ik ben nog steeds aan het nagenieten en word er opnieuw eraan herinnerd van wat voor mooie vereniging wij lid zijn! Ik kan niet wachten om in juli echt te beginnen!

Dit kan natuurlijk niet zonder 8 anderen. Denk jij over bestuur na, of lijkt het je leuk of heb je twijfels? App, bel of spreek mij aan en dan kunnen we het er even over hebben tijdens een wandelingetje of een kop koffie.

Als bestuurslid ga je een jaar lang samen met 8 anderen samenwerken om Gyas draaiende te houden en een stapje verder te brengen. Naast dat je jezelf in een bestuursjaar enorm kan ontwikkelen, ga je een ontzettend leuk jaar hebben waarbij je hecht wordt met je bestuursgenoten, naar veel leuke evenementen en wedstrijden gaat en actief betrokken bent bij de vereniging. Wie weet gaan wij samen er volgend jaar een fantastisch jaar van maken!


De sollicitatieprocedure
Als je hebt besloten om te solliciteren voor het bestuur stuur je een motivatiebrief en CV naar mij. In de brief leg je uit waarom jij geschikt bent om bestuur van Gyas te worden. Ook ga je in op het beeld wat je hebt van je voorkeursfunctie(s) en waarom je juist voorkeur hebt voor deze functie(s). Het is mogelijk om voor meerdere functies tegelijk te solliciteren. Later volgt een sollicitatiegesprek waarin je deze zaken verder kunt toelichten.

Belangrijke data
Stuur je motivatiebrief en CV uiterlijk 26 april 2022 naar ninav.v@hotmail.com .
De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden in de weken daarop.

Functie-omschrijvingen
Hieronder staat in het kort wat elke functie inhoudt. Voor alle functies geldt dat ik op zoek ben naar mensen die goed kunnen samenwerken, aanpakkers zijn en vol enthousiasme zitten om zich een jaar lang volledig voor de vereniging in te zetten.

Mocht je nog meer informatie willen, kan je dat vinden in het bestuursinformatiepakket (mail hiervoor naar: abactis@gyas.nl).

Abactis
Als abactis ben je de spin in het web in jouw bestuur. Je werkt meer op de achtergrond dan veel van je bestuursgenoten, maar dit betekent zeker niet dat je gemist kunt worden! Als Abactis ben je precies, stipt en taalvaardig. Je kunt goed plannen en overzicht scheppen. Je bent als abactis namelijk bezig met duizend dingen tegelijk. Naast dat je je eigen taken uitvoert moet je ook veel samenwerken met je bestuursgenoten. Je zal vaak een deadline voor ze moeten stellen en hebt de mogelijkheid om je bestuursgenoten te ondersteunen, maar moet ze soms ook op de vingers tikken.
Je hebt het beheer over de site en bent verantwoordelijk voor alle ingekomen stukken (mail en post) en de afhandeling daarvan. Verder ben je de regisseur van de ALV’s, beheer je het ledenbestand, je regelt de inschrijvingen van de leden, je beheert het archief en zorgt dat je bestuursgenoten niet onnodig dingen bewaren. Jij bent degene die het Vademecum maakt en jullie constitutiekaartje.

Fiscus
Als Fiscus sta je middenin de vereniging en krijg je van alle facetten van Gyas wat mee. Alles wat er op Gyas gebeurt, heeft namelijk met geld te maken, waardoor je heel snel betrokken raakt bij alle aspecten van de vereniging. Je hebt net zoveel contact met de fanatieke bierdrinkers als met de wedstrijdroeiers. Je bent op verschillende niveaus bezig, van het aanschaffen van schoonmaakmiddelen tot btw-constructies. Je bent zeer nauwkeurig, gedisciplineerd en hebt een kritische houding. Je moet stevig in je schoenen staan en nee durven verkopen. Je wordt bijgestaan door de KasCie en oud-Fisci.

Wedstrijd Commissaris
Als Wedstrijd Commissaris ben je verantwoordelijk voor al het reilen en zeilen rondom het wedstrijdroeien. Dit betekent dat je op de hoogte moet zijn van alles wat er speelt en hoe het met iedereen gaat om zo snel mogelijk in te grijpen indien dit nodig is. Daarnaast ben je bezig met het optimaliseren van randvoorwaarden omtrent het roeien. Als Wedstrijd Commissaris moet je in staat zijn om goed te plannen om daardoor ervoor te zorgen dat alles op tijd geregeld is.
In de wedstrijdsectie zitten de meest actieve en tegelijkertijd kritische leden van Gyas. Deze leden steken enorm veel tijd in het trainen, coachen en sturen. Daarnaast zijn deze leden ambitieus en willen ze overal het beste in zijn. Dit betekent wel dat je samenwerkt met de meest kritische groep mensen op Gyas. Omdat jij als Wedstrijd Commissaris immers midden tussen alle roeiers, coaches en stuurtjes staat ben jij ook degene die overal het eerste wat over hoort als iets niet goed geregeld is of ergens iets mis loopt. Als Wedstrijd Commissaris moet je zeer stevig in je schoenen staan om tegen alle kritiek en meningen van mensen te kunnen.

Commissaris Extern
Als Commissaris Extern (CE) ben je verantwoordelijk voor de externe (commerciële) contacten. De CE heeft het contact met de pers en is dus woordvoerder van Gyas en zorgt daarnaast voor de sponsoring. Eigenlijk was de CE een eerste backup voor de rest van het bestuur, maar inmiddels is dit niet echt meer van toepassing. Hierdoor komen er wel wat extra taken bij de functie, zoals de promotie van Gyas en de merchandise.
Voor sponsoren ben jij het eerste contactpunt en als er een nieuwe actie voor leden is, ben jij verantwoordelijk voor de promotie ervan. Daarnaast moet elk contract geëvalueerd en verlengd worden. Hierbij is een beetje marketing-skills wel handig, want vaak bedenk je hoe en d.m.v. welke afspraken of acties de samenwerking tussen Gyas en de sponsor optimaal kan worden. Ervaring met de Adobe Creative Cloud programma’s is heel handig, omdat er vaak posters of plaatjes gemaakt moeten worden, maar geen vereiste. Ook zijn goede communicatieve vaardigheden van belang, zowel schriftelijk als mondeling.

Competitie Commissaris
De Competitie Commissaris is de compomama of –papa van alle leden op Gyas. Je zorgt dat ‘jouw leden’ zich welkom en thuis voelen op het Bootenhuysch. Daarom is het belangrijk dat je betrokken en toegankelijk bent. Als competitieroeiers vragen of problemen hebben, wil je namelijk dat ze direct naar je toe komen. Verder is een Competitie Commissaris degene die het overzicht heeft en geeft op de competitiewedstrijden met alle stress die daarbij komt kijken. Natuurlijk kan de passie voor en ervaring met competitieroeien niet ontbreken. Compocom is de leukste functie, want je staat dicht bij de leden en ze zijn je altijd erg dankbaar omdat ze, net als jij, lol hebben in wat ze doen! Je bent de rots in de branding voor een grote groep leden. Tijdens de introductieperiodes ben je er voor de eerstejaars, zij kennen jou dan ook als een van de eerste uit het bestuur. Het is een gewaardeerde taak om eerstejaars thuis te laten komen op de vereniging en ze een plek te geven. Ook is het contact met je collega’s uit de andere steden erg goed en boeiend. De compocoms waren niet voor niets de eersten met een jaarlijks of vaker terugkomend functiediner.

Materiaal Commissaris
Als materiaalcommissaris sta je dicht bij de roeiers. Van bondsroeier tot competitieroeier; jij bent degene die ervoor zorgt dat al het materiaal piekfijn in orde is zodat de beste prestaties worden neergezet. Je staat midden in de vereniging en je hebt contact met alle lagen van de vereniging en externen. Daarnaast ben je voor Gyas een essentiële functie. Zonder materiaal commissaris geen vereniging.
Aanschaf, reparaties, onderhoud en toewijzingen aan of van materiaal zijn voor jouw rekening. Hierbij zul je veel samenwerken met je Wedstrijd Commissaris en Materiaalcommissie. Belangrijk is dat je een harde werker met praktisch inzicht bent. Bovenal moet je het overzicht zien te bewaren in de grote hoeveelheid aan werkzaamheden en flexibel kunnen inspelen op zaken die zich plotseling voordoen. Veel zaken kun je niet alleen, organiserend vermogen en het kunnen aansturen van mensen is daarbij erg handig. Eveneens is het van belang om zo nu en dan streng te zijn en leden erop aan te spreken om verantwoord met materiaal om te gaan. Kluservaring is niet nodig. Een algemene kennis van de roeisport is wel handig.

Bootenhuysch Commissaris
Als Bootenhuysch Commissaris ben je met diverse dingen in de weer op Gyas. Denk hierbij aan inkoop, schoonmaak, onderhoud en zorgen dat het reilen en zeilen op Gyas loopt zoals het moet lopen. Ook ben je de fiscus voor de Bootenhuysch rekening die gaat over alle inkoop en verkoop van de consumpties op Gyas. Ten slotte heb je een belangrijke sociale functie naar vooral de eerstejaars leden toe. Het is namelijk ontzettend belangrijk dat eerstejaarsleden zich thuis gaan voelen op Gyas.
Daarnaast ben je als Bootenhuysch Commissaris natuurlijk onmisbaar op de bruisende borrels die Gyas rijk is. Samen met de Commissie van Beheer zorg je voor het reilen en zeilen op Gyas.

Commissaris Gebouw
Sinds het bestuursjaar ’19-’20 is de Commissaris Gebouw de negende functie binnen het bestuur van Gyas. De Commissaris Gebouw heeft twee hoofdtaken. Je fungeert voor Gyas als projectmanager voor de verbouwing en daarnaast ben je betrokken bij het onderhoud van het huidige gebouw. Je hebt binnen de functie niet altijd veel contact met leden, maar het is noodzakelijk dat leden wel input kunnen geven. Hier moet je een goede balans in vinden.

Reacties

Extra gegevens