Selectiedag 8 oktober!

Arienne Dijkstra
Wil jij dit jaar onderdeel uitmaken van de beste wedstrijdploeg van Nederland? Begint het bij jou ook te kriebelen als je een acht op het kanaal voorbij ziet razen? Krijg je kippenvel bij de verhalen van oud-wedstrijdroeiers en filmpjes van hard roeien? Of ben je gewoon nieuwsgierig naar hoe goed jij bent? Kom dan op vrijdag 8 oktober naar de selectiedag op Gyas. De selectiedag is een instroommoment voor de selectieperiode en is voor alle eerstejaars en ouderejaars roeiers die GEEN SVP hebben gedaan.
Iedereen is welkom op de selectiedag, je bent niet in het nadeel als je geen Fitgroep gedaan hebt!

Hoe ziet de selectiedag eruit?

De dag heeft drie verschillende blokken waarin je kunt deelnemen:

Blok 1: 09:00-11:00
Blok 2: 12:00-14:00
Blok 3: 14:00-16:00
Blok 4: 16:00-18:00


Binnen elk blok zijn er vier verschillende onderdelen die doorlopen worden:

Fysieke meting (lengte, gewicht, vetpercentage)
Ergometer test (500m maximaal)
Persoonlijk gesprekje met de betreffende coachkaders


Diezelfde avond hoor je van het coachkader of je door mag met de selectie en zal de daadwerkelijke selectie beginnen. Deze selectie bestaat uit 5 weken trainen met verschillende meet momenten waarna de wedstrijdploegen op donderdag 11 november definitief bekend worden gemaakt.

Ik kan nog helemaal niet roeien maar wil misschien wel wedstrijdroeien, kan dat?
Ja natuurlijk, de selectiedag is voor iedereen die wil wedstrijdroeien of eens wil kijken of hij/zij het leuk vindt en/of geschikt is.

Ik twijfel nog tussen TopC4 en wedstrijdroeien, wat kan ik het beste doen?
De selectieperiode voor TopC4 is pas na de selectie voor wedstrijdroeien. Je kan dan dus beter meedoen met de selectiedag, als daarna toch blijkt dat het niets voor jou is, kan je altijd nog TopC4 gaan doen.

Van wanneer tot wanneer loopt de selectieperiode en hoelang duurt het?
De selectieperiode loopt gedeeltelijk gelijk met de Asoposperiode en het loopt vanaf de selectiedag tot de bekendmaking donderdag 11 november. Tevens is de periode vrijblijvend, dus je kan op ieder moment stoppen.

Ik heb leuke mensen leren kennen en ik wil daar graag mee in het ploegje dit jaar. Zij willen echt niet wedstrijdroeien en mij lijkt het leuk! Nu moet ik kiezen!
Onjuist! Je hebt zowel je wedstrijdploeg waarmee je traint en je competitieploeg, waarmee je naar feestjes kan en waarmee je gezellig samen eet en chillt. Kan prima dus. Deze ploeg vorm je na de asoposperiode (na oktober).

Als wedstrijdroeier mag je niet meer drinken toch?
Klopt gedeeltelijk, je gaat namelijk vanaf eind december tot eind juni intraining, wat inhoudt dat je gaat trainen om heel fit te worden. Echter is het zo dat de belangrijkste en tevens mooiste feesten buiten je intrainingsperiode zijn. Ook is het zo dat er gedronken moet worden op de wedstrijden die je wint, Gyanen komen uit alle hoeken om te vieren dat je ploeg heeft geblikt!

Hier een mooi filmpje die een indruk geeft van wedstrijdroeien:
https://www.youtube.com/watch?v=-nCB2B2vXSk&t=3s

Mocht je nog vragen hebben kan je mij altijd mailen (wedstrijd@gyas.nl) of appen (0610392525)
Hopelijk tot aankomende vrijdag!Reacties

Extra gegevens