Voorbeschouwing Amstelbeker

zo 27 sep 2020Anna Honingh
Aanstaande zondag wordt de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen verroeid. De Amstelbeker viert dit jaar haar 2e lustrum op een bijzondere manier met mondkapjes en aanvullende maatregelen. De 750 meter lange race loopt van Nereus tot aan de Hoop en werkt met een knock-out systeem. De snelste studenten- en burgervereniging ploegen tegenover elkaar komen te staan in de finale om de Palm- en Fortunabeker.

Dit jaar stuurt Gyas een mannen en een vrouwen 8+. De mannen, gestuurd door Anniek Buiskool en voorgeslagen door Luuk Adema, zullen 14 andere ploegen moeten verslaan voordat ze door kunnen dringen naar de finale. De ploeg bezit over veel ervaring en is er op gebrand om het ver te schoppen zondag.
De dames worden gestuurd door Nynke Hoogsteen en voorgeslagen door Iris Schuch. Ook zij zullen hun best moeten gaan doen om zich in het competitieve veld te handhaven, en zo hopelijk door te dringen naar de finale.
Het aanzicht van een ‘zwart-wit-cognac’ Gyas acht, is iets wat we het afgelopen half jaar hebben moeten missen. Mede daarom staan de roeiers te popelen om de Amstel over te schieten. Het belooft een zonnige dag met hard roeien te worden. Namens Gyas wens ik de ploegen veel plezier en succes bij de Amstelbeker.

De uitslagen zijn vanaf 13.00 uur (dames) en 13.15 uur (mannen) live te volgen via: https://regatta.time-team.nl/amstelbeker/2020/live.php

Reacties

-- anoniem -- · ma 28 sep 2020 om 08:42