Nabeschouwing Novembervieren - 2 BLIKKEN

zo 03 nov 2019Déan Klimp
Afgelopen zondag lagen 9 viertjes van Gyas aan de start van de Novembervieren, een wedstrijd op de Amstel waar 4km verroeid werd van het Kalfje naar de Hoop. Na een lange tijd skiffen was dit voor velen de eerste keer dat er weer in een groot nummer gestart werd. Ondanks het bochtige parcours zijn veel ploegen erin geslaagd om wat meters van van de 4km af te snoepen. Én er waren twee overwinningen: zowel in het DG4+ veld als het HG4* veld was het een boot van Gyas die als snelste over de finish kwam. Gefeliciteerd met deze mooi prestatie! Onderaan het verslag is een overzicht van de uitslagen te vinden.

De middengroep dames beten zondag het spits af in blok 1. Én met succes: het viertje met Marij, Leonie, Anouk, Esther en stuurvrouw Anniek wonnen in het DG4+ veld! Ook het viertje met de kersverse middengroep dames Rosanne, Nienke, Iris (S.), Dagmar en stuurvrouw Nynke startten in dit blok en behaalden een knappe vierde plek in een veld met 21 boten. Tot slot ging er ook een boot met de oud wedstro’s Sanne, Irene, Daniëlle, Cheryl en stuurvrouw Suzanne te water op de Amstel; de boot maakte als hekkensluiter in dit veld de Gyas sandwich compleet.

In blok 2 was het de buurt aan de dubbelvieren van Gyas. Wederom met succes: de mannen dubbelvier van Luuk, Ties, Kimo, Branco en stuurvrouw Anniek kwamen als snelste over de finish bij de Hoop en wonnen hiermee het HG4* veld! Ook de middengroep lichte dames dubbelvier ging van start in dit blok en eindigden op een gedeelde zesde plek in een veld van twaalf.

De zondag werd afgesloten met vier viermetten in blok 3, twee zware en twee lichte viertjes. In het zware veld trok de vier van stuurvrouw Marloes met daarin Jan, Jelte (K.) en invallers Koen en Axel aan het langste eind. Ze eindigden zesde in het HG4+ veld met maar liefst 33 inschrijvingen. Drie plekken daarachter eindigde de viermet van Nick, Niels, Leonard, Joost en stuurvrouw Anniek als negende. In het onderonsje tussen de lichte boten was het de "Marreth Raket" met Stijn, Joris, Niek, Stefan en stuurvrouw Marreth die ondanks wat geknuffel met de boot van Thêta als snelste Gyas boot over de finish kwam. Ze eindigden als vijfde in het LHG4+ veld. Drie plekken daarachter werd de boot met Tom, Marnix, Jelte (t B.), Rick en stuurvrouw Nynke achtste.

Hieronder een overzicht van alle uitslagen:
  • 14:37.9 (1e) DG4+ met Esther, Anouk, Leonie en Marij (stuur: Anniek)
  • 15:07.0 (4e) DG4+ met Dagmar, Iris, Nienke en Rosanne (stuur: Nynke)
  • 16:35.4 (21e) DG4+ met Cheryl, Daniëlle, Irene en Sanne (stuur: Suzanne)
  • 12:34.6 (1e) HG4* met Branco, Kimo, Ties en Luuk (stuur: Anniek)
  • 14:49.2 (6e) LDG4* met Johanna, Marieke, Nienke en Fleur (stuur: Nynke)
  • 13:53.7 (6e) HG4+ met Axel, Jelte (K.), Koen, Jan (stuur: Marloes)
  • 14:00.1 (9e) HG4+ met Joost, Leonard, Niels en Nick (stuur: Anniek)
  • 14:17.9 (5e) LHG4+ met Sefan, Niek, Joris en Stijn (stuur: Marreth)
  • 14:25.3 (8e) LHG4+ met Tom, Marnix, Jelte (t B.) en Rick (stuur: Nynke)

Er werd door de mannen tevens gestart in "Movember"-stijl; een mooi gebaar richting het initiatief om aandacht te vragen voor o.a. prostaatkanker en teelbalkanker.

Reacties