Sponsorgoals.nl

Voorbeschouwing 136e Varsity

zo 07 apr 2019Sybren Visser
Aankomende zondag, 7 April, zal de 136e Varsity plaatsvinden op het Amsterdam-Rijnkanaal tussen Houten en Culemborg. De Varsity is de eerste wedstrijd van het korte baan seizoen. De eerstejaars zullen hier een poging gaan doen zich naar de top 3 van de klassementen te roeien en misschien zelfs beginneling af te worden. Daarnaast is er in het hoofdnummer, de Oude Vier, de kans om eeuwige roem te vergaren door het blik te pakken en Gyas de eerste kroegjool te bezorgen.

Als eerst zal het zondag de beurt zijn aan de EJD om de baan over te gaan. Na een toch ietwat teleurstellende Heineken Roeivierkamp, zullen zij roeiend Nederland willen verrassen met goed en hard roeien!
Vervolgens is het de beurt aan de lichte dames. Deze dames lieten op de korte afstand op de Heineken zien dat ze hard 250 meter kunnen varen. Ze hebben de afgelopen weken hard getraind en zullen, met acht hele palen, deze goede 250 meter uit willen bereiden naar een goede 2k.
Rond kwart over elf is het dan de beurt aan de EJZ. Deze mannen hadden een goede tweede dag op de Heineken, met een vijfde plaats als algemeen resultaat. Zij zullen zich dus willen laten gelden op de 2k afstand om de eer van de knorren in de top van het klassement te verdedigen.
De EJL is als laatste van de eerstejaars ploegen aan de beurt. Met één achtste plek en twee derde plekken op de Heineken zullen zij voor de winst willen gaan. Dit beloofd een spannende strijd te worden!

Het hoofdnummer van de Varsity is natuurlijk de Oude Vier. Met Jorn, Ties, Axel, Teun en stuur Aniek, zullen zij de eer van Gyas hoog gaan houden. In de boord aan boord race naast alle hard roeiende mannen van Nederland, gaan zij de finale halen en winnen. Hiermee zullen zij het Gouden Blik bemachtigen en Gyas haar eerste Varsity winst bezorgen. Dit zal gevierd worden met een legendarische kroegjool zondagnacht!

Met een weersvoorspelling van zo’n 18 graden, is er zondag geen betere besteding van je dag te bedenken dan het aanmoedigen van onze ploegen!

De lotingsvergadering zal vannacht plaatsvinden waarna het definitieve tijdschema en de loting pas bekend zullen zijn. De loting is hier te vinden.

Ook kan er nog gestreden worden in het voorspellen van de toekomst middels de TOTO

Aan alle ploegen veel succes en plezier aankomende zondag, komt dat allen zien, GWDV!

Geschreven door Lotte Smit (Wedstrijdcommissie)

Reacties

Extra gegevens