Voorbeschouwing EK, Glasgow

Vandaag begint het EK roeien in Glasgow waar drie Gyanen (Marloes, Sophie en Ymkje) aan de start liggen. Marloes en Ymkje gaan in de vrouwnacht van start en Sophie start in de vrouwendubbelvier.

Sophie gaat vandaag om 11:24 Nederlandse tijd van start. Na een wat wisselend optreden in Luzern zullen zij in Glasgow willen laten zien weer terug te zijn om mee te doen voor een podiumplek.

Marloes en Ymkje gaan donderdag om 11:24 Nederlandse tijd van start in de Race for Lanes. Hun veld kent in totaal maar drie inschrijvingen (Groot-Brittannië, Roemenië en Nederland). De kans op een goed resultaat is aanzienlijk nu hun grootste tegenstanders, die niet uit Europa komen, niet aanwezig zijn. Hun finale gaat zaterdag om 14:00 Nederlandse tijd van start.

Heel veel succes!

Reacties

Marloes Oldenburg · vr 03 aug 2018 om 14:27
VANDAAG
Vrijdag 11.24 (12.24 NL tijd) mogen we van start
De wind is wat gaan liggen, zo ook de flinke golven.
Voorwedstrijd geen geintjes dit keer, we varen volle bak door.

Roemenen zijn op strafkamp geweest en hebben met hun nieuwe line-up aan snelheid gewonnen. Engeland zal als gebruikelijk goed uit de startschoenen vertrekken.

Onze nieuwe opstelling loopt steeds meer als een machine. Hier en daar haperen we nog wel is wat. Maar het gezamenlijk knieën plat, doorstaan, hebben we gevonden. Rest het geduld in de keerpunten voor het vasthouden van de snelheid.

Vanaf nu gewoon het plan afwerken.
De warming up baan is 300m dus we gaan alles op het land doen en elke meter die we roeien is mooi meegenomen.

Mantra van vandaag:
- compact
- aan de boot
- uitrijden

Extra gegevens