Competitie Start Periode

ma 28 aug 2017 17:30Tjitske Bakker
Beste roeiers,

Na de zomer zal het vervolg van jullie roeicarrière beginnen met de CSP: de Competitie Start Periode. Wil je actief blijven roeien en aankomend seizoen wedstrijden starten met een groep andere competitieroeiers of zelfs in een Clubacht? Heb jij coach-/stuurambities voor komend jaar? Dan is de CSP een geschikt traject voor jou! In een nieuwe samengestelde ploeg ga je verschillende boottypes uitproberen en ga je samen de Najaarsbokaal, of enkele wedstrijden van de Najaarsbokaal, starten.


De CSP is bedoeld voor alle tweede- of ouderejaarsroeiers die fanatiek willen blijven competitieroeien. Opgegeven voor de CSP gaat individueel, je mag één iemand aangeven met wie je graag in een ploeg terecht wilt komen. Deze persoon moet zich ook zelf nog inschrijven op de lijst. Driehoekjes maken heeft geen zin, zorg dus echt dat je je alleen of in een koppel opgeeft. Tijdens en na de CSP heb je nog alle mogelijkheid om zelf je uiteindelijke ploeg samen te stellen. Je CSP-ploeg is dus niet per definitie je ploeg voor de rest van het jaar!

Aan het begin van de periode worden nieuwe ploegen gevormd met een eigen coachkader, stuur(ploeg), coördinator en supervisor. Deze indeling wordt gebaseerd op voorkeur voor boottype en aantal keer trainen per week. Mocht je interesse hebben in het clubroeien, dan kan je dat ook in deze periode uitproberen.

De startbijeenkomst van deze periode is op maandagavond 28 augustus. Houd deze datum dus vrij! Hier wordt uitleg gegeven over het doel en de opzet van de periode. Daarnaast is het de eerste kennismaking met je nieuwe potentiële ploeg! Natuurlijk kan het tijdens de CSP toch niet goed blijken lopen binnen een ploeg. De coördinatoren zijn er dan om te helpen en de samenstelling tussen ploegen onderling aan te passen. Aan het einde van de periode wordt van elke ploeg een roeiplan verwacht over wat zij het komende jaar willen gaan doen. Het doel van de CSP is iedereen die wil een goede basis te geven om lekker samen te kunnen roeien komend jaar!

Schrijf je hier in als roeier voor de CSP.

------------------------------------------
Coachen tijdens de CSP

Heb jij voor komend jaar juist coachambities, ook dan kunnen we je hulp hard gebruiken tijdens de CSP. Wil je komend jaar fanatiek een eerstejaarsploeg of ouderejaarsploeg gaan coachen of twijfel je om voor TopC4 coach of Clubcoach te gaan? Dan is de CSP ideaal om je coachvaardigheden te verbeteren. Aangezien de CSP naadloos overloopt in de Clubselecties is dit al een mooie kans om geschikte clubroeiers te spotten. Daarnaast zullen er rond september RC1 en RC2 coachcursussen komen waar de CSP- en SVP-coaches voorrang op hebben. Hier komt een aparte inschrijflijst voor.

Schrijf je hier in als coach voor de CSP.

--------------------------------------------
Sturen tijdens de CSP

Wil jij graag wedstrijdsturen of gewoon meer ervaring opdoen met het sturen van bijzondere nummers, dan is er voor jou zeker ook een plekje in de CSP. Op de inschrijflijst kun je aangeven wat jouw ambitie of ervaring met sturen is. Op basis daarvan wordt je in één van de groepen ingedeeld. Tijdens de CSP zal er ook weer een stuurcursus georganiseerd worden. Je wordt hierbij begeleid door ervaren stuurtjes, zodat je veel kan leren en zo snel mogelijk je stuurexamens kunt halen!

Schrijf je hier in als stuur voor de CSP.

Reacties

Extra gegevens