Nabeschouwing Kölner Stadtachter

za 16 jul 2016Ernst Rodenburg
De meeste hebben het misschien niet mee gekregen, maar er is afgelopen weekend weer een wedstrijd verroeid! Namelijk de Kölner stadsachter. Dit is een epische race op de rivier de Rijn die dwars door Keulen wordt gevaren in een C8+.
Deze wedstrijd wordt jaarlijks gevaren tijdens het feest 'Lichtenstad' waar elk jaar weer honderdduizenden mensen op af komen. Dit jaar was niet anders! Helaas mocht het voor Gyas niet tot een goed einde komen daar pech en narigheid..


Wat wel anders was was dat Gyas, voor het eerst sinds 2012, weer eens deelnam aan deze race. Met een geleende C8+ van de roeivereniging Dusseldorfer Ruderverein 1880 en een achttal roeiers plus stuur van Gyas was de race eigenlijk al gewonnen. Gestuurd door Linde van Tilburg en met op slag de vedette Rogier Blink op zeven Tim daarachter Luppes, op vijf Luuk Adema, op vier Tijmen Mennink, op drie Jorn Haverkort, op twee Geert Hemminga en last but not least op boeg Damion Eigenberg kon het eigenlijk niet meer fout gaan.

Met een goede voorbereiding in de benen ging het octaat vol goede moed het water op. Ze wisten dat door hun voorbereiding, die bestond uit twee keer in een C4 roeien, ze een goede pot neer konden zetten en lekker mee konden komen in het veld. Het zou waarschijnlijk ook een epische race worden ware het niet dat de C8+ door de stroming werd bevangen en op een rots sloeg waardoor er een scheur in de huid ontstond en de boot water maakte. Door de snelle reactie van Linde en het rustig blijven van de roeiers konden ze gelukkig op tijd naar de kant toe roeien waar ze boot snel uit het water hebben gehaald voordat deze op de bodem van de Rijn belandde.

Al met al was deze race een teleurstelling, maar zoals het gezegde luidt: " Het gaat niet om de bestemming, maar om de reis er naar toe." Naar mijn weten heeft iedereen veel plezier gehad in de voorbereidingen en in de reis naar Keulen. Natuurlijk was het feest daarna ook nog geweldig het zij met een bitter randje. Gelukkig was dat bitter randje gauw vergeten en kon iedereen uiteindelijk toch genieten van de gezelligheid, het mooie vuurwerk en het lekkere Duitse bier. Het was uiteindelijk toch een geslaagd weekend. Alleen niet in roeiend opzicht, maar daar komen nog genoeg pogingen voor in de komende jaren!

Reacties

Rob Nijmeijer · di 19 jul 2016 om 22:43
Hoeveel pokémon heb je gevangen Ernst?
Ernst Rodenburg · do 21 jul 2016 om 18:01
heul veul!

Extra gegevens

Meer nieuws