Wil jij de touwtjes in handen hebben?

vr 06 mei 2016Albert Koller
Heb jij altijd al willen weten hoe je een acht het snelst over het kanaal kan sturen? Hoe je goed kunt leren coachen in de boot? Wat je moet doen om een ploeg het beste uit zichzelf te laten halen? Wil jij erachter komen of een periode lang met een ploeg hard trainen en ze goed leren aansturen wat voor jou is? Ben jij in voor een paar weken lang serieus trainen? Dan is het sturen van een talentenboot wat voor jou!

Na een aantal weken samen hard trainen zullen dit jaar op de NSRF een Dames 8+, Heren 8+ en een Lichte Dames 4* laten zien wat ze in een paar weken tijd hebben kunnen leren. Twee kilometer lang zal er worden gestreden op de Bosbaan om als eerste over de streep te komen. Om zo hoog mogelijk te eindigen zijn er niet alleen sterkte roei(st)ers en goede coaches nodig, ook een stuur is erg belangrijk in de boot. Met de juiste calls, motiverende woorden en het inzicht om op het juiste moment een ploeg in te halen kun je als stuur heel veel betekenen voor een ploeg. Als je dit graag wilt uitproberen, ervaring op wilt doen en (beter) wil leren sturen, kun je je aanmelden als stuur voor deze projecten. Ervaring is niet nodig! Je zult worden begeleid door je coaches en ervaren wedstrijdstuurtjes. Als je je wilt aanmelden, moet je een mail sturen naar baios@gyas.nl.
Ook als je niet beschikbaar bent tijdens het Talentenproject, of je misschien pas wil gaan sturen na de zomer maar wel interesse hebt: stuur vooral een mail naar baios@gyas.nl voor meer informatie. En onthoud: ook de beste stuurtjes zijn ooit begonnen zonder een idee te hebben van wat een boot sturen nou precies inhoudt.

Reacties