Schrijf je nu in voor de selectiedag voor een talentenboot!

vr 06 mei 2016Albert Koller
Wil jij hard roeien in een acht of dubbelvier er denk jij er over na om volgend jaar te gaan selecteren voor één van de eerstejaarsboten of voor een clubboot? Dan is een Talentenacht wat voor jou! Omdat de ORCA-slotwedstrijden dit jaar gestart zullen worden door alle eerstejaars competitieroeiers zullen er drie boten worden samengesteld: een mannenacht, een damesacht en een lichte dames dubbelvier die alle drie op de NSRF-slotwedstrijden zullen uitkomen. Op 6 mei zal hiervoor een selectiemoment plaatsvinden.

De Talentenachten en Talentenvier zullen deelnemen aan de wedstrijd van de Nederlandse Studenten Roei Federatie (NSRF), op de Bosbaan. De NSRF is de laatste nationale wedstrijd van het jaar voor de wedstrijdroeiers en zal plaatsvinden in het weekend van 1 juli t/m 3 juli, direct gevolgd door het uittrainingsfeest. De achten starten in een speciaal 'Talentenachten' veld, waarin alleen competitieroeiers zitten. Op vrijdagavond is er een sprint over 500m en op zondagmiddag een 2k wedstrijd.

Wie komen hiervoor in aanmerking? eerste- (inclusief lenteleden) en ouderejaars competitieroeiers die ongeveer 5x per week willen trainen en een nationale wedstrijd willen starten. Op die manier kun je proeven hoe het is om als wedstrijdroeier te trainen en een wedstrijd te starten. Uiteraard is het mogelijk om de ORCA-slotwedstrijden nog te starten als je in een Talentenboot terecht komt. Er wordt dan gekeken naar het trainingsschema zodat je beide wedstrijden (ORCA-slot en de NSRF-slot een week later) kan combineren.

Lenteleden zijn ook meer dan welkom op de selectiedag! Net zoals Jorn Haverkort, Marloes Oldenburg, Sem Hulsman en Geert Hemminga kun ook jij na een paar weken roeien in een talentenacht terecht komen!

Selectiemoment:
Op vrijdag 6 mei zal er een kleine selectiedag plaatsvinden. Hierbij zijn er 2 blokken:
Blok 1 van 15.00 – 17.00
Blok 2 van 18.00 – 20.00

Tijdens de selectiedag zal je 500m trekken op de ergometer, een stukje technisch ergometeren en voor de rest een vragenlijst invullen met betrekking tot wat praktische zaken. Na de selectiedag zullen de coaches bepalen welke roeiers de NSRF zullen gaan starten. Om in aanmerking te komen zul je dus aanwezig moeten zijn op de selectiedag! Mocht je op 6 mei echt niet kunnen, neem dan even contact op via wedstrijd@gyas.nl. Voor verdere vragen kun je contact opnemen met Albert.

Reacties

-- anoniem -- · do 07 apr 2016 om 20:07
Talentenacht supermooi! Sowieso doen!
Floor Metz · do 07 apr 2016 om 22:28
Jaa talentenacht is echt geweldig!!
Kornelis Doesburg · do 07 apr 2016 om 22:48
loot graag mee!
Bastiaan Buschman · do 07 apr 2016 om 22:57
De talentenacht heeft mij toentertijd laten inzien dat ik graag wilde wedstrijdroeien. Naast al het vele roeien en de vele ervaringen heb ik veel genoten van het verkennen van onze roeitalenten door spelenderwijs in de blauwe bakken het roeien verder te ontwikkelen en nog meer van het roeien te gaan houden. Graag sta ik elke borrel met mijn mede talentenacht roeiers op de borrel om na te praten over de twee kilometer strijd en hoe we al reupend de finish over gingen. Schrijf je snel in voor deze mooie tijd, want meer reupen=meer beter
Jan Bant · za 09 apr 2016 om 12:33
Bastiaan Buschman schreef:De talentenacht heeft mij toentertijd laten inzien dat ik graag wilde wedstrijdroeien. Naast al het vele roeien en de vele ervaringen heb ik veel genoten van het verkennen van onze roeitalenten door spelenderwijs in de blauwe bakken het roeien verder te ontwikkelen en nog meer van het roeien te gaan houden. Graag sta ik elke borrel met mijn mede talentenacht roeiers op de borrel om na te praten over de twee kilometer strijd en hoe we al reupend de finish over gingen. Schrijf je snel in voor deze mooie tijd, want meer reupen=meer beter
Bedoel je dat je graag mee loot?