Asopos Najaarswedstrijden

za 22 - zo 23 okt 2016
De derde wedstrijd van de najaarsbokaal zal dit weekend verroeid worden op de bosbaan in Amstelveen. Ouderejaars zullen hier op een afstand van 2km de gehele bosbaan over gaan in een boottype naar keuze, waar zij de gehele csp periode in getraind hebben.

Dit is tevens de eerste échte nationale wedstrijd voor alle eerstejaarsploegen. Tegen alle andere eerstejaarsploegen uit heel Nederland wordt 500 meter boord-aan-boord geroeid.

Nieuws

Nabeschouwing Asopos Najaars + NK groot

Afgelopen weekend was het zover, de Asopos, de eerste wedstrijd voor de eerstejaars van Gyas. Deze werd verroeid op de Bosbaan in Amsterdam. Een mooi moment om ervaringen op te doen en te kijken of je al een beetje heb leren roeien. Ze hadden hier een afstand van 500 m of 2000 m voor om te kijken of ze gelijkwaardig of superieur aan de andere verenigingen waren. De wedstrijd was over twee dagen verspreid met op de zaterdag alle dames C4+ ervaren en onervaren veld. Ook was er op zaterdag het DSA 2x veld waar Gyas een boot had liggen en natuurlijk de eerstejaars achten die voor het eerst een echte 2k (2 kilometer) gingen varen. En op zondag de Heren C4+ onervaren en ervaren, de EJD selectie acht en de EJLD viertjes.

Voorbeschouwing Asopos Najaars + NK Groot

Dit weekend wordt de Asopos Najaarswedstrijd verroeid op de Bosbaan in Amsterdam. Voor de meeste roeiers is dit de eerste keer op de Bosbaan en de ideale mogelijkheid om zich te meten met de rest van roeiend Nederland. Het belooft een mooi weekend te worden met vele Gyas boten die over het water gaan.

Asopos Najaars + schema's

De Asoposperiode begint langzaam zijn einde te naderen, de wedstrijd waar het allemaal om gaat zit er aan te komen, de Asopos Najaarswedstrijden. Hier zullen we Gyas massaal vertegenwoordigen met alle eerstejaars comporoeiers, de wedstrijdselectanten en ouderejaars compoploegen. Met 58 ploegen gaan we de Bosbaan op 22 en 23 oktober zwart-wit-cognac kleuren en gaan we er een mooie dag van maken. Over een afstand van 500m of 2000m, afhankelijk van het veld, zullen onze Gyanen laten zien wat ze waard zijn!