Geschiedenis Rogier Blink

Toen Rogier op Gyas kwam binnenlopen bestond er nog geen Facebook of Twitter, zelfs nog geen euro. Een aantal van jullie leerde net praten, lopen, fietsen, of ging naar groep 1 van de basisschool. Het was 1999. Een 2m lange, 17-jarige eerstejaars student kwam zich melden op Gyas en had zin om hard te sporten, roeien moest het worden.


Dat Rogier talent had bleek al gauw. Via Eerstejaars Zwaar 2000 en Tweedejaars Zwaar 2001 mocht hij al in zijn derde roei-jaar naar het WK Onder 23 van 2002. Daar moest hij nog genoegen nemen met een 11de plek, maar een jaar later wist hij op hetzelfde WK Onder 23 een bronzen medaille te veroveren in de Mannen Skiff. Vanaf 2005 is Rogier vrijwel onafgebroken jaarlijks voor Nederland uitgekomen op Europese Kampioenschappen, Wereldkampioenschappen en Wereldbekers. In 2008 en 2012 heeft hij zelfs deelgenomen aan de Olympische Spelen van Beijing en Londen, waar hij helaas twee keer net naast de medailles greep.


Met twee gouden, twee zilveren en vier bronzen medailles op internationale roeiwedstrijden mag Rogier zich een van de beste Nederlandse roeiers van het afgelopen decennium noemen. Niet slecht voor iemand die voordat hij in de KEIweek op Gyas aankwam nog nooit een roeiboot van dichtbij had gezien.

Op dit moment is Rogier aan het trainen voor het WK dat dit jaar van 24 t/m 31 augustus zal plaatsvinden in ons eigen Amsterdam. Vorig jaar behaalde hij brons op het WK, dit jaar moet dat een mooiere kleur worden. Hoewel de doelstellingen veranderd zijn, blijft de reden voor hem om te roeien hetzelfde als toen hij 15 jaar geleden begon: hard trainen, buiten zijn en samen met je ploeg de grenzen van je lichaam opzoeken is gewoon geweldig!