Sponsorgoals.nl

Chocotough

Dát is pas TOF!(2011) - Gecoördineerd rammen(2012) - Sociaal geaccepteerd(2013)

Op een donkere donderdagavond begin November 2011 vond er een ploma plaats in het Tuinhuis te Groningen. Een vooralsnog naamloze ploeg, geboren uit Asopos Heren 4 en aangevuld met een informaticus, kwam bijeen voor overleg op hoog niveau. Na heftige discussies werd de naam Chocotough gevonden voor deze ploeg, de olifant werd gekozen om als mascotte te prijken op de ruggen van deze roeihelden in spe.

Er werd fanatiek geroeid in zowel de NOOC wedstrijden als tegen de coaches van Blik Vooruit. De afloop van laatstgenoemde wedstrijd staat de meeste Gyanen nog fris in het geheugen. Een C4+ gevuld met twee EJD’ers en twee ouderejaars competitieroeiers had het nakijken en verloor met drie bootlengtes verschil van ‘een stel sjaars’ met volgens velen ‘de meest gaye’ ploegnaam uit de geschiedenis van de AGSR. Deze beschamende gebeurtenis staat nog altijd bekend als ‘de schande van Januari’.

Naast het roeien werd de ploma op donderdagavond fanatiek doorgezet en onder het genot van een biertje of wodka meegebracht door onze ploegpool leidde dit tot bizarre uitspraken van de arts in opleiding die in deze ploeg actief is.

Het fanatieke feesten in Tilburg, Amsterdam en Delft werd deze ploeg nooit in dank afgenomen. Doorgaans stond Chocotough eerder dan Bestuur Dibsma aan de baan omdat ze weer eens in de eerste heat moesten starten. En wanneer er ondanks het feesten dan toch een keer gewonnen werd op de PEiL werd er om duistere redenen geen blik uitgereikt aan ‘de geelpetten’. Na de frustratie geuit te hebben op een nabijstaand lustrumkarretje reisde Chocotough weer af naar het hoge noorden.

Komend jaar zal Chocotough de B4+ Najaarsbokaal starten en daarna gaan shinen in het 4+ veld! Wie weet volgt dan eindelijk dat eerste blik, mede dankzij ons supercoachkader!

Ploegvoorzitter

-- anoniem --

Roeier

-- anoniem --
Cian van den Boogaard
Fedde Broekman
Jaron de Wit
Maarten Terpstra
-- anoniem --
-- anoniem --

Stuur

-- anoniem --
-- anoniem --
Corrien Kingma
-- anoniem --
Eva Ruiter
Irene van de Riet
Jael de Haan
Jantine Schipper
Karen van Nugteren
Keri Mangnus
Liesbeth van Duijn
Lieve den Boer
Minke Janssens
Myrthe Heger
Nathalie Plinsinga
Rianne Mulder
Robin Roeters
Romy Snijders

Coach

-- anoniem --
-- anoniem --
-- anoniem --
Yvette van den Berkhof

Coördinator

Amélie la Roi

Supervisor

Rutger de Vries

Competitie

  1. Ploegen
  2. Club

Acties