Verslagen

Verslagen vanuit Rio deel 4: Supportersverslag 2

vr 05 aug 2016
Heey hallo,

Vanmorgen stond er weer roeien op het programma! We hebben hard aangemoedigd en de resultaten hebben jullie vast allemaal gezien.

Sophie 6e in de finale. Het was ontzettend spannend in het begin en we hebben mega hard gejuicht aan de kant voor je. Helaas, zelfs mijn oranje Cie400 broek die me toch al veel mooie momenten heeft opgeleverd in combinatie met mijn oranje sokken mocht geen medaille voor de dames 8+ opleveren. Ook nu hebben Jan Willem en ik de Gyas vlag gewapperd, onder toeziend oog van zelfs het leger dit keer en volgens mij heb je t gezien! Plak of niet, wij zij trots op je en hebben genoten van de race.

Ook de skiff finales waren bijzonder om te zien en zelfs Brons voor de Holland 8!

Gisteren heb ik nog gekeken bij het baanwielrennen waar het ene record na de andere werd gefietst, ploegenachtervolgers elkaar inhaalde en er veel spektakel van de sprinters was. Vanavond ga ik nog naar Daphne en mis ik helaas de huldiging van de 8, maar als het net zo’n feest wordt als de huldiging van de lichte dubbel twee gaan de heren een geweldig feest tegemoet.

Ondertussen komen ook steeds meer sporters uit hun sportersbubbel en landen ze langzaam aan weer in de normale wereld. Hierdoor ben ik na 2 weken vogels en miereneters spotten in de amazone geüpgraded naar lekkere sporters spotten. Ik heb helaas nog niet de moed verzameld ze aan te spreken voor foto’s of handtekeningen.
Wel heb ik mijn supporterstaak uitgebreid met het verzamelen van de bierbekers waarop elke beker een andere sport is afgebeeld. Ondertussen heb ik Moutenbiken en trampoline springen dubbel die ik nog moet ruilen voor een roeien en baanwielrennen.

Terwijl Maurits de tegel voor de Holland acht grafeert is het roeien dan nu officieel voorbij. Jan Willem, die alle sessies bekeken heeft, vliegt ook snel al weer terug. Ikzelf heb nog een paar dagen om de super supporter uit te hangen en ga dan ook weer weg uit Rio.

Hopelijk genieten jullie nog van de mooie sporten, blijf hard aanmoedigen want dat kunnen de Nederlanders wel gebruiken!

Liefs
Jan Willem, Maurits en Anne

Verslagen vanuit Rio deel 3: finale Sophie

vr 05 aug 2016
Laatste woorden voor de race als reactie op een vraag:
Arnout (neef) " Ja 't is zo'n droom. Vind het zo bijzonder allemaal. Ben ook echt zo nieuwsgierig hoe 't daar is. En zo'n voorbereiding gaat"

Ik: Ja het is heel bijzonder maar uiteindelijk blijft een race net als alle andere races die je heel graag wil winnen dan wel het beste van ploeg wil laten zien. We hebben gisteravond en vandaag goede dingen besproken met elkaar om te zorgen dat we morgen wel de race varen die we willen.
We moeten 1x heel goed zijn en we zijn een ploeg die kan presteren wanneer de druk er op staat.
In 2 dagen na 2 wat teleurstellende races gevolgd door harde woorden en wat tranen voelt het nu weer dat we er als ploeg staan zoals in Luzern en alle andere goede races die we hebben gevaren. We hebben de beste training gedraaid van dit toernooi, het plan is duidelijk en gaan nu voor de beste race van het jaar!

Verslagen vanuit Rio deel 2: Supportersverslag

vr 05 aug 2016
Heey lieve Gyas-luitjes!

Mij is voor vertrek gevraagd of ik vanuit Rio wat updates wil doen aan jullie, dus bij dezen. Ik ben hier 10 augustus aangekomen en had vandaag de eerste wedstrijddag. Deze begon al gelijk goed met Sophie op het programma en uiteindelijk, door alle verplaatsingen, heeft ook Joris vandaag zijn wedstrijd gevaren! Het resultaat hebben jullie allemaal al gezien/gelezen/gehoord. Vanwege het gebrekkige Wifi hier zijn alle inhoudelijke updates een beetje mosterd na de maaltijd, dus die zal ik jullie sparen.

Toen de dames acht geroeid had hebben Jan Willem Snippe en ik de Gyas vlag, geheel tegen de regels in, over de reling gehangen en Sophie nog toegejuicht! We waren er niet van overtuigd of je het gezien hebt, Sophie, hopelijk geeft het je nog extra goede moed voor de finale zaterdag, waar Jan Willem en ik er ook weer zullen zijn! Alvast heel veel succes gewenst!

Zoals jullie allemaal hebben gezien hebben was de B-finale van Joris om 13 uur. Zelf had ik nog een sessie bij het baanwielrennen staan. Hierdoor heb ik je helaas niet meer live aangemoedigd Joris, maar misschien komen we elkaar in het Holland Heineken House nog tegen!

Vanaf de roeibaan naar het Velodrome koste ons bijna 3 uur reizen. Alles is wel aardig gestroomlijnd, maar er zijn gewoon eeerrgg veel mensen, die ook allemaal een voor een door van die detectiepoortjes moeten. Eenmaal op de baan was dit toch wel een deceptie. De sprinters reden helemaal niet zoals verwacht, helaas. Mijn broertje fietste in het ploegenachtervolgingsteam welke zich erg graag wilde kwalificeren voor de finales, waarbij ze maar 1 team er af hoefde te fietsen. Het was erg spannend, maar helaas gooide een stuurfout roet in het eten. Het was een grote achtbaan van emoties, dat hoort er bij met sport. Helaas.

Verder is Maurits ook erg betrokken hier bij de spelen, zij het wat meer in het Holland Heineken House. Hij begeleidt de show producties en grafeert de tegels die medaillewinnaars krijgen om in 'The legendary lane' te leggen. Er heerst een geinige open sfeer daar en het is ook wel weer eens wat anders om pasjes te maken met je ouders.

Al met al is het hier een enorme ervaring en is het erg leuk om zelfs in Rio bekenden van Gyas tegen te komen.


Liefs,
Anne van Schip, Jan Willem Snippe en Maurits van Sommeren

Races afgelast woensdag 10 augustus

vr 05 aug 2016
Vanochtend om 7.30 is er besloten de races niet door te laten gaan in verband met het weer. We zijn vanochtend wel naar de baan gegaan maar daar werd er tussen 7.00-7-30 al snel geconcludeerd dat het met name in het startgebied niet mogelijk is om te roeien.
Op basis van meerdere weersvoorspellingen was er geen kans op betere omstandigheden: sterke tegenwind gedurende hele middag.
Dus beslissing werd genomen om de hele dag te cancelen.

Alles races zijn naar morgen verschoven. De race tijden van vandaag blijven staan voor morgen aansluitend volgen de races van morgen.
De kans is echter groot dat er morgen ook niet veel geroeid kan worden. De weersvoorspelling oogt niet gunstig.

We hebben met de acht gelukkig wel een training op het water kunnen doen. Tussen de 1000-2000 was het nog prima te doen. Zo behouden we de voeling met de boot.

We zijn er klaar voor dus morgen hopen we echt dat het door gaat!!!

Wordt vervolgd...

Verslagen vanuit Rio deel 1: heats Sophie

vr 05 aug 2016
Mooi al die positieve reacties!
Zelf kwamen we wat beduusd van het water, want het is nog niet wat we kunnen. De 2e km kwam meer in de buurt van de snelheid die we ook in de 1e km hadden moeten genereren. De start en met name doorstart was niet gehaaid genoeg en er ontstond een dip tussen 400-800 meter waar de anderen wegliepen. Het was positief dat we niet opgaven en gingen voor de hoogste positie voor herkansing
Nu we 2e zijn geworden loten we een van de middelste banen dus ihgv ongunstige omstandigheden en voor het overzicht is dit goed

In de nabespreking kwam met name het mentale aspect naar voren, het is allemaal super spannend maar de spanning zette zich nog niet om in agressie. Dit willen we morgen niet meer laten gebeuren, we zullen groeien in het toernooi en zorgen dat we toewerken naar de race van ons leven.

Vandaag gaan we ons verder voorbereiden en oa joris aanmoedigen!

Hebben jullie vragen of willen jullie dingen weten stel ze en dan proberen we ze asap te beantwoorden.
Groetjes Sophie