Nieuws

12 oktober SAVE THE DATE

do 12 okt
Na de prachtige gouden WK-medailles van Ymkje en Marloes in Belgrado afgelopen weekend en de uitstekende prestaties van Erik en Willemijn eerder deze zomer is het tijd om hen op Gyas in het zonnetje te zetten. Houd dus allemaal de avond van 12 oktober vrij om naar Gyas te komen, zodat wij hen samen kunnen huldigen en feliciteren voor deze prachtige prestaties! Meer informatie over de exacte tijd en invulling volgt.

Rabo ClubSupport

Beste leden,


Dit jaar doet Gyas weer mee met de Rabo ClubSupport. Ben jij lid van de Rabobank en woon je in Groningen? Stem dan op Gyas! Je stem invullen duurt minder dan een minuut en per stem gaat er een bepaald bedrag naar Gyas. Hoe meer stemmen Gyas ontvangt, hoe meer geld voor een duurzamer Bootenhuysch. Met deze steun willen wij er namelijk voor zorgen dat Gyas voor het grootste gedeelte draait op groene energie en bestaat uit meer duurzame materialen.


Je kunt als lid van de Rabobank je stem uitbrengen via de Rabo App of online via rabobank.nl/clubsupport. De stemming sluit op 26 september. Zorg er dus voor dat je hiervoor jouw steentje bijdraagt aan een duurzamer Gyas!

Najaarswedstrijden

Lieve ouderejaarsleden,

Aankomend weekend zal het Najaarsseizoen van start gaan met de Fylí Agon in Almere. Houd de aankomende tijd de inschrijflijsten in de gaten, want vanaf nu kan je je inschrijven voor het starten van losse wedstrijden!
Momenteel kun je je inschrijven voor de Herfstregatta (tot 24 sep) en de Army Regatta (tot 23 sep).
Binnenkort zullen inschrijflijsten voor de volgende wedstrijden opengaan:
- Knorresteijn Memorial Regatta, 14/15 okt
- Njord Najaarswedstrijden, 21/22 okt
- Asopos Najaarswedstrijden, 28/29 okt
- Argo Najaars Slotwedstrijden, 4/5 nov

Als je vragen hebt over het starten van deze wedstrijden mail dan naar competitie@gyas.nl of spreek me (Tamár) aan op Gyas.

Gyas Das en Jaarcollectie ophaalmoment

Beste leden,

Heb jij de Gyas Das besteld? Dan kan je deze maandag 18 september tussen 13.00-16.00 komen ophalen op Gyas! Daarnaast is er ook een kans om de jaarcollectie op te halen, mocht je dit eerder vergeten zijn. Mocht je niet kunnen, vraag dan even iemand anders om het voor jou op te halen!

Vacatures NSRF bestuur

De NSRF zoekt een nieuwe voorzitter en vicevoorzitter!

Wil jij je graag inzetten voor heel studentenroeiend Nederland? Dan is de Nederlandse Studenten Roei Federatie op zoek naar jou! Meer informatie over de vacature is te lezen in de functieomschrijving op de website:

Vacature secretaris: https://nsrf.nl/vacature-voorzitter/
Vacature vice-voorzitter: https://nsrf.nl/vacature-vicevoorzitter-2/

Solliciteren op de vacatures kan t/m 8 oktober middels een mail met CV en motivatiebrief naar secretaris@nsrf.nl.

GOUD!

Wat een dag voor ons als Gyanen. Niet één maar twee gouden medailles zijn behaald op de Wereld Kampioenschappen te Belgrado! Ymkje Clevering roeide haar tweezonder samen met Veronique Meester als eerste over de streep! Het was een spannend duel met de Australische boot, maar deze wisten Ymkje en Veronique van zich af te slaan. Marloes Oldenburg lag op het water in de vierzonder, dit deed ze samen met, Hermijntje Drenth, Tinka Offereins en Benthe Boonstra. Het was een bloedstollende strijd tot en met de streep, maar uiteindelijk overwon het Nederlandse viertal! Wij willen de tweezonder en vierzonder van harte feliciteren en in het speciaal Ymkje en Marloes! Op nog vele successen als deze en tot de huldiging op 12 oktober!

Wereldkampioenschappen roeien 2023

Komende week staat ons wat bijzonders te wachten! In het Servische Belgrado vindt van 3 tot en met 10 september het 2023 World Rowing Championship plaats. Met trots melden wij dat onze Gyanen, Marloes Oldenburg en Ymkje Clevering hier aan de start zullen verschijnen. Ymkje start hier in een tweezonder, samen met Veronique Meester. Marloes zal starten in een vierzonder, met, Hermijntje Drenth, Tinka Offereins en Benthe Boonstra. De eerste heats zijn maandag 4 september, Ymkje start om 9:52 en Marloes om 10:54. Wij wensen Ymkje en Marloes enorm veel succes de komende week!

Roeien met Jaring

Komende weken komt Jaring weer langs om te roeien op Gyas! Jaring heeft een fysieke beperking waardoor hij moeilijk beweegt en praat. Hij vindt roeien op Gyas ontzettend leuk en kijkt er elke week naar uit. Door met Jaring te roeien, vaak in een C2+ naar de vlammetjes, doe je hem dus een enorm plezier. Lijkt het je leuk om af en toe met Jaring te roeien? Schrijf je dan nu samen met je ploeg- commissie- of dispuutsgenootje in via deze inschrijflijst. Na afloop kun je een biertje ophalen in de BK.
Het roeien is wekelijks op woensdag vanaf 10:30.

De Botendokter Classic

Voorafgaand aan de jaarlijkse ALV van Oud Gyas op 30 september, wordt traditioneel de Botendokter Classic verreden. Ook in de editie van 2023 hebben leden van Gyas en Oud Gyas de gelegenheid om met elkaar de
krachten te meten tijdens 2 mooie routes door Stadt en Ommeland. Er zal een lange route
uitgezet worden voor de echte fietsfanaten met een competitief element en een kortere
route voor de mensen die gezellig met elkaar een mooie ronde willen fietsen door het
Groninger land. Beide routes zullen onderweg van een gezamenlijke koffiestop genieten.

Lustrum competitiekleding

Beste leden,

Vanaf vandaag staat de compowebshop voor kleding weer open! Dit jaar bestaan we 60 jaar en hebben we eigen lustrumpakjes. Bestel een lustrum compopakje of trainingskleding. Daarnaast kan je ook weer de Gyas sweater of longsleeve bestellen!
Bestellen kan via deze link (https://www.powerhousesport.nl/gyas?password-protected=login&redirect_to=https%3A%2F%2Fwww.powerhousesport.nl%2Fgyas%2F
) met het wachtwoord 'clubroeiers'.
De officiële prijs van de producten komt in beeld wanneer je op het product klikt en deze bedragen zullen gestreept worden.

De webshop staat open t/m zondag 27 augustus!

Voor vragen kan je mailen naar extern@gyas.nl