Sponsorgoals.nl

Nabeschouwing NK Klein

vr 16 - zo 18 aprAnna Honingh
Twee podiumplaatsen voor Gyas op het Nederlands Kampioenschap voor kleine nummers, dat dit weekend verroeid werd op de Willem-Alexanderbaan. Ondanks de hevige wind en golven wisten Ties Talsma en Luuk Adema een zilveren medaille te behalen in de HE 2-, ook Iris Hochstenbach wist naar een bronze plak in het Lichte dames elite skiffveld te roeien!

De zaterdag begon met een Corona-test en de time-trials voor de ochtend ploegen. Er stond een pittige wind recht op de baan waardoor er bij de start hoge golven stonden. Dit speelde helaas menig roei(st)er parten. Luuk en Ties mochten hier als eerste doorheen beuken en roeide naar een nette 2e plek in de trials.
Hierna was het de beurt aan de mannen skiffs, Kimo roeide naar een tevens nette 11e plek en plaatste zich hiermee voor de kwartfinales. Felix, Niels en Nick hadden minder geluk en werden meteen doorverwezen naar de G/E finales. In het moeilijke water werd Nick 3e en Niels 5e in de G-finale. Felix roeide naar een een 5e plek in de E-finale. Kimo werd geplaatst in de 3e kwart finale en probeerde hier bij de beste 3 te komen voor een plekje in de halve finales. Door het onstuimige water lukte het niet om de race te roeien die hij graag wilde en om de halve finale te bereiken.
Luuk en Ties roeide in de kwart finale naar een eerste plek en plaatste zich wel voor de halve finale van zondag!
Ook Alex kon helaas moeilijk door de golven heenkomen. Na een periode van minder trainen roeide ze naar een 36e plek in de trials, waarna ze 6e werd in de F-finale.

's Middags roeide Stefan en Joris de time-trials. Joris werd hier knap 4e en Stefan 18e, waarna ze beide door gingen naar de kwart finales die later op de dag waren. Fleur en Iris kregen het als lichte dames het zwaarst te verduren met de pittige tegenwind die de hele dag aanhield. Iris werd 7e in de trials en Fleur 28e, waarbij ze helaas net achter het net viste voor de kwart-finales. Fleur roeide later op de dag de E-finale waar ze alsnog knap 4e werd! Iris roeide steady naar een 2e plek in de kwart finale en plaatste zich ook hiermee voor de halve finales van zondag.
Stefan kon helaas geen poten breken in de kwart finale en werd 4e, waarmee hij verwezen werd naar de C-finale van zondag. Joris roeide een erg moedige race en onder luid gefluit van coach Emma werd hij 2e, waardoor hij door mocht voor de halve finales.

Op zondag lag ons het echte spektakel te wachten, er stonden immers NK titels op het spel... Luuk en Ties mochten weer als eerste in actie komen. Ze werden 2e in de halve finale en drongen daarmee door tot de A-finale! Het zal vast aan Luuk zijn aerodynamische kapsel hebben gelegen. Na een halfuurtje uitrusten moesten ze meteen door naar de A-finale. Ze kwamen als 2e uit de startblokken achter Laga en vonden hier de aansluiting. Het werd een hevige strijd en de jongens trokken alles uit de kast voor een weerzinwekkende eindsprint. Ze moesten het uiteindelijk afleggen tegen Laga met minder dan 3 tiende seconde. Een 2e plek is natuurlijk altijd een beetje zuur, maar de jongens kunnen zeker terugkijken op een goed wedstrijdweekend na ruim 1,5 jaar niet racen.
Later die dag was het weer de beurt aan Stefan en Joris. Stefan roeide in de C-finale naar een 2e plek. Joris mocht aan de bak in de halve finale. Hij roeide lang op plek 3 die goed zou zijn voor een finale plaats, maar werd in de eindsprint toch bijgehaald door een lichte pik van Triton. Joris werd later 4e in de B-finale en kan zeker terugkijken op een mooi weekend.
Iris kwam als laatste in actie in de halve finales, ze roeide hier wederom steady naar een 3e plek en plaatste zich voor de A-finale. Hierin moest ze echter wel flink aan de bak, maar dit deed ze ook! Ze kwam hard opzetten vanaf de 4e plek en roeide nog bijna naar een 2e plek, maar de baan bleek net iets te kort en brons werd de kleur van de medaille. Zeker ook een mooi NK voor Iris en een prima blik om toe te voegen aan de collectie.

Namens Gyas wil ik Luuk, Ties en Iris van harte feliciteren! Ik kijk terug op een mooi en (corona)verantwoorde wedstrijd. Hopelijk kunnen we tevreden terugkijken op de blikken en biedt het perspectief voor de komende wedstrijden!

Reacties