Sponsorgoals.nl

Voorbeschouwing Hollandia NK Klein

vr 16 - zo 18 aprAnna Honingh
De terrassen gaan helaas nog niet open en van de avondklok zijn we ook nog niet af, maar er glooien lichtpuntjes aan de horizon met komend weekend het hoogtepunt: het Nederlands Kampioenschap in de kleine nummers (skiff en twee-zonder). Dit jaar niet op de Bosbaan vanwege corona, maar op de Willem-Alexanderbaan. Echter, daardoor niet minder spannend. Een wedstrijd waar de Nederlandse roeitop zich verzameld om voor komend jaar weer uit te vechten wie er in zijn eentje het hardst gaat. Gyas ligt met 10 boten aan de start.

Als eerst is het de beurt aan de Heren Elite 2- die om 10:00 de time-trials varen. In dit grote veld starten Tiels Talsma en Luuk Adema samen tegen de andere zwaargewichten van de roeiwereld. Ze mogen als eerste van de trials de baan over op P1 en gaan hopelijk gebruik maken van het dan nog schone water, ook al hebben ze gelukkig genoeg kunnen oefenen met wind en golven de laatste tijd.

Hierna volgen de mannen skiffs met daarin Kimo Berenschot en Nick Kipling in de HE1x en Felix Mebius en Niels Brugge in de HSB1x. In een drukbezet veld van 43 skiffs zullen ze zich bij de snelste 24 moeten scharen om een plekje in de kwart finales te bemachtigen. De time-trials van de mannen beginnen om 11:30.

Na de mannen skiffs komen natuurlijk ook de vrouwen skiffs. Hier zal Alex Toonen in het DSB1x veld de eer van Gyas hoog moeten houden. Waar in andere velden de bondsequipe het NK aan zich voorbij laat gaan, is dat in de dames skiff niet zo. Alex zal dus de strijd aangaan met een paar verse Europees kampioenes van vorig weekend. Om 14:35 zal ze midden in het veld de trial varen en hier laten zien dat hard ergometeren ook hard skiffen betekent.

Na alle zwaren velden is het de beurt aan de lichte delegatie van Gyas. Eerst zullen de lichte heren van Gyas, Joris Kluvers (LHE1x) en Stefan Slagter (LHSB1x) de time-trials varen om 16:10. In een variërend veld met oude bekenden en een nieuw talent zullen ook zij zich willen laten zien en moet de kwart finales binnen bereik liggen.

De lichte damesch Iris Hochstenbach in de LDE1x en Fleur van Dijk in het LDSB1x veld sluiten de zaterdag voor Gyas af. Ze roeien om 16:32 de time-trials, waarbij ook zij een plekje in de kwart finales hopen te bemachtigen. Iris start als 5e achter haar voornaamste concurrenten. Ze zal er daarom zeker op gebrand zijn een plekje in de A-finale te bemachtigen. Voor Fleur is dit het eerste senioren NK in de skiff en met het thuisvoordeel van de WAB gaat ze zeker laten zien dat ook zij bij de beste van Nederland hoort.

De wedstrijden zijn live te volgen via: https://youtu.be/FuXHHHxPy3s
En op de website: http://hollandia-roeiwedstrijden.nl/uitslagen/livestream/

Reacties

Extra gegevens

Meer nieuws