Voorbeschouwing EK Varese

Het Nederlandse roeiequipe heeft wijselijk het koude Nederland ingewisseld voor het zonnige Italiaanse meer naast Varese. Nederland ligt hier met 18 boten aan de start waaronder 3 dames van Gyas. Zij gaan komend weekeinde strijden voor de felbegeerde Europese titels en eindelijk zich weer meter aan de roeitop van Europa.

Ymkje zal als eerste vandaag om 11:55 de eerste heat aftrappen tegen o.a. de Britse en Deense 4tjes die nog wel eens hard kunnen roeien. De Nederlandse boot is een serieuze kanshebben voor de Europese titel en is bovendien regerend Europees kampioen.

Het ook weer het eerste toernooi van de skiff van Sophie Souwer. Na een tijdje van afwezigheid bij de KNRB is Sophie weer terug en mag ze in de skiff aan de start verdwijnen. Ze heeft de afgelopen jaren hard geroeid in de 4x maar heeft zeker ook een goed CV op skiffgebied en was in 2017 nog Nederlands kampioen in de skiff. Ze zal in de laatste skiff heat verschijnen om 12:30.

Om de dag af te sluiten hebben we ook een race voor lanes voor de dames 8+ met Marloes er in om 13:50. Voor de 8+, die nog niet gekwalificeerd is voor de Olympische spelen zal het een belangrijke meting zijn en hopelijk een prestatie waarop ze kunnen bouwen richting het Olympisch Kwalificatie Toernooi.

Ik wil de dames namens Gyas veel succes op dit EK wensen!

De races zijn live te volgen via: https://worldrowing.com/event/2021-european-rowing-championships

Reacties

Anna Honingh · za 10 apr 2021 om 17:04
Morgen zijn alle 3 de Gyas dames in de A-finale op het EK te vinden:

13:21 W4- (Ymkje)
14:51 W8+ (Marloes)
15:21 W1x (Sophie)

Laten we hopen op 3 EK titels en moedig vooral de dames aan via de live-stream!
Sybren Visser · za 10 apr 2021 om 18:01
"De finales van de EK roeien zijn zondag live te zien bij de NOS: vanaf 12.20 uur via een livestream op NOS.nl en in de NOS-app en vanaf 13.10 uur op NPO 1."

Geen saaie zondag dus

Veel succes dames