Terugblik Gyas Meerkamp

za 30 jun 2018Nadine Klimp
Afgelopen zaterdag werd aan het Hoornsemeer de tweede editie van de Gyas Meerkamp georganiseerd. De commissie is de week ervoor elke dag bezig geweest om het evenement op de kade en op de baan op te bouwen. Na al dit harde werken was het zaterdag dan eindelijk zo ver, de tent stond, alle boeien lagen op het water en de commissie stond klaar om van start te gaan.

Rond 7 uur mochten de eerste ploegen zich al melden voor de lange afstand, die in de ochtend plaats vond. De oprukkende wind maakte het moeilijk voor veel eerstejaars ploegen om gemakkelijk weg te komen bij het vlot, dit veroorzaakte in de eerste heats een kleine vertraging. In de derde en vierde heat van de lange afstand liep dit echter een stuk soepeler. Ondertussen stroomde het op de kade lekker vol. De ExploCie begon de eerste biertjes te tappen tegen het einde van de ochtend, de MusiCie voorzag het terrein van lekkere deuntjes en de KookCie heeft lekkere broodjes geserveerd.

Na een lange pauze rukte in de middag de wind verder op. Dit maakte het lastig voor stuurtjes om aan te leggen aan de startvlotten, waardoor de uitloop toenam. Uiteindelijk is hierdoor besloten om alle D, C en B-finales van de NOOC-poules te laten vervallen, om enigszins op de geplande tijd de laatste race te laten verroeien. Veel ploegen hebben van de tijd tussen de middag gebruikt gemaakt om lekker te SUPpen bij Teuntje de Slak, waar men gratis gebruik van kon maken, of zetten hun kamp op aan de Hoornseplas op het strand.

Rond 16.00 begon ook de jaarlijkse Oud-Gyas borrel, herkenbaar aan hun eigen afgezette terrein naast de finish. Ook dit zag eruit als een zeer geslaagde borrel, waar onze veteranen goed bediend werden door de hulpkrachten en konden genieten van hun biertjes.

Uiteindelijk hebben ook heel wat Gyas ploegen een overwinning weten binnen te slepen:
- In het Mix 8+ veld streden, na een terugtrekking van Njord, alleen maar Gyas ploegen tegen elkaar en kwam Groep 8, na een spannende strijd, als eerste over de finishlijn
- In het D 8+ veld streden onze clubdames nog een laatste keer voor de overwinning. Ze wisten uiteindelijk onder hun ploegnaam R.O.B. de Clubdames 4* die met hun coaches in de 8 waren gestapt en een ploeg van Njord achter zich te laten.
- In het H 4+ veld mocht onze Besmette viermet strijden tegen twee ploegen van Vidar en een ploeg van Orca. Zowel de lange afstand over het meer als de finale wisten zij met een ruime voorsprong te winnen.
- In het D 4* veld werd het een strijd tussen Gyas en de Hunze. De dames van Grote Coach Klasse & Co wisten zowel onze eigen dames van ZOT als de Ladies First van de Hunze achter zicht te houden en trokken hun bootje als eerste over de streep.
- In het Mix C4+ streden Euros, Triton en Gyas voor de overwinning. De Gyas-Hunze Commissie had op de lange afstand de derde tijd, achter twee ploegen van Euros, maar zij wisten deze ploegen op de sprint voor te blijven en sleepten zo alsnog de overwinning binnen.
- In het NOOC SB D1 veld werd er door onze TopC4 ploeg Vittoriosa 1 een bijzonder knappe prestatie geleverd. Zij wisten zowel op de lange als op de korte afstand alle andere ploegen achter zich te laten en sleepten daarmee niet alleen een overwinning op de Gyas Meerkamp binnen, maar wonnen daarmee ook de NOOC!!! Het is voor het eerst dat een Gyas ploeg de NOOC weet te winnen.
- In het NOOC SB H1 leverde onze TopC4 ploeg Turboot 1 ook een top prestatie. Ook zij wisten zowel op de lange als op de korte afstand alle ploegen achter zich te laten, waaronder ook hun grote concurrent Pinqu van Proteus. Zij wisten hiermee wel de Gyas Meerkamp te winnen, maar helaas was dit net niet genoeg om ook de overwinning in de NOOC binnen te slepen. Toch eindigden zij hiermee wel op een hele knappe tweede plek.

Tot slot wil ik de commissie ongelofelijk bedanken voor het enorme werk dat ze geleverd hebben. Uit het niets een evenement opzetten voor 1400 mensen is een enorm complexe en tijdrovende taak, maar ik ben zeer trots op het resultaat dat is neergezet. Echter hadden zij dit niet kunnen waar maken zonder hulp van alle medewerkers en andere mensen die zich hebben ingezet zaterdag en de dagen daarvoor, dus bij deze wil ik hen ook bedanken en mogen we met zijn allen trots zijn op het evenement wat we hebben neergezet!

Reacties

Tjitske Bakker · ma 09 jul 2018 om 09:37
mooi stukje , het was een topdag!

Extra gegevens

Meer nieuws