Sponsorgoals.nl

Nabeschouwing ZRB

Afgelopen weekend werd er op de watersportbaan te Tilburg geroeid. Voor een aantal ploegen verliep de ZRB niet zoals gehoopt en zullen ze genoodzaakt zijn dit resultaat weg te strepen in hun klassement. Twee ploegen wisten als snelst over de finish te komen en lieten hun coaches een sprintje trekken om op tijd te zijn voor het zingen aan het erevlot.

De zaterdag was de zon nog ietwat verlegen en verschool hij zich achter de wolken, maar zondag konden de petjes, witte t-shirts en zonnebrand erbij gehaald worden en was het prima vertoeven daar in het verre zuiden.

Zaterdag werden er enkel 2-kilometers in klasserende velden verroeid. De gele MGZ wist hier overtuigend de 4-baans finale te winnen in het HGb4- veld, Joris, Sven, Ties en Axel, gefeliciteerd met jullie blik!
Rob won zijn voorwedstrijd en moest in de finale helaas zijn meerdere erkennen in zijn tegenstander van Proteus.
Ook Vera en Xanthe wisten de snelste te zijn in hun voorwedstrijd, in de finale kwamen ze als derde over de streep.
De witte MGZ, MGLD 2x en Tijmen en Jorn wisten ook naast drie andere ploegen te liggen in de finale.

Zondag vonden er naast 2k-wedstrijden ook de klassements-wedstrijden plaats. 's Ochtends vroeg werd er een time-trial gevaren, waarna nummers 1 tot en met 4 mochten strijden in een knock out-systeem. Voor de nummers 5 tot en met 8 was er een C-finale. Dit alles werd over 1 kilometer gevaren.
De witte MGZ behaalde de B-finale door in de halve finale helaas net achter Nereus te eindigen, uiteindelijk pakten zij een vierde plek. Ook Joost en Pancras van de MGL en Ingeborg en Sanne van de MGLD kwamen in de B-finale terecht en behaalden hier een vierde plek.
Daarnaast werd er door vier skiffeurs gestart. Harmen, Anne-Sophie, Danique en Reinier. Voor Anne-Sophie en Danqiue was dit de eerste wedstrijd in de skiff. Ze roeiden de time-trial helaas niet snel genoeg om de finale te behalen maar konden wel positief terugkijken op deze eerste wedstrijd. Reinier pakte de 3e tijd in de time-trial en kwam ook als 3e over de streep in zijn finale.
Voor zowel de EJD, de EJZ en de EJLD was deze wedstrijd het slechtste resultaat, hij zal voor nu dan ook weggestreept worden in hun klassement. De EJL behaalde in de time-trial de tweede tijd, achter Laga. In de A-finale wisten ze Laga echter met 3 seconden achter zich te laten en pakten ze hun 6e blik op rij!
Met dit blik was de dag voor Gyas afgesloten en konden we het inmiddels al minder chaotische terrein verlaten.

Over twee weken vindt de ARB plaats op de Bosbaan, gewoon zoals vanouds over twee kilometer. Veel ploegen zullen zich dat weekend willen revancheren op hun tegenstanders, succes met trainen!

De uitslagen zijn hier te vinden.

Reacties

Extra gegevens

Meer nieuws