Sponsorgoals.nl

Voorbeschouwing ZRB

Nadat eind maart de watersportbaan naast Beekse Bergen, nabij Tilburg, onveilig is gemaakt door de competitie-sectie, is het komend weekend tijd voor de wedstrijdsectie om hier hard te roeien en te gaan voor duizenden blikken in de zak. Op de ZRB zullen de eerstejaars en middengroepen op zondag strijden voor de klassementspunten, daarnaast zullen andere ploegen roeien in de klasserende velden.

De klasserende velden worden over vier banen geroeid en bij de klassementsvelden wordt er over één kilometer eerst een time-trial gevaren, waarna er aan de hand van een knock out systeem uiteindelijk één winnaar overblijft.

Zaterdag zullen van de eerstejaars enkel de combi-4+ en de EJLD op jacht gaan naar hun beginnerblik. In het klassementsveld werden zij op de Westelijke 2e, achter Okeanos. Ze hebben dus zeker een kans om als snelste uit de bus te komen.
De EJLD roeide in de B-finale gemakkelijk vooraan, nu is het de uitdaging naast drie andere ploegen komen te liggen in de finale. Zondag gaan zij nog eens de baan over, maar dan om punten binnen te halen voor het eerstejaarsklassement.
De EJD werd met een krachtige eindsprint eerste op de Westelijke Regatta en maakte zich daarmee koploper in hun klassement. Hopelijk doen ze dit gewoon nog een keer, over een afstand van 1 kilometer.
De EJZ moest op de Westelijke Regatta genoegen nemen met een 3e plek, achter Nereus en Skoll. Weer helemaal fit zullen zij hun best doen de Amsterdammers achter zich te laten en een greep doen naar de eerste plek.
De EJL wist twee weken geleden hun 5e blik op rij te halen. In Tilburg zullen ze dan ook weer het hele veld aan willen vegen om hun afstand tot de nummer twee in het klassement nog meer te vergroten.

De middengroepen zullen bijna allemaal beide dagen van start gaan.
De MGZ vier zonders behaalden een derde en vierde plek in het Development Klassement op de Westelijke. In de wandelgangen heb ik vernomen dat er gezonde concurrentie heerst, ze zullen het elkaar, naast de tegenstanders, dus proberen moeilijk te maken.
Harmen zal twee keer in de skiff over de baan gaan. Dit wordt zijn tweede wedstrijd in de skiff, na de Damen.
De MGL roeit dit keer in drie dubbels. Jelco en Arjan doen mee in het lichte heren beginner veld, net als Hans met Wif van Aegir. Alle drie de dubbels zullen in het development-veld op zondag mee doen.
De MGD roeit met een vier zonder en een dubbel twee. De dubbel twee, met Vera en Xanthe, zal voor het eerst beide dagen over de baan gaan. De vier zonder gaat naar eigen zeggen voor een zo recht mogelijke lijn naar de finish.
Bij de MGLD zullen Danique en Anne-Sophie in de skiff roeien. Ingeborg en Sanne zullen gaan tweeën, net als Guyonne met Jolien van Aegir.

Jorn en Tijmen starten zaterdag in de 8+ combinatie met Skadi, Skoll en Vidar, waar ze op de Westelijke mee wonnen. De zondag starten ze met Vidar in de 4-.
Rob start zaterdag de lichte beginner skiff. Reinier start de lichte elite- en gevordere skiff.

Naast een hoop roeiers zullen er andere wezens vertoeven rondom Tilburg. Er schijnen processierupsen op de eikenbomen naast de baan te zijn. Job heeft hier een mooie spreekbeurt over geschreven.

Allen heel veel succes!

De loting is hier te vinden.

Reacties

Extra gegevens

Meer nieuws