Nabeschouwing Westelijke Regatta

Na een week vol discussie over het wel of niet varen van B-finales op de Westelijke Regatta was het 19 en 20 mei tijd voor deze wedstrijd op de Willem Alexanderbaan, met B-finales. Naast de B-finales werden er ook A-finales gevaren. In deze A-finales wisten Gyanen maar liefst zeven keer als eerste over de finish te komen!

Op zaterdag werden de klassements-velden weer verroeid. De combi-vier werd hier met hun Aegir-invaller 2e in de A-finale. De lichte dames belandden in de B-finale en kwamen hier als eerste over de streep. De zwaren moesten hun meerderen in Nereus en Skoll erkennen en werden 3e , waarmee ze op een 3e plek bleven staan in hun klassement. De lichten wonnen overtuigend hun veld en staan nu met 12 punten los eerste in het klassement! Ook de EJD wist weer te winnen. In de laatste 500 meter wisten ze hun boegbal voor die van Nereus te werken en werden ze eerste! Hiermee pakken ze de koppositie in het klassement over van de overkant!

Op zondag mocht het Gyas-lied maar liefst vijf keer ingezet worden. Luuk was de eerste Gyaan die een blik bemachtigde. In het Elite skiff veld roeide hij een tijd nek aan nek met Guido van Theta. In de laatste 500 meter maakte hij echter het verschil en won hij dit veld. Met de blikken van het NK vorig jaar en Essen heeft hij de scull SA-status bereikt! Eline roeide in de twee zonder met Kim van Nereus. Waar het sturen in de voorwedstrijd weer even wennen was, roeiden ze in de finale in een rechte streep naar de overwinning.
Iris haar eerste blik van de dag werd binnengehaald in de lichte dames skiff. Orca roeister Tosca roeide samen met haar bootlengtes voor de rest van het veld. Na de 1000m was Tosca echter ineens naast haar skiff beland. Ondanks het blik was Iris niet helemaal tevreden over haar race. Gelukkig had zij de kans nog een wedstrijd te varen in de dubbelvier met Baukje, Eline en Ilse van Aegir. Naast zeven andere ploegen voerden zij vooral een strijd met Njord, maar de Gyas/Aegir combinatie was overduidelijk de sterkste boot en passeerde als eerste de finish.
Het laatste blik van de dag werd behaald door Jorn en Tijmen in het elite 8+ veld. De hele race roeiden zij aan kop en we sloten de dag af met het zingen van het Gyas-lied, harder dan het Vidar- en Skadi-lied van hun bootgenoten.

Over twee weken staat de ZRB in Tilburg op het programma. Een wedstrijd waar van alles kan gebeuren. De klassementsvelden worden op zondag verroeid in knock-out voorwedstrijden over 1 kilometer. Veel succes met trainen allen!

De uitslagen hier hier te vinden.

PS. De MGD gaat ervandoor met de “best-geklede-coachkader-bokaal”. Syb hield zich aan het credo “grenzen zitten in je hoofd” en hield zijn lange mouwen gewoon aan bij 26 graden, hulde!

Reacties