Voorbeschouwing Westelijke Regatta

Komend weekend is het weer tijd om af te reizen naar de immer gezellige Willem Alexanderbaan voor de Westelijke Regatta. Waar de roeiers bij de Damen gespaard werden qua wind, zullen de twee kilometers hoogstwaarschijnlijk wat langer duren komend weekend.

De eerstejaars zullen op zaterdag weer gaan strijden voor punten in het klassement. De EJZ werd op de Damen, met 1,5 sec achter Skøll, tweede en zal zeker gaan voor de winst. De EJL werd met de Damen weer eerste en gaat hiermee aan kop in het klassement, zij zullen die plek nog veiliger willen stellen. De EJD voert in hun klassement een spannende strijd met de overkant, twee weken geleden wisten ze hen met drie secondes te snel af te zijn. Het belooft dus weer spannend te worden. De lichte dames werden op zaterdag 5e in de B-finale en wonnen deze op zondag. Nu zullen ze in de A-finale willen komen en zo veel mogelijk punten willen halen. De combi-vier roeit met een invaller van Aegir. Twee weken geleden werden zij vijfde, ze zullen proberen aansluiting te vinden bij de top-3 in dit veld.

Ook de middengroepen draaiden op de Damen een goed weekend, met drie blikken als resultaat. De MGZ 4+ wist hier te blikken en waagt zich nu voor het eerst in de 4-. De andere 4- wist het de afgelopen wedstrijden spannend te maken voorin in het veld en zal voor de winst gaan. Het tweeën met de kandi-P van Aegir beviel Harmen zo goed dat ze beide dagen in de 2X zullen starten. Van de MGL wisten Pancras en Joost (Panjo) scull beginner-af te worden. Zaterdags starten zij net als Jelco en Arjan (Arco) het LHDev-veld, zondag start Arco het LHB-veld en Panjo het LHG-veld. De MGD gaat na hun blik van afgelopen wedstrijd in de gloednieuwe Gyaswinning proberen recht de baan over te sturen. Vera verschijnt weer aan de start, samen met Xanthe. Ook start Xanthe zondag de beginner-skiff. Op de Damen deed ze al netjes mee en werd vierde, dit weekend zal ze proberen het gat naar de top-3 te verkleinen. Van de MGLD verschijnen er twee tweetjes aan de start. Sanneborg en Golien doen zaterdag beiden mee in het LDDEv-veld. Naast het tweeën, gaan ze ook vieren op zondag, het nummer waarin ze een uitzending naar het EUG hebben verdiend.

Rob en Reinier liggen naast elkaar in de voorwedstrijd van de LHG-skiff op zaterdag, daarnaast start Rob de beginner-skiff op zondag. Baukje en Eline starten de gevorderde-skiff, Eline start ook in de 2- en in de 4x, samen met Baukje, Iris en Ilse van Aegir. Luuk roeit de directe A-finale in de Elite-skiff op zondag. Jorn en Tijmen starten zondag zowel in de 2- als in de 8+, in combinatie met Vidar en Skadi. In het HE8+-veld doet ook de EJZ mee, zij zullen proberen het niveau van de veelal ouderejaars bij te benen.

Zaterdag zal de zon zich nog niet zo laten zien, dit zal dus tot andere outfit-keuzes leiden bij de coachkaders dan bij de Damen. Zondag lijkt het erop dat de zon zich meer zal laten zien, genoeg reden om dus naar Zevenhuizen te komen en onze ploegen aan te moedigen!

De loting is hier te vinden. De uitslagen zullen hier te vinden zijn. Kledingadvies is hier te vinden

Reacties

Bastiaan Buschman · vr 18 mei 2018 om 18:26
Gaat weer spannend worden welk coachkader het best gekleed zal zijn!
Damion Eigenberg · vr 18 mei 2018 om 20:39
Waar is de TOTO?!
On a side note... wat is er mis met een afritsbroek?