Nabeschouwing Hollandia/Aegon NK klein

Afgelopen weekend vond op de Bosbaan de Hollandia, tevens NK-klein plaats. Bij een hoop races waren ploegen enorm aan elkaar gewaagd, wat dan wel in een blik, dan wel in een (soms zure) tweede plek voor Gyas resulteerde.

TOTO-winnaar: Roland van der Meer


Op zondag kwamen verschillende Gyanen in actie op de NK-finales.
Eline kwam in actie in de C-finale, waar zij vierde werd. Baukje wist in de B-finale Olivia van Rooijen voorbij te gaan en werd hier vierde. In de A-finale waren Sophie en Marloes aan de beurt. Zij werden hier respectievelijk vijfde en zesde van Nederland. In de twee zonder wisten Tijmen en Jorn met een bootlengte in de C-finale als eerste over de streep te komen. Iris roeide in de B-finale overtuigend aan kop en pakte de zevende plek. Damion zette een knappe prestatie neer door met een goede eindsprint drie seconden achter Obbe Tibben te eindigen, hiermee pakte hij zilver! Ymkje roeide in de twee zonder met José van Veen (Pelargos) ook de A-finale, met heftige golven en wind. Zij moesten hun koppositie gedurende de race helaas opgeven en eindigden hiermee ook tweede.

Naast de NK-ploegen ging de rest van de wedstrijdsectie ook de Bosbaan over afgelopen weekend. Zaterdag wisten de EJZ en de EJL beiden blik te pakken en daarmee 10 punten voor het Eerstejaarsklassement mee naar Groningen te nemen! De EJD maakte het onwijs spannend en trok uiteindelijk aan het kortste eind door met een boegbal verschil te verliezen van de dames van Aegir. De lichte dames roeiden de derde tijd in hun veld, maar zaten in de heat met de twee snellere ploegen, wat leidde tot een B-finale, deze B-finale wisten zij wel overtuigend te winnen. De combi-vier wist zaterdag geen finale te roeien, maar zondag roeiden zij de A-finale en werden hier vierde.
Zondag sloot de EJZ het weekend af met hun beginner-blik! Ze maakten het in de voorwedstrijd nog even spannend met een snoekje, waarna ze knap terugvochten naar een tweede plek en de finaleplek bemachtigden. ’s Middags roeiden zij de hele finale naast de EJZ van Skoll maar ze hielden hun hoofd koel en kwamen als eerste over de streep, waarna het ’s avonds nog lang gezellig was in de Sapjeskamer.

De MGZ maakte het beide dagen spannend. De vier met werd beide dagen tweede in het gevorderde-veld en ook de vier zonder werd beide dagen tweede, hiermee deden ze zaterdag dus goede zaken voor het klassement. Beide boten zullen de komende twee weken keihard gaan trainen om op de Damen te blikken! De dubbeltwee van de MGL werd op zaterdag 3e in de B-finale van het Developmentklassement en pakte daarmee één punt. Van de MGLD kwamen maar liefst drie dubbeltwees in actie. Sanne en Ingeborg wisten zaterdag tweede te worden in de B-finale van het Developmentklassement, zondag kwamen zij uit in het dames-veld, waar ze niet door de voorwedstrijd heen kwamen. Guyonne combineert met Jolien van Aegir, samen wisten zij vierde te worden in dezelfde B-finale van het Developmentklassement. Anne-Sophie en Danique roeiden zondag in het gevorderde-veld, dit veld was drukbezet en met een derde plek in hun voorwedstrijd grepen zij naast de finale. De MGD kwam beiden dagen uit in het gevorderde vier met-veld. De zondag wilden ze beter roeien dan ze zaterdag deden, in de directe finale knokten zij zich knap van een vierde naar een tweede positie. Xanthe roeide haar eerste wedstrijd in de skiff een steady wedstrijd, waar ze vierde werd, helaas plaatste ze zich net niet voor de finale.
De dag werd afgesloten door de EJL die zich staande mocht houden tussen het zware geschut in het elite-veld. Ze deden dit netjes en toen hun boegbal de finishlijn overschreed was de Hollandia voorbij.

Allen bedankt voor dit mooie weekend en het mooie roeien en veel succes met trainen de komende tijd!

De uitslagen zijn hier te vinden.