Voorbeschouwing Hollandia/Aegon NK-klein

Komend weekend staat een belangrijke wedstrijd op het programma. Op de Bosbaan zal de Hollandia plaatsvinden, waar voor de kleine nummers (skiff en twee zonder) NK titels te behalen zijn. Ook betekent de Hollandia de aftrap voor de Development-klassementen, waar de middengroepen in deelnemen en uiteraard zullen er weer punten te behalen zijn voor onze eerstejaarsploegen. Met 34 Gyas-inschrijvingen zal een groot deel van onze wedstrijdsectie laten zien aan de rest van Nederland hoe hard zij kunnen roeien.

In tegenstelling tot de meeste wedstrijden begint de Hollandia op vrijdag. De NK-deelnemers zullen een time-trial varen over 1900m om te strijden voor uiteindelijk een plek in de finale, op zondag.
De aftrap is aan Iris die zich waagt aan 20 andere lichte dames skiffs, waarvan 11 onder 23. Ze kwam op de Winterwedstrijden voor het laatst in actie in de skiff en liet hier een spannende strijd zien met concurrentes van Nereus, Orca en Laga. Ze gaat er alles aan doen zondag in die finale te staan.
In de trial daarop komen vier skiffeuses van Gyas in actie. Sophie, Marloes, Eline en Baukje doen mee in dit veld met 25 deelneemsters. Sophie wist vorig jaar te winnen en zichzelf Nederlands kampioene te kronen, zij zal proberen deze titel te verdedigen. Ook Marloes zit bij de bond en zal haar best gaan doen harder te roeien dan haar ploeggenoten.
Hierna zal het de beurt zijn aan drie lichte Gyanen in de skiff. Damion komt uit in het SB-veld en Rob en Reinier in het Elite-veld. Damion heeft de afgelopen wedstrijden laten zien mee te doen bovenin het veld en zal dus een strijd aan gaan met de snelste lichte roeiers van Nederland.
Luuk wist vorig jaar Nederlands Kampioen onder 23 te worden in de skiff met een 1e plek in de B-finale. Dit jaar neemt hij het weer op tegen zijn trainingsmaatje Melvin en zal hij gaan voor een nog beter resultaat.
Ymkje start samen met Pelargos-roeister José van Veen tegen 16 andere dames twee zonders. Beiden wisten al vaak een snelle ergo-tijd neer te zetten en zullen deze kracht omzetten in de boot.
De laatste NK-deelnemers van Gyas zijn Jorn en Tijmen in de twee zonder. In dit pittige veld zullen zij proberen zo ver mogelijk te komen.

Op zaterdag komen ook de andere ploegen in actie. De MGZ 4+ doet zowel zaterdag als zondag mee in het Gevorderde 4+ veld. Dan is het de beurt aan de eerstejaarsploegen. De dames en lichten deden goede zaken op de Varsity door het blik en 10 punten mee te nemen naar Groningen. Komend weekend gaan we zien of ze deze lijn hebben doorgezet en weer een gooi gaan doen naar de winst. Ook de zwaren en lichte dames zullen meedoen bovenin het veld en zondag zelfs een gooi kunnen doen naar het felbegeerde beginners-blik.
Dan is het de beurt aan de MGLD en MGL, die meedoen in de drukbezette Development dubbel twee-velden, eindelijk kunnen zij zich meten met hun concurrentie.
Als laatst op de zaterdag zullen drie viertjes namens Gyas de Bosbaan over gaan. De combi van de EJL en EJZ zal gaan voor punten voor het viertjes-klassement. De MGZ 4- heeft vertrouwen opgedaan bij afgelopen REX en zal nu voor het eerst zien hoe ze liggen ten opzichte van de rest van het veld. Het laatste viertje is die van de MGD, die direct finale vaart tegen vier andere verenigingen.

Op zondag starten dezelfde ploegen nog eens, waar de wedstrijden voor de eerstejaars- en Developmentploegen nu wel klasserend zijn.
Daarnaast starten Danique en Anne-Sophie in het lichte dames gevorderde-b-veld en start Xanthe in het dames beginner skiff-veld.
Het eind van de middag vinden de finales van de NK-nummers plaats en hopelijk zullen deze goed bezet worden door onze roeiers!

Met zoveel startende ploegen belooft het dus een spektakel te worden komend weekend op de Bosbaan, neem zeker de moeite een kijkje te komen nemen! Mocht je er niet bij kunnen zijn, klik voor de loting en uitslagen.
Allen succes komend weekend!

Mocht je weten te denken wat er komend weekend gebeurt; vul de TOTO in bij de inschrijflijst en verdien punten voor de Middelkamp-bokaal!