Voorbeschouwing Heineken Roeivierkamp + Wedstrijd TOTO

za 11 - zo 12 mrt 2017Ernst Rodenburg
Na een mooi seizoensopening op de Schie in Delft is het voor de wedstrijdsectie tijd om de achten en vieren op te laden voor wat potjes roeien op de Amstel in Amsterdam tijdens de Heineken Roeivierkamp.

Tijdens dit allround kampioenschap voor roeiers zullen ploegen op vier afstanden (250, 750, 2500 en 5000 meter) moeten laten zien dat de snelheid er goed in zit. Alle tijden zullen worden teruggerekend naar 250 meter waardoor een verloren seconde op de 250 meter (onderdeel van het sprintklassement) goedgemaakt moet worden door bijvoorbeeld 20 seconden te pakken op de 5000 meter.Dit jaar zal de 750 meter weer de afsluitende afstand zijn, in plaats van de 5000 meter. De wedstrijdleiding hoopt hiermee meer spanning op de laatste afstand te creëren, met een boord-aan-boord gevecht als grand final van een veld. De gehele wedstrijd- en clubsectie zal in actie komen, alsmede enkele dispuutsboten. Met af en toe zon en een graad of tien belooft het qua weer in ieder geval een mooi weekend te worden.

Het weekend zal zaterdag ochtend van start gaan om 9:30 met de start van de 2500 meter voor de clubvelden deze zullen in blok 1 en 2 geroeid worden. Gyas zal deze Heineken met een ruim aanbod van club boten starten. Het is namelijk zo dat niet alleen de standaard club boten zoals Clubheren en Clubdames zullen starten maar ook een boot van de Grote Vriendelijke Dames, een EJD combi en een EJZ combi. Voor alle boten is het de taak om de zaterdag goed te varen want ze moeten een top 15 positie bemachtigen om naar de zondag door te mogen gaan en de 5000 meter te starten. Dit zal voor alle club boten zeker een doel zijn.

De wedstrijdploegen zullen in blok 4 en 5 van start gaan. In blok 4 zitten alle dames ploegen met onderandere alle eerstejaarsdames ploegen en het 1e divisieveld van de dames. Na een ietwat terleurstellend resultaat van de EJD en de EJLD op de winterwedstrijden waar beide ploegen geen punten pakte voor het klassement. Zullen ze hier gebrand zijn om te laten zien dat ze die punten zeker wel waard zijn. Nu er afgelopen periode geen ijs heeft gelegen rond om Gyas en er zeker stappen zijn gezet zullen ze gebrand zijn op een beter resultaat en laten zien dat ze mee kunnen komen met de top.

Niet alleen de zware maar ook de lichte dames zijn goed vertegenwoordigd op de Heineken! Want naast de EJLD in het eerstejaarsveld zal ook de MGLD en een EJLD combi starten in het 2e divisie dubbelvierveld van de lichte dames. De MGLD dubbelvier heeft in hun eerste jaar al de Heineken gevaren waar ze een derde plek bemachtigde. Dit jaar zullen ze ook weer een mooie top positie willen bemachtigen. De EJLD combi wordt versterkt door twee ouderejaars en tweee eerstejaars. Zullen zij harder gaan dan de EJLD? We gaan het zien! Het beloofd in ieder geval een mooie strijd te worden.

Waar ook een titanenstrijd zal gaan plaats vinden is in het Dames 1e Divisieveld. Hierin zal Gyas met een ijzersterke acht van start gaan. De sterkste dames van Gyas hebben besloten in een acht te stappen met als een doel: de Heineken winnen. Helaas gaan de andere verenigingen hier niet zo maar mee akkoord met als resultaat dat alle verenigingen ook sterke achten op het water hebben gelegd. Het wordt dus echt een titanenstrijd. Afgelopen rex heeft de dames acht laten zien dat ondanks dat ze niet zoveel hebben samen geroeid de snelheid er goed in zit. Hopelijk kunnen ze dat ook op de Heineken laten zien.

In het laatste blok zullen alle heren ploegen starten. De EJZ heeft een goed resultaat neer gezet in Delft waar ze tweede werden met 8 seconde achter Laga. Nu er geen ijs meer ligt rondom Gyas hebben ze meer stappen kunnen zetten dan de vorige keer en willen ze die 8 seconde zeker goed maken dit weekend. Ook de EJL heeft punten gepakt op de winterwedstrijden waar ze 5e werden. Ze zijn zeker erop uit om dit resultaat te verbeteren en met meer punten naar huis te gaan.
Ook de MGL en de MGZ hebben beide een acht op het water gelegd. De MGZ acht start in het 2e divisie veld en de MGL in het lichte divisie veld. Met weinig trainen hebben beide achten toch een redelijke rex kunnen varen. En zullen ze allebei proberen met de top van het veld mee te komen.
In het 1e divisie veld van de lichte heren speelt zich een spektakel af wat zich in de afgelopen jaren ook heeft afgespeeld. Het klassieke Nereus tegen Gyas. Vorig jaar was dit ook een keiharde strijd tussen deze twee lichte top boten. Deze strijdt werd nipt gewonnen door nereus. Nu gaan ze de strijd nog een keer aan maar dit keer versterkt door Joris Pijs en zullen ze willen laten zien dat ze Nereus aan kunnen.

Je kan de uitslagen op time-team volgen.
En de wedstrijd TOTO kan je invullen op de inschrijflijst.


We wensen iedereen heel veel succes dit weekend!

Reacties

-- anoniem -- · do 09 mrt 2017 om 23:31
Morgenochtend 12:30 heb ik nog een lift naar adam in de aanbieding
-- anoniem -- · vr 10 mrt 2017 om 08:00
De MGD dubbelvier start in het dames eerste divisieveld aangesterkt met Marjolein Scholtens. En volgens mij start er ook nog een TJL 8?