Volop succes op de Heineken Roeivierkamp!

Afgelopen weekend vond op de Amstel de Heineken Roeivierkamp plaats, vier afstanden op 2 dagen met als doel zo hoog mogelijk eindigen in het eindklassement. Met Gyanen in zes boten die de eindoverwinning pakten en daarbij nog twee ploegen met een afstandsoverwinning kunnen we spreken van één van de meest succesvolle Roeivierkampen voor Gyas ooit!

In het dames eerste divisie veld liet de bondsacht van de dames haar gezicht zien. Met Sophie op positie 6 won de acht tamelijk eenvoudig alle afstanden, waarbij ze zich in tegenstelling tot de bondsacht van de mannen niet lieten verrassen door Nereus. Een mooi moment voor het publiek om de acht in actie te zien en voor de dames om weer even wat wedstrijdritme op te doen in hun weg naar het OKT in mei.

De dames acht die op alle afstanden de tweede tijd van het weekend neerzette was onze eigen OJD/MGD combi. De zeven dames, aangevuld door Willeke Vossen van Triton en gestuurd door Linde voeren in de nieuwe Hudson het tweede divisie veld compleet aan gort en hadden in het eerste divisie veld zelfs de op papier sterke Nereus en Orca achten ruim achter zich gelaten. Een fantastische prestatie voor de voornamelijk tweede en derdejaars dames die ook in de media niet onopgemerkt bleef.

In het lichte eerste divisie veld vocht de OJL/MGL combi gecomplementeerd door Chris Lokin van Euros en tevens gestuurd door Linde een verbeten strijd uit met Nereus. Op de 2500 meter was het verschil minimaal maar op de 250 meter gaven de mannen met 0.7 seconde net iets teveel prijs. Toch wisten ze zich op zondag nog fantastisch op te laden en met een hele knappe 5000 meter (onder de 16 minuten) waarin ze Nereus versloegen met 9 seconden was de spanning voor de afsluitende 750 meter helemaal terug. De 15.59 was zelfs de 4e tijd van de dag. Helaas was Nereus op de 750 meter een maatje te groot en bleef de eindoverwinning aan de Amsteldijk.

Voor de OJZ/MGZ combi werd het niet het weekend waar ze op gehoopt hadden. Allereerst moest wegens ziekte bij Luuk op het laatst nog een last minute switch gedaan worden. Waar in de trial de snelheid nog prima leek was dit in het weekend minder het geval. De 2500 meter leverde een zesde plek op in het tweede divisie veld, de 250 meter was met een 4e plek al beter maar op de 5000 meter kwamen ze er niet meer aan te pas. Dit mede door blessures bij Ernst en Jacob die er tevens voor zorgden dat de 750 meter helaas niet meer gestart kon worden. Oscar maakte de vier races wel vol en eindigde in een Phocas-combi op een zesde plek in het 3e divisie veld.

Voor de eerstejaarsdames werd het een uiterst succesvol weekend. De combi boot met vier EJD’ers en vier ervaren slagen won overtuigend alle afstanden in het dames club veld. In het DEj8 veld werden de dames nog tweede op de 2500, vooral het feit dat dit gebeurde door te verliezen van Njord zorgde bij velen voor licht gefrustreerde gezichten en haalde slechte herinneringen aan vorig jaar naar boven. Het feit dat de Njord acht even later direct na de start en een flinke snoek zo’n 15 seconde stil lag zorgde vervolgens stiekem best voor wat leedvermaak. De EJD maakte dankbaar gebruik van het cadeautje en won overtuigend de 250 meter met meer dan een seconde voorsprong op de nummer 2. Ondanks dat de 5000 meter opnieuw gewonnen werd door Njord kwam de eindoverwinning niet meer in gevaar. Op de 750 meter lieten de meiden nog even zien dat het met de sprintvezels en kortere werk wel goed zit door deze afstand overtuigend te winnen. Het eindresultaat was een dikke voorsprong op nummer twee Orca.

De eerstejaars lichten lieten een fraai staaltje allround roeien zien; ale vier de afstanden werden gewonnen! Vooral op de eerste dag waren de verschillen enorm klein (op de 250 meter zelfs maar 0.1 seconde; bedankt time-team!) maar ondanks de enorme druk werd er ook een puike 5000 meter gevaren waardoor de voorsprong voor de 750 werd uitgebouwd. Ondanks de voorsprong konden de mannen de focus erbij houden en werd de clean sweep op de 750 meter voltooid en konden de blikken mee naar Groningen. Kwinten pakte in een combi met Vidar, Skoll en Saurus ook z’n races mee en eindigde als 16e.

De eerstejaars lichte dames hadden na hun overwinning op de Winterwedstrijden alle ogen op zich gericht. Op de 2500 meter was het roeien niet zo strak als op de Schie met een 5e plek als resultaat, ook de 250 meter sprint was niet vlekkeloos waarna ze zich na één dag op plek vijf terugvonden. De 5000 meter leverde ook een 5e plek op maar op de 750 meter lieten de dames een strakke race zien wat resulteerde in een mooi afstandsblik en een keurige derde plek in het eindklassement. De combi liet vooral op dag 2 keurige races zien eindigde als 15e. de clubdames 4* wisten tijdens elke race minimaal één wedstrijdploeg achter zich te laten waarbij vooral de 15e plek op de 5000 meter een keurig resultaat is.

De eerstejaars zwaar deden helaas een stapje terug ten opzichte van hun 4e plek op de Winterwedstrijden. De 10e, 11e en 12e plek op respectievelijk de 2500, 250 en 5000 meter waren enigszins teleurstellend maar met een keurige 3e plek op de 750 meter (en toch één afstand waarin ze sneller waren dan de EJL) tankten de mannen toch nog wat vertrouwen voor vooral de komende 2k wedstrijden. Met een 9e plek in het eindklassement vielen ze helaas wel net buiten de punten.

In het clubdames veld deden naast de EJD combi ook de GVD, de clubdames 1 en de clubdames 2 mee. De clubdames 1 lieten zien op de langere afstanden met de top van het veld mee te kunnen met een 4e en 3e plek op de 2500 en 5000 meter. Helaas zorgde een mindere 250 meter ervoor dat een plek in de top de 5 er net niet in zat en werden ze uiteindelijk zesde. De clubdames 2 lieten helaas ook teveel liggen op de sprint en waardoor ze buiten de top 15 vielen en de 5000 meter niet mochten starten. Ook de GVD liet niet het roeien zien wat de dames ooit wel degelijk konden en dropen met twee 22e plaatsen helaas weer af. Ook de clubheren lieten vooral op de lange afstanden twee prima races met twee elfde plekken en een uiteindelijk twaalfde plek in het eindklassement. Semi-Gyaan Martijn Swart mocht in dit veld het blik in ontvangt nemen. In het dames veteranen B veld liet Esmée Ettema samen met Anneke Venema op slag zien het roeien nog altijd prima te beheersen door de Hunze8 naar de overwinning op alle afstanden te leiden.

Ook op de Bosbaan vond nog Gyas succes plaats: Rogier liet in een seat-race zien harder te gaan over 1500 meter in de 2- dan Ruben Knab, waardoor hij volgende week maandag mag gaan racen om een plekje in de 4- naar Rio tegen Harold Langen.

Alle ploegen nogmaals van harte en op naar een succesvolle Head of the River! Alle uitslagen zijn hier te vinden.

De uitslag van de TOTO volgt morgen of uiterlijk woensdag.

Reacties

Kwinten Snijders Blok · di 15 mrt 2016 om 23:42
Maar het was wel gezellig!
Marloes Oldenburg · wo 16 mrt 2016 om 20:43
Toto?